Italië is het land van oude ruïnes, artistieke meesterwerken, ijs en pizza. Kortom, een betoverende bestemming voor alle leeftijden. Ontdek de hoogtepunten van het land tijdens een reis van Venetië door het hart van Toscane naar Rome. Verken kerken vol fresco's en paleizen uit de Renaissance, beklim middeleeuwse torens en dompel je onder in de Italiaanse cultuur met kunstlessen, en kooklessen.

Reisschema - 8 dagen

Dag 1 Venetië

Aankomst op eigen gelegenheid. Ontmoet 's avonds de gidsen en je medereizigers. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Venetië

Maak een wandeltour door Venetië. Ontdek slingerende steegjes, marmeren paleizen en geplaveide pleinen vol duiven. Bezoek daarna een glasblazerij en bekijk een meester glasblazer die aan het werk is. We leren meer over de oude manier om glas te maken en zien hoe een uniek stukje glaskunst wordt gemaakt. Stap daarna in hét vervoermiddel van de stad: een gondel. In de middag is het tijd voor een eeuwenoude Venetiaanse kunst: maskers maken. Kijk hoe de mal voor het masker wordt gemaakt en ingepakt in papier-maché. Pak daarna het gereedschap en maak je eigen meesterwerk.

Dag 3 Venetië/Florence

Neem de trein naar Florence, de geboorteplek van de Renaissance. Op Piazza del Repubblica was in de Romeinse tijd het forum van de stad te vinden. Nu kun je er een rondje maken op de galopperende paarden van een antieke houten carrousel. Ontdek de uitvinder in jezelf tijdens een bezoek aan het Leonardo da Vinci Museum dat is gewijd aan de beroemde Italiaanse kunstenaar en uitvinder. Ontdek hoe creatief en geniaal da Vinci was en probeer verschillende machines uit die zijn gemaakt naar voorbeeld van tekeningen die de artiest honderden jaren geleden heeft gemaakt. Sluit de dag af met een echt Italiaans ijsje!

Dag 4 Florence

Begin de dag met een wandeltour door het historische centrum van Florence. Een betoverende doolhof van steegjes vol schatten. Doe daarna mee aan een praktische kookworkshop waar je leert hoe je verse pasta maakt. Dat is nog eens een lekkere lunch!

Dag 5 Florence

Vandaag heb je tijd om zelf op pad te gaan of deel te nemen aan optionele activiteiten. Je kunt met de gids met de trein op excursie naar Pisa om met eigen ogen te zien hoe scheef de toren staat. Degenen die in Florence blijven kunnen de enorme rood betegelde Duomo bezoeken. De bouw van deze kathedraal duurde meer dan 140 jaar. Of bewonder de David van Michelangelo in de Accademia Galerie, ervaar het leven aan het hof van de Medici's bij het Palazzo Vecchio en meer dingen in de stad.

Dag 6 Florence/Rome

Ga over het spoor naar Rome, ooit hoofdstad van het grote Romeinse rijk. Maak een wandeltour langs het Piazza del Popolo met zijn twee vrijwel identieke kerken en een enorme obelisk. Geniet daarna van de zonsondergang bij de Spaanse Trappen.

Dag 7 Rome

Stap het oude Colosseum binnen waar ooit gladiatoren vochten met brute dieren terwijl het publiek ze vanaf de tribunes toejuichte. Ga daarna naar een lokale gladiatorschool en leer hoe je een Romeinse strijder kunt worden! Duik in de geschiedenis van de gladiatoren en bekijk echte voorwerpen uit die tijd zoals schilden, zwaarden en helmen. Ga onder begeleiding van een instructeur naar de arena om veilig te trainen en te vechten met andere nieuwe centurio's. Voel je stoer met je eigen houten zwaard en schild. Daarna kun je mee met een optionele wandeling naar het Sint-Pietersplein of het Vaticaan of het Forum Romanum bezoeken. Schuif 's avonds aan bij een feestelijk pizzadiner om je Italiaanse avontuur af te sluiten.

Dag 8 Rome

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door