Ierland is een land van eeuwenoude legenden, avontuurlijke verhalen en grootse tradities. Hier word je pas echt terug in de tijd geworpen. Maak kennis met de Keltische cultuur, ontdek middeleeuwse architectuur in het prachtige landschap en verdiep je in de geschiedenis van Dublin en 'Rebel city' Cork. Ontdek het hart van de Ierse cultuur. Eet, dans en zing met de locals en geef de Blarney Stone een kus. Die Ierse ballads zullen je nog lang bijblijven.

Reisschema - 9 dagen

Dag 1 Dublin

Kom aan wanneer je wilt.

Dag 2 Dublin

Verken 's ochtends Trinity College Dublin, opgericht in 1592. Bezoek de beroemde universiteitsbibliotheek en bekijk het Book of Kells, een rijkversierd manuscript uit de negende eeuw. Geniet van je vrije middag en ga zelf op ontdekking uit. Verken de middeleeuwse wijk van de stad, bezoek de Saint Patrick's Cathedral, ga naar Dublin Castle of maak een tour door een whiskeydistilleerderij. Proef 's avonds van Ierse gerechten en geniet van Ierse verhalen en muziek in een traditionele pub.

Dag 3 Cork

Reis naar de charmante stad Cork, maak een oriëntatiewandeling en verken de rest van de dag zelf de stad. Breng een optioneel bezoek aan de voormalige gevangenis Cork County Gaol of leer meer over de Titanic in het oude kantoor van de White Star Line. Struin langs de kraampjes van de historische English Market of ga voor een lokaal gebrouwen Murphy's Irish Stout in een van de pubs.

Dag 4 Blarney/Killarney

Begin de dag met een bezoek aan Blarney Castle, een 600 jaar oud kasteel en een van de bekendste kastelen van Ierland. Beklim de trap en geef de legendarische Blarney Stone een zoen. Volgens de legende krijg je op deze manier de 'kunst van het vleien'. Ga 's middags naar Killarney voor een whiskeyproeverij met chocola onder leiding van een lokale expert. 's Avonds kun je een traditionele Keltische dansvoorstelling bijwonen.

Dag 5 Killarney

Ga de hele dag op excursie over de beroemde Ring of Kerry, een van Ierlands mooiste routes. Geniet van de indrukwekkende kust en wilde natuur van het schiereiland Iveragh. Bezoek oude kastelen, kerken en kustdorpen voordat je weer terugkeert naar Killarney voor een vrije avond.

Dag 6 Galway

Reis naar de historische havenstad Galway aan de westkust van Ierland. De stad ligt aan de rand van Galway Gaeltacht, een van de laatste gebieden in Ierland waar nog Iers gesproken wordt. Wandel met een gids door de oude stad en leer alles over de veroveringen die de Ierse cultuur hebben gevormd. Maak ook kennis met de beroemde kunstzinnige en muzikale kant van Galway.

Dag 7 Cliffs of Moher/Galway

Ga 's ochtends naar de magnifieke kliffen van Moher en maak een vaartocht langs de kust. Geniet vanaf het water van het prachtige uitzicht op de natuurwonderen van Ierland. Speur ondertussen naar watervogels zoals papegaaiduikers die in dit beschermde gebied leven. Breng na de boottocht een bezoek aan het bezoekerscentrum en ga vervolgens terug naar Galway. Geniet van je vrije avond en ontdek de plaatselijke kunstscene of wandel door de eeuwenoude straatjes.

Dag 8 Dublin

Ga 's ochtends terug naar Dublin om in de middag zelf de dynamische hoofdstad van Ierland te verkennen. Wandel langs de kleurrijke tuinen van St. Stephen's Green, hang aan de toog in een historische pub als de Temple Bar of bekijk de beroemde veenlijken in het Museum of Ireland. Breng een optioneel bezoek aan het Guinness Storehouse, ontdek de geschiedenis van bier en proef hun beroemde stout. Sluit je reis af met een optioneel diner met je reisgroep in een lokaal restaurant.

Dag 9 Dublin

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door