Ontdek het beste van Japan tijdens deze elfdaagse expeditie geïnspireerd door het artikel ‘Japan’s Past Perfect’ dat in januari/februari 2012 in National Geographic Traveler verscheen.

De fascinerende reis voert u onder meer naar de iconische tempels van Kyoto, de pelgrimsroute van Shikoku en de ontzagwekkende Iya-vallei. U krijgt een uniek kijkje in de lokale cultuur en ontdekt samen met gerenommeerde experts van National Geographic enkele van ‘s werelds mooiste bezienswaardigheden.

Hoogtepunten van deze reis

Een unieke expeditie geïnspireerd door het artikel ‘Japan’s Past Perfect’ van reisschrijver Don George, dat in 2012 in het januari/februari-nummer van National Geographic Traveler verscheen

Speciaal voor u geregeld: een bezoek aan de Saiho-ji-tempel in Kyoto en een wandeling door de sprookjesachtige tuinen waar meer dan 120 verschillende soorten mos groeien

Een uitgebreide bezichtiging van Shikoku’s schitterende Iya-vallei met zijn met riet bedekte huisjes, tempels en touwbruggen

Reisschema - 11 dagen

1 Osaka, Japan/Kyoto

Na aankomst in Osaka – op een door u te bepalen tijdstip – wordt u naar Kyoto gebracht en checkt u in bij ons hotel.

Accommodatie: Kyoto Hotel Okura

2 Kyoto

Kyoto was ruim duizend jaar lang de keizerlijke hoofdstad van Japan en veel van de houten tempels en bijbehorende tuinen uit deze periode zijn door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De prachtige Zen-tuinen van tempels als Ryoan-ji en de iconische Kinkaku-ji, of het ‘Gouden Paviljoen’, zijn een ideale plek voor een ontspannende wandeling. Maar het toppunt zijn toch wel de adembenemend mooie tuinen van Saiho-ji, ook wel bekend als Kokedera of de ‘mostempel’, vanwege het weelderig groene tapijt uit ruim 120 verschillende soorten mos. Tijdens een speciaal georganiseerd bezoek kunt u deze schitterende plek in alle rust verkennen. De avond staat in het teken van ons welkomstdiner en een ontmoeting met een voormalige geisha. U komt meer te weten over de geisha-levensstijl en wordt getrakteerd op een kort optreden. (O/L/D)

Accommodatie: Kyoto Hotel Okura

3 Kyoto

Vandaag maakt u een wandeling door het sfeervolle bamboebos van Arashiyama. Vervolgens bezichtigen we het Nijo-kasteel, dat in 1603 werd gebouwd en door de Japanse overheid is uitgeroepen tot nationale schat. Hier vindt u onder meer het Ninomaru-paleis, dat bekendstaat om de prachtige muurschilderingen en de ‘nachtegaalvloeren’ die ‘tjirpen’ als ze worden betreden en zo waarschuwen voor indringers. In de middag brengen we een bezoek aan een ambachtelijk keramiekatelier. (O/L)

Accommodatie: Kyoto Hotel Okura

4 Koya-san

Bovenop de berg Koya ligt het dorpje Koya-san, de bakermat van het Shingon-boeddhisme. U wordt ontvangen door een priester en verkent de mysterieuze Okunoin-begraafplaats, waar tussen hoge, eeuwenoude cederbomen de tombes van ruim tweehonderdduizend samoeraikrijgers en andere notabelen te vinden zijn. In Kongobu-ji, de hoofdtempel van het klooster op de berg, kunt u werk van kunstenaars uit de invloedrijke Kano-school bewonderen. Aan het einde van de dag checken we in bij onze eenvoudige accommodatie en genieten samen van een traditionele boeddhistische vegetarische maaltijd. (O/L/D)

Accommodatie: Eko-In

5 Koya-san/Iya-vallei

In de ochtend heeft u de gelegenheid een gebedsceremonie bij te wonen. Vervolgens dalen we af naar de kust van de Japanse Binnenzee en pakken de veerboot naar Shikoku, het kleinste van de vier grote eilanden van Japan. In Tokushima brengen we een bezoek aan Awa Odori Kaikan, een museum dat in het teken staat van het vierhonderd jaar oude dansfestival ‘Awa Odori’ dat hier jaarlijks plaatsvindt. U kunt er onder meer de schitterende kostuums bewonderen. We verblijven de komende twee nachten in een ryokan, een traditionele Japanse herberg, waar u na een lange dag heerlijk kunt ontspannen in de verkwikkende thermische baden. (O/L/D)

Accommodatie: Hotel Hikyonoyu

6 Iya-vallei

Langs de steile hellingen van de Iya-vallei bereiken we de driehonderd jaar oude met riet bedekte boerderij van de Chiiori Trust, een uniek project dat zich inzet voor het behoud van de eeuwenoude landelijke tradities in de vallei. De reis gaat verder naar de Okuiya Niju Kazurabashi, een dubbele gevlochten touwbrug, waar u meer te weten komt over de legendes rond deze creatie. In Ochiai krijgt u een glimp van het authentieke dorpsleven. Sommige van de traditionele woningen die u hier ziet, stammen nog uit de Edo-periode (circa 1600-1870). (O/L/D)

Accommodatie: Hotel Hikyonoyu

7 Shikoku/Naoshima

Op dag zeven reizen we noordwaarts, naar Zentsu-ji, de geboorteplaats van de boeddhistische priester Kobo Daishi. Het is bovendien één van de belangrijke punten op Shikoku’s pelgrimsroute, een 1200 kilometer lange tocht langs 88 tempels. In Takamatsu kunt u een wandeling maken door de serene tuinen van het zeventiende-eeuwse Ritsurin-park. Met een veerboot bereiken we vervolgens het kleine eiland Naoshima, dat zich in de afgelopen jaren heeft getransformeerd in een mekka van hedendaagse kunst en architectuur. In de middag brengt u een bezoek aan het museum Benesse House, dat u via inventieve kunstinstallaties met andere ogen naar de natuur laat kijken. We verblijven in het bijbehorende hotel, dat werd ontworpen door de gerenommeerde architect Tadao Ando. (O/L/D)

Accommodatie: Benesse House

8 Naoshima

Vandaag kunt u in het innovatieve Chichu Art Museum het werk van Claude Monet en James Turrell bewonderen. Het museum ligt grotendeels onder de grond, maar is zo ontworpen dat er toch op ingenieuze wijze kan worden gespeeld met natuurlijke lichtval en schaduwen. Verder doen we het Art House Project aan, dat een deel van de oude, verlaten woningen op het eiland heeft getransformeerd in fantasievolle kunstinstallaties. (O/L/D)

Accommodatie: Benesse House

9 Hiroshima

Met de veerboot maken we de oversteek naar Honshu en stappen vervolgens aan boord van de hogesnelheidstrein naar Hiroshima. Hier brengt u een bezoek aan het Hiroshima Peace Memorial Park en het Peace Memorial Museum, ter nagedachtenis aan de atoomexplosie die de stad verwoestte. De rest van de dag kunt u naar eigen wens invullen. U heeft de mogelijkheid deel te nemen aan een tour met gids door de prachtige tuin Shukkei-en, of kunt deze bruisende moderne metropool – een bewijs van de veerkracht van de Japanse bevolking – op eigen houtje verkennen. (O/L)

Accommodatie: Rihga Royal Hotel Hiroshima of Sheraton Grand Hotel

10 Miyajima/Hiroshima

Vandaag stapt u opnieuw aan boord van een veerboot, voor een dagexcursie naar het eiland Itsukushima, beter bekend als Miyajima. We bezichtigen het twaalfde-eeuwse Itsukushima Shinto-heiligdom, dat op de werelderfgoedlijst staat. Het is in het water gebouwd, waardoor de vermiljoenkleurige torii (een houten poort) bij hoogtij lijkt te drijven. U krijgt de kans een traditionele theeceremonie bij te wonen en heeft vervolgens wat vrije tijd om naar eigen wens in te vullen. Maak een wandeling, bezoek de tempels of struin rustig door de pittoreske plaats. In de avond komen we in Hiroshima bijeen voor een afscheidsdiner. (O/D)

Accommodatie: Rihga Royal Hotel Hiroshima of Sheraton Grand Hotel

11 Osaka

U stapt op de hogesnelheidstrein terug naar Osaka en wordt naar het vliegveld gebracht, vanuit waar u aan uw terugreis naar huis begint. (O/L)

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door