Ierland is een land vol betoverende en historische schatten. Tijdens deze tiendaagse expeditie met National Geographic doet u onder meer de prehistorische monolieten in de Burren en de afbrokkelende ruïne bovenop de Rock of Cashel aan, en duikt u in enkele mysteries uit het neolithicum, de bronstijd en de middeleeuwen.

Een fascinerende rondreis vanuit Dublin, via Kilkenny en de Burren, langs spectaculaire landschappen, traditionele dorpjes en middeleeuwse kastelen.

Hoogtepunten van deze reis

Ontwaken in koninklijke sferen tijdens een verblijf in Ashford Castle, plus een exclusieve rondleiding onder begeleiding van de historicus van dit middeleeuwse kasteel

Bezoek aan eeuwenoude heilige bronnen, vergezeld door een in de middeleeuwen gespecialiseerde historicus die betrokken was bij een door National Geographic gesponsord project voor het behoud van de bronnen

Bestuderen van prehistorische artefacten en fascinerende ‘veenlijken’ bij het National Museum of Ireland in Dublin, samen met een archeoloog

Reisschema - 10 dagen

1-3 Dublin, Ierland/Kilkenny

Uw expeditie gaat van start in Dublin. Hier geeft een archeoloog u een rondleiding door het National Museum of Ireland, brengt u een bezoek aan Sweny’s Pharmacy – dat voorkomt in het boek Ulysses van James Joyce – en bestudeert u bij Trinity College het Book of Kells. Vanuit Dublin reizen we door naar Kilkenny, waar we het kasteel bezichtigen en lunchen in een historische herberg. Op het programma staan bovendien een tour bij Smithwick’s Experience, waar u kunt proeven van het heerlijke Ierse bier, en een beklimming van St. Canice’s Cathedral. (dag 1: D; dag 2 en 3: O/L)

Accommodatie: The Dylan Hotel; Pembroke Kilkenny

4-5 Cashel/Blarney/Dingle/Killarney

We beklimmen de Rock of Cashel om de ruïnes te bezichtigen en doen dan Blarney Castle aan, waar u de legendarische ‘Blarney Stone’ kunt kussen. In Ballyvourney vertelt een in de middeleeuwen gespecialiseerde historicus u meer over zijn werk aan een door National Geographic gesponsord project dat gericht is op het behoud van Ierlands heilige bronnen. Verder brengen we deze dagen een bezoek aan historische bezienswaardigheden op het schiereiland Dingle en verkennen we Killarney National Park. (dag 4: O/L/D; dag 5: O/L)

Accommodatie: Killarney Park Hotel

6 Cliffs of Moher/The Burren National Park

Na een bezoek aan de kliffen van Moher verkennen we The Burren National Park. Later op de dag komt u meer te weten over de inspanningen op het gebied van natuurbehoud die ervoor zorgden dat het Burren and Cliffs of Moher Geopark in 2016 werd onderscheiden met een National Geographic World Legacy Award. (O/D)

Accommodatie: Gregan’s Castle Hotel

7-8 County Mayo/Connemara

Op dag zeven mag u binnenkijken bij de chocolatiers van de Hazel Mountain Chocolate-fabriek, voordat we inchecken bij het majestueuze Ashford Castle. De volgende dag krijgt u tijdens een privétour bij de Dan O’Hara Homestead een kijkje in het traditionele boerenleven en wordt u getrakteerd op een demonstratie schapendrijven. (dag 7: O/D; dag 8: O/L/D)

Accommodatie: Ashford Castle

9-10 County Mayo/Dublin

We keren terug naar Dublin voor een privéproeverij met een whiskyexpert, gevolgd door een afscheidsdiner. De volgende dag begint u aan uw terugreis naar huis. (dag 9: O/D; dag 10: O)

Accommodatie: The Dylan Hotel

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door