Verken enkele van ‘s werelds fascinerendste vulkanische landschappen tijdens deze tiendaagse expeditie met National Geographic. We reizen af naar het hart van IJsland, waar u vergezeld door experts van National Geographic onder meer Reykjavík, Húsafell en Mývatn aandoet. Een werkelijk unieke ervaring, met onder meer de kans af te dalen in een achtduizend jaar oude lavagrot, te ontspannen in warmwaterbronnen en tijdens een walvisexcursie het meest bijzondere zeezoogdier in deze wateren te spotten.

Hoogtepunten van deze reis

Ontmoeting met een mariene bioloog en National Geograpic-onderzoeker bij een onderzoekscentrum in Húsavik voorafgaand aan een walvisexcursie

Een verkenning van de ijstunnels op de Langjökull-gletsjer samen met een deskundige gids, en een tocht langs enkele fascinerende vulkanische landschappen – van borrelende modderpoelen tot curieuze lavatorens

Verblijf in Hotel Húsafell, een National Geographic Unique Lodge of the World, waar lokale kunst, voortreffelijk eten en Scandinavisch design samenkomen

Reisschema - 10 dagen

1-2 Reykjavík, IJsland/Golden Circle

Na aankomst in Reykjavík bezoeken we een indoor ijsgrot bij het nieuwe Perlan Museum. In de avond schuiven we samen aan voor een welkomstdiner. De volgende dag is het tijd voor een verkenning van de Golden Circle: nationaal park Thingvellir, het geothermische gebied rond de Geysir en de indrukwekkende waterval Gullfoss. (O/L)

Accommodatie: Icelandair Hotel Reykjavik Marina of Canopy by Hilton Reykjavik City Centre

3-4 Húsafell/Langjökull/Snæfellsnes

Tijdens onze reis naar Hotel Húsafell stoppen we onderweg om warmwaterbronnen en watervallen te bezichtigen. Verder verkent u op dag drie nog de ijstunnel op de gletsjer Langjökull. De volgende dag brengen we door op schiereiland Snæfellsnes. Hier vindt u de berg Kirkjufell, kunt u een wandeling maken over het zwarte kiezelstrand bij Djúpalónssandur en afdalen in een achtduizend jaar oude lavagrot. Tot slot bezoeken we het vulkaanmuseum dat is opgericht door een National Geographic-onderzoeker. (O/L/D)

Accommodatie: Hotel Húsafell

5 Húsafell/Siglufjörður

We reizen richting noorden en bezichtigen een waterval en de rotsvesting Borgarvirki. U woont vandaag bovendien een paardenshow bij en verkent vervolgens traditionele turfboerderijen bij het streekmuseum (Byggðasafn Skagfirðinga). U verblijft vannacht in Siglufjörður. (O/L/D)

Accommodatie: Sigló Hótel

6-7 Hrísey/Mývatn

Op het eilandje Hrísey heeft u de kans vogels te spotten, en op weg naar Mývatn kunt u de spectaculaire waterval Goðafoss bewonderen. Het programma van dag zeven bestaat uit een ontspannende duik in een warmwaterbron, een verkenning van de Grjótagjá-grot en een bezoek aan het geothermisch gebied van Námaskarð en de lavatorens van Dimmuborgir. (O/L/D)

Accommodatie: Hotel Laxá

8 Mývatn/Akureyri

Vandaag is het tijd voor een bezoek aan een geothermische energiecentrale, de Viti-krater en de kloof Ásbyrgi. Na het bezichtigen van Dettifoss, de krachtigste waterval van Europa, reizen we verder naar Akureyri. (O/L/D)

Accommodatie: Hotel KEA

9 Húsavík/Akureyri

In Húsavík ontmoeten we National Geographic-onderzoeker en marien bioloog Charla Basran, die ons meer vertelt over haar onderzoek naar walvisachtigen, waarna we samen met haar uitvaren voor een spannende walvisexcursie. Voordat u aanschuift bij ons afscheidsdiner heeft u in Akureyri nog wat tijd om naar eigen wens in te vullen. (O/D)

Accommodatie: Hotel KEA

10 Reykjavík

Vanuit Akureyri vliegt u naar het binnenlandse vliegveld van Reykjavík en maakt u nog een tussenstop voor een duik in de Blue Lagoon, voordat u vanaf Keflavik International Airport aan uw terugreis naar huis begint. (O/L)

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door