Japan is het land van contrasten. Je 12-daagse avontuur begint in het felverlichte (en enorme) Tokyo, daarna reis je met de trein naar het platteland voor een bezoek aan traditionele dorpjes en serene heiligdommen. Je wandelt door geishawijken en komt helemaal tot rust in tempels en tuinen. Dit is een perfecte kennismaking met een land dat zijn tradities in ere houdt, maar ook de toekomst volledig heeft omarmt.

Hoogtepunten van deze reis

Kenbu-masters, Maak kennis met Kenbu, de eeuwenoude vechtsport van de samoerai. Geniet van een optreden van Kenbu-masters die een sierlijke zwaarddans uitvoeren. Je leert zelf ook Japanse zwaardtechnieken waarmee je volgens de samoerai je lef en moed vergroot en concentratievermogen verbetert.

Tsukiji Sushi Experience, Walk through Tokyo’s famous Tsukiji Fish Market (the largest in the world) alongside insiders that know its ins and outs. Take in a sushi-making class with recognized masters, learning how to select, prepare, and fillet ingredients. Finally, enjoy a taste of your own creation.

Zenboeddhistische meditatie en kalligrafie, Bezoek een lokale tempel waar je kennismaakt met de historie en het beoefenen van het zenboeddhisme in Japan. Een van de monniken geeft ons les in zenmeditatie en zenkalligrafie. Zo krijgen we meer inzicht in de Japanse cultuur en religie en leren we de stress in ons dagelijks leven verminderen.

Reisschema - 12 dagen

Dag 1 Tokio

Kom aan wanneer je wilt.

Dag 2 Tokio

Verken vandaag met het openbaar vervoer het bruisende Tokyo. Het is een stad van extreme contrasten. We zien de eeuwenoude, traditionele kant tijdens een bezoek aan de shintoschrijn Meiji Jingu en de oude stad Asakusa. Daarna ontdekken we de hippe en moderne kant tijdens een wandeling door de hippe wijk Harajuka en een bezoek aan een Kawaii-café.

Dag 3 Tokio

Deze ochtend nemen insiders je mee op een bezoek aan de beroemde vismarkt Tsukiji. Je leert meer over de Japanse visindustrie en krijgt les van Sushi-masters. Leer hoe je verse vis herkent, bereidt en fileert. Ook leer je over de fijne kunst van het maken en presenteren van sushi. Maak zelf sushi en proef daarna je eigen creatie. In de middag heb je tijd om Tokyo zelf te verkennen.

Dag 4 Tokio/Tsumago

Verlaat Tokyo per trein. Stap uit in Nagiso en maak een wandeling over het platteland, langs boerderijen en gehuchten richting het traditionele dorp Tsumago. Ga daarna naar de traditionele ryokan waar we overnachten. Geniet van de gangen van een Japanse kaiseki-maaltijd, leer meer over Japanse gebruiken en slaap op een futon.

Dag 5 Tsumago/Kanazawa-shi

Reis met de trein verder naar de historische stad Kanazawa. Ontdek de eeuwenoude cultuur van de samurai tijdens een wandeling door de goed bewaard gebleven samuraiwijk Nagamachi en een bezoek aan het huis van de samuraifamilie Nomura.

Dag 6 Kanazawa-shi

Spend the day exploring Kanazawa. Visit the Myoryuji Temple—commonly known as the Ninja Temple—which doubled as a military outpost, and discover its many hidden defenses and escape routes. Take a walk through the Higashi Chaya geisha district and gain insights into geisha culture, viewing one of the district’s traditional wooden houses. Then visit a local craft studio, where we’ll learn about the city’s time-honoured crafts and learn to paint chopsticks with gold leaf.

Dag 7 Kanazawa-shi/Hiroshima

Reis per bullet train door naar Hiroshima en bezoek het Vredepark en het Museum ter herdenking van de Vrede om meer te weten te komen over het tragische verleden van deze stad.

Dag 8 Hiroshima

Neem de veerboot naar het heilige eiland Miyajima en bekijk de beroemde drijvende Torii, deze wordt gezien als een van de mooiste en heiligste schrijnen van Japan. Je kunt de middag vrij besteden. Neem bijvoorbeeld de veerboot en ga op ontdekking op een van de andere eilanden.

Dag 9 Hiroshima/Kyoto

In de ochtend bezoeken we Kasteel Himeji, een van de best bewaard gebleven en indrukwekkendste kastelen van Japan. Daarna pakken we de trein naar Kyoto. In deze voormalige keizerlijke hoofdstad vind je de mooiste bezienswaardigheden uit de tijd van het keizerrijk. Maak 's middags een wandeling door de geishawijk Gion en woon een traditionele theeceremonie bij in een theehuis.

Dag 10 Kyoto

Bezoek de prachtige boeddhistische tempel Todaiji en de schrijn Kasuga Taisha.

Dag 11 Kyoto

Ga verder op ontdekking in Kyoto en bezoek het beroemde gouden paviljoen Kinaku-ji en de indrukwekkende eeuwenoude schrijn Fushimi Inari aan de voet van de berg die dezelfde naam draagt. Daarna bezoeken we een dojo waar we kennis maken met de etiquette van de samurai. We oefenen de grondbeginselen van Kenbu en leren hoe je een Japans zwaard gebruikt. Geniet daarna van een optreden van Kenbu-masters, ze dragen korte gedichten voor die traditioneel door de samurai werden geschreven over belangrijke momenten uit hun leven.

Dag 12 Kyoto

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door