Vertrek samen met National Geographic Expeditions op een unieke expeditiecruise van vijftien dagen naar het Russische Verre Oosten.

Vaar over de Beringzee en raak in de ban van deze unieke, ongerepte en nog vrijwel onontdekte regio. Het vormt het leefgebied van een groot aantal wilde dieren, zowel op het land als in de zee. Glijd over de beruchte Beringstraat, de natuurlijke grens tussen de Beringzee en de Tsjoektsjenzee. Elke zomer trekken hier grote groepen walrussen naartoe, de symbolische diersoort van het Verre Noorden.

Voeg u bij de doorgewinterde experts van National Geographic en ga met hen op een uniek avontuur. Neem de prachtige kleuren in u op van de uitgestrekte en majestueuze toendra van Tsjoekotka, gelegen in een van de meest geïsoleerde regio's ter wereld en beëindig uw reis in Kamtsjatka. Vergeet niet het spectaculaire vulkaanlandschap te bezoeken, want hier kunt u verschillende diersoorten bewonderen, zoals bruine beren en veel soorten zeevogels en zeezoogdieren zoals walvissen, Stellerzeeleeuwen, noordse stormvogels en Stellers zeearenden.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Soléal, behorende tot de Sistership-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Vlucht Seattle/Nome + vervoer + vlucht Petropavlovsk/Seoel

Hoogtepunten van deze reis

Een cruise naar het hart van het ongerepte landschap van het Russische Verre Oosten, waarbij u kunt genieten van een adembenemend mooi natuurgebied en de wilde dieren die daar leven.

Maak kennis met de Tsjoektsjen: een volk dat deze afgelegen wildernis hun thuis noemt en nog steeds lokale tradities beoefenen, zoals vissen, het fokken van rendieren en sleeën.

Samen met een fotograaf en expert van National Geographic trekt u erop uit en leert u gaandeweg enorm veel van hun expeditie-ervaring. Zij bieden workshops aan, delen hun fototips en vertellen verhalen over hun opdrachten voor National Geographic.

Verken de indrukwekkende regio van het schiereiland Kamtsjatka, de thuisbasis van de grootste actieve vulkaan op het noordelijk halfrond, waar u prachtige landschappen en grote groepen wilde dieren kunt aanschouwen.

Reisschema - 14 dagen

1 Nome, Alaska

Uw expeditiecruise gaat van start in Nome, Alaska. Deze voormalige goudmijnstad is gelegen op het uiterste puntje van het schiereiland Seward, dat uitzicht biedt op de Beringzee. Ontdek de landelijke charme van deze plek, die zich in het hart van de prachtige wildernis bevindt.

In de stad bent u getuige van de erfenis van lokale tradities zoals vissen, het fokken van rendieren en sleeën. Geef uw ogen de kost door de spectaculaire arctische fauna rondom de stad en omliggende omgevingen in u op te nemen.

2-3 Op zee

Breng uw tijd door op zee en profiteer van de voorzieningen aan boord van Le Soléal. Geniet aan boord van een ontspannende massage in de spa met uitzicht op zee of neem een duik in het zwembad. Op het schip kunt u onze experts en fotografen van National Geographic tegen het lijf lopen. Zij bieden workshops aan waarbij u meer inzichten opdoet over de bestemming van de expeditiecruise. U kunt ook naar het bovendek gaan om te genieten van het spectaculaire landschap, en met een beetje geluk ziet u in het water zeedieren aan u voorbijtrekken.

4-6 Tsjoekotka

Tsjoekotka, gelegen in het Russische Verre Oosten langs de Beringstraat, is een van de meest geïsoleerde regio's ter wereld. Het gebied bestaat uit uitgestrekte toendravlaktes die in de zomer prachtige gekleurd zijn, wat ook het leefgebied is van het inheemse volk de Tsjoektsjen. Duizenden jaren geleden hebben zij zich hier gevestigd, waarmee zij een van de oudste gemeenschappen van Oost-Siberië vormen. Ze leven nog steeds van vissen en jagen.

6-14 Schiereiland Kamtsjatka

Het schiereiland Kamtsjatka is de thuisbasis van de grootste actieve vulkaan van het noordelijk halfrond en absoluut niet te missen bij een bezoek aan het schiereiland Kamtsjatka. Het schiereiland is ongerept en kent een overvloed aan wilde dieren, ondanks het feit dat het grootste deel van het jaar met sneeuw bedekt is.

Dit 'land van vuur en ijs', bezaaid met meer dan 200 vulkanen, maakt deel uit van het UNESCO-werelderfgoed en strekt zich uit over meer dan 1.000 km tussen de Zee van Ochotsk en de Beringzee. Het bestaat uit uitgestrekte bossen en prairies, eilanden, rivieren en watergebieden die worden omgeven door gletsjers in het binnenland en herbergt vele tienduizenden Kamtsjatka-beren en andere wilde dieren. In de rivier vindt u de grootste variëteit aan zalm ter wereld, waar ook veel zeevogels en zeezoogdieren zijn te bewonderen, waaronder zeekoeten, papegaaiduikers, aalscholvers, Stellers eiders, Aleoetensternen, Stellers zeearenden, Stellerzeeleeuwen en andere soorten zeeleeuwen, en walvissen.

15 Petropavlovsk-Kamtsjatski

Uw expeditiecruise eindigt in Petropavlovsk-Kamtsjatski, de oudste stad van het Russische Verre Oosten. Kapitein Vitus Jonassen Bering, de Deense ontdekkingsreiziger die voor de Russische marine werkte, stichtte daar in 1740 de stad toen hij met zijn schepen Saint-Pierre en Saint-Paul voor de eerste keer de baai binnenvoer.

Wandel door het museum van de militaire glorie en geniet van het spectaculaire uitzicht vanaf de Petrovskaya-heuvel, die ook een aantal verrassingen voor u in petto heeft: vanaf de top kunt u het prachtige uitzicht over de Avatsjabaai compleet in u opnemen. De ronde vorm van de baai zorgt voor een natuurlijke bescherming tegen de onstuimige wind, terwijl de schepen gemakkelijk toegang hebben tot de haven.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door