Zodra we het hart van het majestueuze IJsland binnenvaren, maakt u kennis met een van de mooiste regio's op aarde.

Tijdens een achtdaagse expeditiecruise reist u naar de grens van het Noordpoolgebied, tussen uitgestrekte gletsjers, duizelingwekkende fjorden, vulkanen en kokende geisers. IJsland biedt een caleidoscoop vol wilde en romantische landschappen, waar u heel veel fantastische wilde dieren kunt zien, zoals walvissen, zeevogels en zeehonden.

Start uw reis in Reykjavik, de noordelijkste hoofdstad ter wereld, waar schilderachtige, gekleurde huizen en kristalheldere meren een fraai contrast vormen met het overvloedige groen en de helderblauwe hemel. Ontdek de talrijke culturele schatten, zoals het Reykjavik Art Museum en de imposante Hallgrimskirkja-kathedraal.

We reizen verder naar Grundarfjördur, waar u kunt genieten van de schoonheid van Kirkjufell, een spectaculaire, kegelvormige berg op het schiereiland Snæfellsnes. Dan gaan we naar Grímsey, een moeilijk bereikbaar eilandje, waar de Poolcirkel dwars doorheen loopt en waar vulkanisch gesteente betoverende natuurwonderen heeft gevormd: basaltzuilen.

We gaan verder naar Akureyri en Isafjördur, waar ons nog meer spectaculaire landschappen te wachten staan. Hier krijgen we hopelijk ook de kans om walvissen uit het water te zien springen. Aangekomen bij de Vestmannaeyjar, een archipel van 15 eilanden, gaan we op Heimaey, het grootste eiland, meerdere vulkanen bekijken, waaronder de Eldfel, die voor het laatst uitbarstte in 1973.

U kunt uw expeditie uitbreiden met diverse excursies, vraag naar de mogelijkheden.

Hoogtepunten van deze reis

Ontdek Reykjavik, de noordelijkste hoofdstad ter wereld. Verken de rijke cultuur en geschiedenis van de stad, die teruggaat tot eind 9e eeuw en bezoek ook de legendarische geothermische lagunes.

Geniet van de wilde dieren van IJsland, zoals Atlantische papegaaiduikers, noordelijke jan-van-genten, noordse sterns, dwergvinvissen, bultruggen en IJslandse paarden.

Laat u vergezellen door een National Geographic-expert en -fotograaf, die, in opdracht van National Geographic, leerzame lezingen en workshops geven aan boord. U leert van alles over uw bestemming en over de geschiedenis.

Reisschema - 7 dagen

1 Reykjavík

De noordelijkste hoofdstad ter wereld, Reykjavik, is de laatste jaren steeds populairder geworden dankzij haar onvoorstelbare natuurwonderen en bruisende stadsleven. Reykjavik is veruit de grootste plaats in IJsland en heeft talloze bezienswaardigheden. Breng tijdens uw verblijf in de stad zeker een bezoek aan Hallgrimskirkja, een ontzagwekkende Lutherse parochiekerk die maar liefst 74,5 meter hoog is; een van de hoogste bouwwerken van het land. Ook Perlan is een aanrader; een museum van wereldklasse van waaruit u een fenomenaal uitzicht hebt op Reykjavik.

Als u in Reykjavik bent, mag ook een bezoek aan het schiereiland Reykjanes en de beroemde geothermische lagunes van de Blue Lagoon niet ontbreken.

2 Grundarfjördur

De pittoreske stad Grundarfjördur op het schiereiland Snæfellsnes ligt in het westen van IJsland. De stad ligt aan de voet van de markante Kirkjufell-berg, een van IJslands beroemdste bergen.

Bij aankomst met de boot hebt u een bijzonder spectaculair uitzicht op deze karakteristieke bezienswaardigheid, waar de rots van lavagesteente de wacht houdt bij de ingang van de baai.

De overvloedige natuur, de talloze vogels en de spectaculaire watervallen doen u al snel beseffen dat dit stadje zoveel meer te bieden heeft dan alleen de Kirkjufell. Op een steenworp afstand van de pier komen kristalhelder water, toendra's en stranden uit op het azuurblauwe water van de Breiðafjörður-baai.

3 Grímsey

Grímsey is het meest noordelijk gelegen eiland van IJsland en wordt ook wel de parel van de Poolcirkel genoemd. Het verrijst uit de Noordelijke IJszee en de Poolcirkel loopt er dwars doorheen; een wonderbaarlijke plek om te bezoeken tijdens onze expeditiecruise.

Er wonen 100 mensen en 100 miljoen zeevogels; u kunt rekenen op een rijkdom aan vogelsoorten boven uw hoofd. Vanuit Grímseyjarhreppur, de enige stad aan de westkust van het eiland, gaan we naar het zuiden, waar u kunt genieten van de schoonheid van de weelderig met mos en gras bedekte hellingen. Langs de rest van de kustlijn prijken imposante basaltrotsen, bewoond door zeevogels en met uitzicht op zee. In het water eronder zou u walvissen kunnen spotten.

4 Akureyri

Akureyri ligt verscholen in het fjord Eyjafjörður, op slechts 100 kilometer van de Poolcirkel.

Deze schilderachtige ‘hoofdstad van het noorden’ wordt gesierd door kleurrijke huizen, omringd door een landschap van blauw havenwater en besneeuwde bergtoppen. De Akureyri-kerk is hier een opvallende bezienswaardigheid en is één van IJslands meest fotogenieke plekjes. De kerk, die hoog op een heuvel ligt, is toegankelijk voor iedereen en biedt zowel binnen als buiten een spectaculair uitzicht.

In het westen vindt u de schitterende Akureyri Botanical Garden, waar u dankzij een microklimaat niet alleen kennis kunt maken met de IJslandse flora, maar ook met planten van over de hele wereld.

5 Isafjördur

In het hart van de fjorden van Noordwest-IJsland ontdekt u een land vol mystieke vergeten valleien, steile kliffen en een overvloed aan natuur. Het is gelegen op een boogvormige punt, die uitloopt in het Skutulsfjörður-fjord en omringd is door hoge bergtoppen, die samen met de donkere wateren van het fjord voor een dramatisch tafereel zorgen.

Het Isafjörður-fjord is zonder twijfel een van de mooiste fjorden van het land, vooral dankzij het reliëf dat is ontstaan door de vele zeer oude basaltstromen. Het is dan ook een uitstekend gebied om te fotograferen.

6 Heimaey, Vestmannaeyjar

Vestmannaeyjar is een groepje eilanden voor de kust van IJsland, dat bestaat uit 15 eilanden en 30 rotsen.

Heimaey is het grootste eiland van de Vestmannaeyjar-eilanden en het enige dat bewoond is. De steile Eldfell-vulkaan en de groene graslanden van de Herjolfsdalur-vallei vormen samen een rijkgeschakeerde natuur. Op de weg naar Stórhöfði hebt u uitzicht over de grijze zandstranden en kliffen die de Noordelijke IJszee daar heeft uitgesleten. Op de Vestmannaeyjar-eilanden schijnt zich de grootste kolonie Atlantische papegaaiduikers ter wereld te bevinden. In de wateren rondom de eilanden kunt u regelmatig walvissen en zeehonden spotten.

7-8 Reykjavik

De noordelijkste hoofdstad ter wereld, Reykjavik, is de laatste jaren steeds populairder geworden dankzij haar onvoorstelbare natuurwonderen en bruisende stadsleven. Reykjavik is veruit de grootste plaats in IJsland en heeft talloze bezienswaardigheden. Breng tijdens uw verblijf in de stad zeker een bezoek aan Hallgrimskirkja, een ontzagwekkende Lutherse parochiekerk die maar liefst 74,5 meter hoog is; een van de hoogste bouwwerken van het land. Breng ook een bezoek aan Perlan, een museum van wereldklasse van waaruit u een fenomenaal uitzicht hebt op Reykjavik.

Als u in Reykjavik bent, mag ook een bezoek aan het schiereiland Reykjanes en de beroemde geothermische lagunes van de Blue Lagoon niet ontbreken.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door