Stap aan boord van deze expeditiecruise door de poolstreek, van het hart van het Argentijnse Tierra del Fuego naar het mythische Antarctische Schiereiland, en verken in elf dagen tijd enkele van ‘s werelds indrukwekkendste landschappen.

Om het mythische witte continent te bereiken, begint uw avontuur met de oversteek van de iconische en beruchte Drake Passage, onder het toeziend oog van albatrossen en Kaapse stormvogels.

Eenmaal aangekomen in Antarctica, een gebied dat bestaat uit 90% van ‘s werelds ijs en 70% van ‘s werelds water, wacht u een werkelijk onvergetelijke ervaring. In dit stuk van de wereld, waar geen mens woont en het dierenrijk regeert, beleeft u de natuur op haar puurst.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Boreal, behorende tot de Sistership-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

*** inclusief binnenlandse vluchten ***

Hoogtepunten van deze reis

Aan land, aan boord of tijdens een excursie per Zodiac® ervaart u het beste wat de natuur te bieden heeft, van ijsbergen en -schotsen tot eeuwenoude gletsjers

Varen over de Weddellzee en tussen drijvend pakijs, om één van de beroemdste plekken uit de poolexploratie te verkennen

Uitzicht op vele drijvende ijsbergen, ijsschotsen, imposante gletsjers en hoge, met sneeuw bedekte bergen tijdens de gehele expeditie

Tal van interessante lezingen en informatiesessies met onze natuurgidsen, over wilde dieren, geschiedenis, geopolitiek, de grote ontdekkingsreizigers, klimaat en milieubescherming

Een unieke kennismaking met Antarctica, vergezeld door een fotograaf en expert van National Geographic die de bestemming op hun duimpje kennen

Reisschema - 10 dagen

1 Ushuaia, Argentinië

Ushuaia is een drukke havenstad in het zuidelijkste puntje van Argentinië. De avontuurlijke stad ligt ingeklemd tussen het met sneeuw bedekte Andesgebergte en de kust van het Beaglekanaal. Het nationaal park Tierra del Fuego is absoluut een bezoek waard. Of wat dacht u van een boottocht in de baai van Ushuaia, een perfecte manier om zeeleeuwen en magelhaenpinguïns te spotten.

2-3 Oversteek van de Drake Passage

Uw eerste dag op zee biedt u de gelegenheid de faciliteiten en entertainmentopties aan boord te ontdekken en met de hulp van onze expeditieleider meer te weten te komen over Antarctica. De expeditieleider presenteert bovendien de IAATO-gedragsregels die in acht dienen te worden genomen wanneer we in de regio aan land gaan, en bespreekt de belangrijke ins en outs rondom de Zodiac®-tochten. Tijdens lezingen over de geschiedenis en het dierenrijk van Antarctica kunt u zich verder verdiepen in deze magische regio, waar elke cruise een unieke ervaring is.

4-8 Antarctisch Schiereiland

Het mythische Antarctische Schiereiland is een gebied dat voor velen tot de verbeelding spreekt. U begeeft zich in een werkelijk adembenemend decor, omringd door wilde dieren die hier helemaal in hun element zijn.

Hier heeft u ook de kans mee te gaan op Zodiac-tochten of excursies aan wal, om dit ijzige rijk van nog dichterbij te ervaren. Deze uitstapjes worden echter pas op de dag zelf, op basis van de ijscondities, door de kapitein en expeditieleider gepland. Tijdens de excursies ziet u gletsjers, ijsschotsen, tafelvormige ijsbergen, spitse bergtoppen, vulkanische stranden, onderzoeksstations, betoverende baaien en overblijfselen van de walvisvaart.

9-10 Oversteek van de Drake Passage

De Drake Passage ligt tussen Kaap Hoorn en de Zuidelijke Shetlandeilanden ter hoogte van de beruchte ‘Furious Fifties’, rond 50° ZB, een plek die bekendstaat om zijn harde wind en woelige wateren. Het is de kortste route naar Antarctica en herbergt uiteenlopende unieke wilde dieren. Doordat hier de koude stromingen van de Zuidpool op de warmere equatoriale wateren stuiten, kan het nog wel eens een interessante reis worden. Kijk deze dagen ook zeker af en toe omhoog, want met wat geluk cirkelen er in deze contreien boven het schip wel albatrossen en Kaapse stormvogels.

11 Ushuaia, Argentinië

U verlaat het schip waar u de cruise ook begon, in Ushuaia, de hoofdstad van de Argentijnse provincie Tierra del Fuego. De stad is zeker het verkennen waard. Stap aan boord van de historische trein en maak een ritje naar het nationaal park Tierra del Fuego, of bezoek het Museo del Fin del Mundo (Museum aan het einde van de wereld) en ontdek meer over de natuur, cultuur en geschiedenis van Tierra del Fuego.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door