Beleef twee inspirerende weken in Italië, en ontdek sommige van de grootste culturele hoogtepunten ter wereld. Kom temidden de onder het as bedolven ruïnes van Pompeii samen met een archeoloog in contact met de antieke oudheid, bewonder Renaissance-schatten in het iconische Venetië en het bekoorlijke Firenze en sta even stil om de citroenen te ruiken in de gezellige bergdorpjes van de Amalfikust. Maak kennis met de Italiaanse levenswijze, en die zal altijd een deel van je blijven.

Hoogtepunten van deze reis

Amalfi Agriturismo culinaire ervaring, Bereid (en daarna eet) op een terras met uitzicht op de Middellandse Zee een klassiek Italiaans gerecht in een charmant agriturismo. Dit verbouwde, 17de eeuwse klooster specialiseert in huisgemaakte, heerlijke producten.

Pompeii met een archeoloog, Wandel met een archeoloog door de ruïnes van Pompeii, de oude Romeinse stad die onder as en puimsteen bedolven werd toen de Vesuvius-vulkaan uitbarstte in 79 voor Christus. Bekijk het forum, de baden en de vele huizen waarin twee millennia lang de tijd is blijven stilstaan.

Sorrento citroenbomen en limoncello proeven, Stop bij een organische citroenboomgaard en en proef een van Italiës meest geliefde exportproducten: limoncello. Geniet van het panoramisch uitzicht van de zee beneden wanneer je door de geurende citroenboomgaarden wandelt.

Reisschema - 14 dagen

Dag 1 Venetië

Kom aan wanneer je wilt.

Dag 2 Venetië

Maak een oriëntatiewandeling langs de lokale markten en buurten van Venetië. Optie om musea en kerken te bezoeken, naar het Dogenpaleis te gaan of een gondolarit te maken.

Dag 3 Venetië/Cinque Terre

Ga naar Cinque Terre, een van de mooiste gebieden van de Middellandse Zee.

Dag 4 Cinque Terre/Florence

Reis naar Firenze, de hoofdstad van de regio Toscane. Maak een oriëntatiewandeling met de CEO door de levendige en oude straten, en geniet van een inbegrepen aperitivo (alcoholische drank voor het eten) in een plaatselijke bar.

Dag 5 Florence

Tijdens je vrije dag heb je veel verschillende opties, zoals een dagtrip naar de mooie Toscaanse stad Lucca, een bezoek aan de Duomo, de Uffizi-galerij, de middeleeuwse Ponte Vecchio, en de Medici-kapellen, of maak een uitstap naar Pisa.

Dag 6 Florence

Tijdens je vrije dag heb je veel verschillende opties, zoals een dagtrip naar de mooie Toscaanse stad Lucca, een bezoek aan de Duomo, de Uffizi-galerij, de middeleeuwse Ponte Vecchio, en de Medici-kapellen, of maak een uitstap naar Pisa.

Dag 7 Florence/Napels

Neem de trein naar Napels met de optie om van een fantastische maaltijd te genieten in de geboorteplaats van de pizza. Optie om het Nationaal Archeologisch Museum te bezoeken.

Dag 8 Napels/Sorrento

De dag begint met een excursie met een archeoloog naar de ruïnes van het oude Pompeii. Ga met een privébus verder naar Sorrento.

Dag 9 Sorrento

Vrije dag om Sorrento te ontdekken. Optie om de nabijgelegen eilanden Capri of Ischia te bezoeken.

Dag 10 Sorrento/Amalfi

Reis naar de indrukwekkende Amalfikust met lunch in een plaatselijke agriturismo die gespecialiseerd in in heerlijke huisgemaakte producten. Ontmoet de familie en maak een tour op hun eigendom – een verbouwd, 17e eeuws klooster. Volg een kookdemonstratie in hun keuken, en geniet daarna van de heerlijke plaatselijke kost, omgeven door tuinen, open terrassen en bossen met uitzicht op de Middellandse Zee. Ga verder naar het hotel, met een spectaculair uitzicht op de kustlijn.

Dag 11 Amalfi

Volg het beroemde "Pad van de Goden," waar afgelegen boerderijen, dorpen, kerken en kloosters door oude wegen en paden met elkaar verbonden worden.

Dag 12 Amalfi/Rome

Reis naar Rome en maak een oriëntatiewandeling met de CEO.

Dag 13 Rome

Verken Rome gedurende een vrije dag. Optie om het Colosseum en het Romeins Forum of het Vaticaan te bezoeken of gewoon door de straten en palazzi te wandelen en een café te drinken of een gelato te eten.

Dag 14 Rome

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door