Maak een onvergetelijke reis door Italië en ontdek enkele van de meest iconische bestemmingen van het land, waaronder Venetië, Florence, Lucca, Toscane en Rome.

Een tiendaagse verkenning van deze romantische en historische regio, waarbij u een bezoek brengt aan pittoreske dorpjes en middeleeuwse kastelen, wandelt langs mooie meanderende rivieren en de hier gekoesterde meesterwerken uit de renaissance van heel dichtbij kunt bewonderen. Vergezeld door experts van National Geographic dompelt u zich onder in de lokale cultuur, proeft u van traditionele lokale delicatessen en verblijft u in een gerestaureerd middeleeuws castello.

Hoogtepunten van deze reis

Het werk van de Italiaanse meesters bewonderen, buiten de reguliere openingstijden, tijdens een bezoek aan de Vaticaanse Musea en de Scuola Grande di San Rocco in Venetië, en een rondleiding door het iconische Uffizi met een kunsthistoricus

Verkenning van het Forum Romanum en de ruïnes onder het Colosseum, vergezeld door een gerenommeerde archeoloog

Drie overnachtingen in een dertiende-eeuws castello op het Toscaanse platteland, waar u alle gelegenheid heeft kennis te maken met de familie die deze accommodatie runt

Reisschema - 10 dagen

1-2 Venetië, Italië

Na aankomst in Venetië vaart u per motorboot naar ons hotel, dat uitkijkt op het Canal Grande. Tijdens een wandeltocht met gids bezichtigt u Piazza San Marco, het Dogepaleis, de bibliotheek van Sansovino en de Rialtobrug. Verder hoort u van een lokale vakman uit eerste hand hoe de traditionele gondels worden gemaakt en heeft u de unieke kans om buiten de reguliere openingstijden de privéverzamelingen van de Scuola Grande di San Rocco te bewonderen. (dag 1: D; dag 2: O/L)

Accommodatie: Venezia Palazzo Barocci

3-4 Florence

Vanuit Venetië reizen we per trein naar Florence, waar we een wandeltocht maken door het historische centrum. U heeft de gelegenheid door de middeleeuwse stad en over het Piazza della Signoria te struinen, en de Duomo en Ponte Vecchio te bezichtigen. Bij de Galleria dell’Accademia kunt u Michelangelo’s ‘David’ bewonderen, en vervolgens mag u thuis bij een Florentijnse familie aanschuiven voor het diner. De volgende dag heeft u de keuze af te reizen naar Pisa en Lucca en een fietstocht te maken langs de oude stadsmuren, of vergezeld door een kunsthistoricus het befaamde Uffizi te bezoeken. (dag 3: O/L/D; dag 4: O)

Accommodatie: Gallery Hotel Art

5-7 Toscaanse platteland/Siena

We reizen door naar de Chianti-streek en stoppen onderweg bij het gerenommeerde wijnhuis Badia a Coltibuono voor een lunch en proeverij. Vervolgens doen we het middeleeuwse dorp Gargonza aan, en checken in bij het dertiende-eeuwse castello van de familie Guicciardini. Als u wilt, kunt u deelnemen aan een kookworkshop van de chef. Verder is er deze dagen de mogelijkheid tijdens een wandeltocht de middeleeuwse sfeer van Siena op te snuiven en te hiken door de schitterende omgeving van Gargonza. (dag 5 en 7: O/L/D; dag 6: O/D)

Accommodatie: Castello di Gargonza

8-9 Rome/Vaticaanstad

Op dag acht reizen we door naar Rome. Deze eerste dag kunt u het Colosseum en het Forum Romanum verkennen en wacht u in Miranda een speciaal georganiseerd bezoek aan de Chiesa di San Lorenzo. U wordt ontvangen door archeoloog dr. Valerie Higgins, een deskundige op het gebied van Romeinse archeologie die u zou kunnen kennen van de populaire National Geographic-documentaireserie The Story of God. De volgende dag ervaart u in de vroege ochtend, nog voor de deuren voor het publiek openen, de grandeur van Vaticaanstad in de Vaticaanse musea en de Sixtijnse Kapel. Vervolgens bezichtigen we uiteraard ook het Sint-Pietersplein en de basiliek. Later op de dag volgt dan nog een wandeling langs onder meer de Trevifontein, het Pantheon en Piazza Navona. We sluiten ons Italiaanse avontuur feestelijk af met een heerlijk afscheidsdiner. (dag 8: O/L; dag 9: O/D)

Accommodatie: Rose Garden Palace

10 Rome

Accommodatie: Vandaag wordt u naar de luchthaven gebracht en begint u weer aan uw terugreis naar huis. (O)

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door