Ontdek één van de meest historische plekken op aarde tijdens een expeditie die is geïnspireerd door de vredesinspanningen van National Geographic-onderzoeker Aziz Abu Sarah.

We duiken in de geschiedenis van het Heilige Land en reizen af naar Jeruzalem, Bethlehem, Galilea en Nazareth, waar u ervaart welke betekenis deze plaatsen hebben binnen elke religie. Het programma is samengesteld in samenwerking met Israëliërs, Palestijnen, Arabieren en Joden, en u zult tijdens de reis bovendien worden vergezeld door experts van National Geographic.

Hoogtepunten van deze reis

Een Israëlische en een Palestijnse gids (opgeleid door National Geographic-onderzoeker Aziz Abu Sarah) gunnen ons een unieke blik in het verleden, vanuit twee perspectieven

Verkenning van Caesarea Maritima met geoarcheoloog en National Geographic-onderzoeker Beverly Goodman

Een ontmoeting met een medewerker van Friends of the Earth Middle East, een organisatie die milieubeheer inzet om de Arabisch-Joodse samenwerking te bevorderen – waarover een artikel verscheen in het tijdschrift van National Geographic (april 2010)

Reisschema - 11 dagen

1 Tel Aviv, Israël/Jeruzalem

Na aankomst in Tel Aviv wordt u naar Jeruzalem gebracht. In het hotel heeft u wat tijd om te ontspannen voordat we vanavond bijeenkomen voor een welkomstreceptie en diner. (D)

Accommodatie: American Colony Hotel

2 Jeruzalem

De dag begint met een bezoek aan de Tempelberg en de glanzende gouden Rotskoepel. We worden ontvangen door een imam van de Al-Aqsamoskee, die ons uitlegt waarom dit heilige gebouw zo belangrijk is voor moslims. Vervolgens bezichtigen we de Westmuur, waar u de eeuwenoude stenen kunt aanraken en een rabbijn ontmoet die meer kan vertellen over de betekenis van deze heilige plek. En bij de Heilig Grafkerk, die in handen is van zes christelijke denominaties en waar zich volgens de overleveringen het graf van Jezus bevindt, worden we rondgeleid door een lokale pastoor. In de middag begeven we ons naar de top van de Olijfberg, die een panoramisch uitzicht biedt over de koepels, torenspitsen en gouden stenen van de Oude Stad van Jeruzalem. (O/L/D)

Accommodatie: American Colony Hotel

3 Jerusalem

Net buiten de muren van de Oude Stad ligt de Stad van David, die wordt gezien als de oorspronkelijke hoofdstad die koning David zo’n drieduizend jaar geleden stichtte. We verkennen de archeologische vindplaats en ontmoeten de Israëlische beheerders. Later spreken we met inwoners van de nabijgelegen Palestijnse wijk, die tegen de opgravingen zijn. In de middag bekijken we het Israëlisch-Palestijns conflict vanuit beide perspectieven en luisteren eerst naar het verhaal van een Israëlische politicus. Vervolgens reizen we door naar Ramallah, waar we bij hoge uitzondering toegang krijgen tot het gebouw van de Palestijnse Autoriteit en een hooggeplaatste politicus ook de andere kant belicht. (O/L)

Accommodatie: American Colony Hotel

4 Jeruzalem

Vandaag duiken we in de turbulente ontstaansgeschiedenis van de staat Israël. Bij Yad Vashem, Israëls ontroerende monument ter herdenking van de Holocaust, gunt een Holocaust-overlevende ons een persoonlijke glimp in één van de donkerste periodes uit de geschiedenis. Vervolgens brengen we een bezoek aan Ein Kerem, waar volgens de christelijke overleveringen Johannes de Doper geboren is. Een Israëlische en een Palestijnse gids vertellen ons op unieke wijze, vanuit beide perspectieven, over de rol van het dorp in de Onafhankelijkheidsoorlog van 1948. De rest van de middag kunt u Jeruzalem op eigen houtje verkennen. Vanavond komen we bijeen voor een gesprek met Israëlische en Palestijnse vredesactivisten van het Bereaved Families’ Forum. (O/D)

Accommodatie: American Colony Hotel

5 Bethlehem en de Westelijke Jordaanoever

Nadat we bij het nederzettingsblok Gush Etzion hebben geluisterd naar het verhaal van Israëlische inwoners reizen we door naar Bethlehem en bezichtigen het Mangerplein. Vervolgens dalen we bij de Geboortekerk af in de grot waar Jezus volgens velen geboren zou zijn. Tijdens een wandeling door een nabijgelegen Palestijns vluchtelingenkamp krijgen we een beeld van de strijd van de vluchtelingen aan de hand van muurschilderingen en graffiti. Onze laatste stop is Herodion, het fort dat Herodes de Grote hier in en op een vulkaanvormige heuvel liet bouwen. Tijdens het diner kunt u genieten van een optreden van een groep Israëlische en Palestijnse muzikanten. (O/L/D)

Accommodatie: American Colony Hotel

6 Jerusalem/Jericho/Dode Zee

Vanochtend staat een ontmoeting met een medewerker van Friends of the Earth Middle East op het programma. Over deze organisatie, die milieubeheer inzet om de Arabisch-Joodse samenwerking te bevorderen, verscheen een artikel in het speciale ‘Water’-nummer van het tijdschrift van National Geographic (april 2010). Nadat we bij het Israel Museum de Dode Zee-rollen hebben bekeken, rijden we door de woestijn van Judea naar Jericho en bezichtigen de archeologische vindplaats Tel Jericho. In de middag checken we in bij ons hotel, gelegen in de kibboets Ein Gedi op de oever van de Dode Zee. Nadat u meer te weten bent gekomen over de kibboetsbeweging kunt u de rest van de middag naar eigen wens invullen. Drijf in de Dode Zee, maak een wandelingetje door de botanische tuin van het hotel of geniet van een heerlijke spabehandeling. (O/L/D)

Accommodatie: Ein Gedi Hotel

7 De Jordaanvallei/Tiberias

Vanochtend brengen we een bezoek aan Masada, waar we na een ritje met de kabelbaan bovenop de berg het tweeduizend jaar oude paleis van koning Herodes verkennen. Dan volgen we de Jordaanvallei in noordelijke richting naar de Romeinse stad Bet She’an, om de geweldig goed bewaard gebleven overblijfselen van een amfitheater, baden en met zuilen geflankeerde straten te bezichtigen. We maken onderweg nog een korte tussenstop, zodat u even uw voeten in het water van de Jordaan kunt dompelen op de plek waar christelijke pelgrims zich laten dopen. (O/L/D)

Accommodatie: The Scots Hotel

8 Galilea

We bezoeken Caesarea Philippi, dat van de hellenistische periode tot aan het vroege christendom een religieus centrum was. In de middag is het aan u hoe u dit gebied wilt verkennen: volg een mooi wandelpad naar de Banias-waterval of maak een korte hike door het natuurreservaat Tel Dan, naar de oude stad Dan. Vanuit Tiberias kunt u bovendien een boottocht maken over het Meer van Galilea naar Kapernaum, waar Jezus leefde en predikte en ook vele apostelen, waaronder Petrus, zich vestigden. (O/L/D)

Accommodatie: The Scots Hotel

9 Nazareth/Jaffa/Tel Aviv

Onderweg naar Nazareth luisteren we naar het verhaal van een Israëlisch-Arabische christen. Eenmaal in de stad brengen we een bezoek aan de Basiliek van de Aankondiging, één van de grootste kerken in het Midden-Oosten. Tijdens een excursie naar het op een heuveltop gelegen dorp Beit Jann maken we kennis met de verborgen tradities van de druzen en schuiven bij een familie thuis aan voor de lunch. In de middag reizen we naar de kust van de Middellandse Zee en verkennen het pittoreske Jaffa, een strategische havenstad die dateert uit de bronstijd. We eindigen de dag in de bruisende stad Tel Aviv, waar we inchecken bij ons hotel en op eigen gelegenheid dineren. (O/L)

Accommodatie: Dan Tel Aviv Hotel

10-11 Caesarea Maritima/Tel Aviv

We volgen de kust in noordelijke richting en komen uit in Caesarea Maritima, de havenstad van Herodes. Hier worden we ontvangen door geoarcheoloog en National Geographic-onderzoeker Beverly Goodman, met wie we de ruïnes bezichtigen. Na een vrij te besteden middag in Tel Aviv komen we aan het einde van de dag bijeen voor een afscheidsreceptie en diner. De volgende ochtend wordt u na het ontbijt naar de luchthaven gebracht, waar u aan uw terugreis naar huis begint. (dag 10: O/D; dag 11: O)

Accommodatie: Dan Tel Aviv Hotel

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door