Israël heeft een unieke positie in het Midden-Oosten. Je vindt er de belangrijkste heilige plekken van drie van de grootste religies ter wereld en komt ogen tekort om alles te bekijken. Kijk vanaf de Olijfberg uit over Jeruzalem, overnacht in een kibboetshotel aan het Meer van Galilea, dwaal door de ruïnes van Capernaum en ontdek hoe het voelt om in de Dode Zee te drijven. Maak je eigen pelgrimstocht naar deze speciale plek.

Reisschema - 8 dagen

Dag 1 Jeruzalem

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Jeruzalem

Maak een speciaal ontwikkelde wandeltour door de Oude Stad van Jeruzalem met een Israelische en een Palestijnse gids die zijn opgeleid door National Geographic Emerging Explorer Aziz Abu Sarah. Tijdens deze unieke tour zie je de stad vanuit twee perspectieven en krijg je inzicht in de verschillende culturele religieuze en politieke aspecten van Israël. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Tempelberg, de Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee. Ga door naar de Westmuur en wandel via de kruisweg naar de de Heilig Grafkerk. Bezoek 's middags de Olijfberg, Hof van Gethsemane en Kerk Van Alle Naties. Bespreek daarna de huidige situatie met een vooraanstaande Israëlische geleerde.

Dag 3 Jeruzalem

Breng een indrukwekkend bezoek aan het monument Yad Vashem en leer meer over de Holocaust en de gevolgen die vandaag de dag nog voelbaar zijn. Bezoek 's middags het beroemde Israëlmuseum. Bekijk de Dode Zee-rollen in de Schrijn van het Boek en bewonder de prachtige archeologietentoonstelling in het museum.

Dag 4 Jeruzalem

Volg nog een speciaal ontwikkelde wandeltour vanuit twee perspectieven met een Israelische en een Palestijnse gids. Bezoek het Kribbeplein en de Geboortekerk. Wandel door een nabijgelegen Palestijns vluchtelingenkamp en ga naar het huis van een Palestijnse familie voor een kookles en de lunch.

Dag 5 Jeruzalem/Tiberias

Begin de dag met een rondleiding met gids door UNESCO-werelderfgoedlocatie Masada, met tussenstops bij het paleis van Herodes, het badhuis en de synagoge. Bezoek daarna Qumran, de plek waar een schaapherder de Dode Zee-rollen vond. Ga daarna naar de Dode Zee om te zwemmen en een modderbad te nemen. Vervolg je weg noordwaarts door de Jordaanvallei tot het Meer van Galilea, waar we twee nachten verblijven in een kibboetshotel.

Dag 6 Jeruzalem

Ga naar de Berg der Zaligsprekingen en geniet van het prachtige uitzicht over het Meer van Galilea. Bezoek bovenop deze heuvel de kerk die is gebouwd op de plek waar Jezus zijn bergrede uitsprak. Ga door naar de ruïnes van Capernaum. Dit is de plek waar Jezus leefde en preekte en waar ook veel apostelen, waaronder Petrus, hebben gewoond. Leer onderweg naar Nazareth meer over het leven van Israëlische Arabieren. We maken een tussenstop bij de Basiliek van de Aankondiging, een van de grootste kerken in het Midden-Oosten.

Dag 7 Jeruzalem

Ga door naar de Middellandse Zee. Bezoek de kuststad Haifa en reis zuidwaarts naar Caesarea Maritima om de ruïnes van de havenstad van Herodes te bekijken. Ga daarna verder naar Jaffa, een oude havenstad die dateert uit de bronstijd. Reis door naar het bruisende Tel Aviv, waar je de laatste avond verblijft.

Dag 8 Tel Aviv

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door