Bereid je voor op het onbekende. Tijdens dit avontuur bezoek je Bolivia, een land dat de laatste tijd populair is geworden om zijn prachtige landschappen en het culturele erfgoed van de oorspronkelijke bewoners. Ontdek de historische hoofdstad Sucre en de wolkenkrabbers van La Paz, ervaar het leven op een traditionele hacienda en bewonder de zonsondergang boven de uitgestrekte zoutvlaktes van Uyuni. Ga mee en ontdek het onbekende Zuid-Amerika hoog in de Andes.

Reisschema - 8 dagen

Dag 1 La Paz

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 La Paz

Geniet van een rustige ochtend of maak een excursie naar een doolhof van kloven en steile rotsen in de Maanvallei. Ga 's middags op pad met een gids en verken de stad te voet, per busje en per kabelbaan. Ontdek gezellige pleinen, historische bezienswaardigheden en drukke marktjes en leer onderweg over de balans tussen oud en nieuw. Geniet 's avonds van een interactieve culinaire ervaring bij een populair lokaal restaurant. Je krijgt te zien hoe traditionele voedingsmiddelen zoals quinoa worden gebruikt in moderne fusion gerechten. We proeven samen met de lokale chef-kok verschillende gerechten en bespreken de groeiende populariteit van La Paz als culinaire bestemming.

Dag 3 La Paz/Sucre

Neem het vliegtuig naar het gezellige Sucre. Maak daar met de CEO een oriëntatiewandeling over het centrale plein. In de middag kun je relaxen bij een lokaal café, zelf de stad verkennen, of een uitgebreide stadstour maken met een lokale expert die vertelt over de schitterende koloniale architectuur en historische bezienswaardigheden die perfect zijn te zien vanaf de ontelbare dakterrassen in de stad.

Dag 4 Potosi Countryside

In de ochtend heb je vrije tijd. Reis daarna naar onze historische hacienda in het hoogland in het zuiden. De hacienda wordt omring door voedzame akkers en glooiende heuvels en is nog in gebruik als boerderij. Maak kennis met de familie die hier woont. Je krijgt een blik in het dagelijks leven op de boerderij en kunt helpen bij het melken en in de velden. En tijdens een bezoek aan de privéruimten, de kapel en het museum krijg je een blik in het verleden. Sluit de ervaring af met een authentiek farm-to-table diner met regionale specialiteiten.

Dag 5 Potosí/Uyuni

Maak een korte rit naar het centrum van Potosi en volg een rondleiding door het Casa Nacional de la Moneda, de oude munt waar nu het museum voor Boliviaanse kunst en geschiedenis is gehuisvest. Maak een prachtige rit naar Uyuni, de poort naar de grootste zoutvlakte ter wereld. Leer tijdens een rit door het spiegelende landschap meer over de industrialisatie van zout en de geografische geschiedenis van de regio. Geniet van een picknick bij zonsondergang op de zoutvlakte. Ga daarna terug naar ons hotel.

Dag 6 Uyuni

Reis verder de zoutvlakte op en ontdek de afwisselende geografie van het landschap. Stop onderweg bij het afgelegen plaatsje Agencha, een kleine Quechua-gemeenschap die wordt gesteund door G Adventures for Good. Maak een wandeling met een gids die meer vertelt over de teelt van quinoa en de cultuurgeschiedenis van de regio. Geniet van een lunch met lokale ingrediënten en ga daarna verder op ontdekking in de woestijn.

Dag 7 Uyuni/La Paz

Neem het vliegtuig naar La Paz, ga zelf op pad in de stad. Daarna kun je je aansluiten bij het optionele afscheidsdiner met de CEO.

Dag 8 La Paz

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door