Van glinsterende gletsjers tot zwarte zandstranden, het ruige landschap van IJsland zal reizigers van alle leeftijden verrassen en inspireren. Ontdek de natuurlijke en culturele schatten van dit eiland onder de poolcirkel. Onze enthousiaste expeditieleiders nemen je mee naar bijzondere plekken. Waar anders kun je een kijkje nemen achter het watergordijn van een spectaculaire waterval en naar de rand van een vulkaankrater lopen? Je daalt ook af in een lavatunnel, duikt in de Vikinggeschiedenis en maakt een ritje op stoere IJslandse paarden.

Reisschema - 8 dagen

Dag 1 Reykjavík

Aankomst op eigen gelegenheid, transfer bij aankomst inbegrepen. Schuif 's avonds aan bij het welkomstbijeenkomst met je medereizigers.

Dag 2 Reykjavík

Begin de dag met een bezoek aan museum Perlan. Hier ontdek je via exposities over vulkaanuitbarstingen en sterke geisers meer over de unieke geologie van IJsland. Na de lunch met een klassieke IJslandse hotdog stap je aan boord van een schip voor een walvisexpeditie in de Faxaflói-baai. Speur naar dwergvinvissen, bultruggen, dolfijnen en bruinvissen in de golven en leer meer over het zeer diverse dierenleven in de IJslandse wateren. De rest van de dag kun je zelf invullen. Ga lekker relaxen in het hotel of op pad in Reykjavik.

Dag 3 Hveragerði

Maak een wandeling door een gebied vol warmwaterbronnen en neem onderweg een voetenbadje in het dampende water. Ga daarna naar een traditionele paardenboerderij en maak kennis met de vriendelijke IJslandse paarden. IJslandse paarden zijn klein en sterk en kunnen op een bijzondere manier lopen, deze gang heet de tölt. Je kunt met een gids een ritje op de paarden maken door de omliggende heuvels. Daarna genieten we van een huisgemaakte lunch op de boerderij. In de middag reizen we naar een enorm lavaveld en bezoeken we een van de langste lavatunnels in IJsland voor een spectaculaire ontdekkingstocht naar vulkanische activiteit.

Dag 4 Golden Circle

Ontdek de beroemde Golden Circle die ons langs een paar verbluffend mooie IJslandse natuurwonderen leidt. Luister naar het overdonderende geraas van de enorme waterval Gullfoss en bezoek de Geysir, waar alle geisers in de hele wereld naar zijn vernoemd. Ga door naar nationaal park Thingvellir op de scheidslijn tussen de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. Bezoek daarna een geothermische bakkerij en kijk hoe de bakkers vers roggebrood opgraven uit het hete zwarte zand. Proef het brood warm uit de grond en neem het recept mee naar huis. In de avond kun je het Secret Lagoon bezoeken en je onderdompelen in het heerlijk warme geothermische water. We overnachten in een hotel in Hveragerði, een stadje gebouwd rondom een pruttelende warmwaterbron.

Dag 5 Zuidkust

Maak vandaag kennis met de fascinerende geschiedenis van IJsland, van de tijd van de Vikingen tot de industriële revolutie. Bezoek een traditionele turfwoning, leer in een school uit de 20e eeuw meer over architectuur, handwerk en ambachten en moderne technologieën in IJsland, Maak daarna een korte wandeling naar de waterval Skógafoss. Deze 25 meter brede waterval is een van de grootste watervallen van IJsland. Geniet van een picknick bij de voet van de waterval en probeer regenbogen te spotten in het water en de nevel. Verken 's middags een van IJslands beroemde zwarte zandstranden.

Dag 6 Westmaneilanden/Vík

Verlaat het vasteland en reis naar de Westmaneilanden, een vulkanische eilandengroep voor de zuidkust van IJsland. Leg aan bij Heimaey, het enige bewoonde eiland van de eilandengroep. Ga aan land en wandel tussen de witte huizen in het stadje. Leer meer over de recente vulkaanuitbarsting op het eiland, bekijk delen van het stadje die zijn bedolven onder de lavastromen en beklim de Eldfell-krater, waarvan de grond nog steeds warm is van de geothermische activiteit! Ga op zoek naar schattige papegaaiduikers en andere zeevogels op de steile kliffen van het eiland en vaar daarna terug naar Vík. Dit is het meest zuidelijke dorp in IJsland en staat bekend om zijn zwarte zandstrand en grillige rotsformaties.

Dag 7 Reykjavík

Ga in de ochtend terug naar Reykjavík. Maak onderweg een tussenstop bij Seljalandsoss, een van de spectaculairste watervallen van IJsland. Neem een kijkje in de met nevel gevulde verborgen grot achter de waterval en ontdek een van de beste fotospots van IJsland. Ga door naar het beroemde Blue Lagoon en neem een bad in het helderblauwe water van de warmwaterbron. In de middag kun je zelf op pad in Reykjavík. Schuif daarna aan bij het afscheidsdiner.

Dag 8 Reykjavík

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door