Een onvergetelijke reis langs ongerept natuurschoon, traditionele dorpen en UNESCO-werelderfgoed – dat is wat u te wachten staat als u kiest voor deze negen dagen durende expeditiecruise naar het hart van Kaapverdië en de pittoreske Bijagós Archipel.

Het avontuur gaat van start op Santiago, een veelzijdig eiland met een rijke geschiedenis. In de stad Praia vindt u vele musea, fascinerende wijken en tegen de heuvels weelderige parken om even aan de bedrijvigheid van de stad te ontsnappen.

Ons luxe schip L’Austral vaart noordwaarts richting Mindelo, de culturele hoofdstad van Kaapverdië, en het eiland Fogo, met de actiefste vulkaan van het land. Op Fogo kunt u een bezoek brengen aan het historische centrum van Ribeira Grande, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, en wandelen rond de caldera in de heuvels aan de voet van de vulkaan Pico de Fogo.

We doen de ongerepte zandstranden van Boa Vista aan, voordat we doorreizen naar de Bijagós Archipel. Deze groep eilanden uit de kust van Guinee-Bissau is een van de best bewaarde en beschermde archipels op aarde. Dit UNESCO-biosfeerreservaat bestaat uit 88 eilanden, waarvan de meeste onbewoond. De omgeving is nog grotendeels van menselijk ingrijpen verschoond gebleven, zodat de natuur en zijn bewoners hier floreren.

Tijdens de reis worden diverse excursies per Zodiac®-boot ondernomen, waarbij u samen met een team van ervaren natuurgidsen enkele van de spectaculaire bezienswaardigheden van dit gebied zult verkennen. U wordt deze week bovendien aan boord vergezeld door een expert en fotograaf van National Geographic die goed bekend zijn met de bestemming en hun kennis en ervaring graag met u delen tijdens interessante lezingen en workshops.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's L'Austral, behorende tot de Sistership-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Hoogtepunten van deze reis

Een bezichtiging van het historische centrum van Ribeira Grande op Santiago, Kaapverdië, een UNESCO-werelderfgoedlocatie

Een bezoek aan traditionele dorpen in de Bijagós Archipel voor een ontmoeting met de lokale Bidyogo-bevolking, die hun eeuwenoude tradities nog altijd in stand houden en zorg dragen voor de prachtige flora en fauna op de eilanden

Op verkenning in een uitgestrekt mangrovemoeras met een rijke biodiversiteit, dat ruim een derde van het landoppervlak van de Bijagós Archipel beslaat

Reizen in het gezelschap van een expert en fotograaf van National Geographic, die interessante lezingen en workshops geven over de bestemming en u tijdens individuele sessies van praktische fotografietips voorzien

Reisschema - 8 dagen

1 Praia, Kaapverdië

Uw expeditiecruise begint in Praia, de hoofdstad van Kaapverdië, gelegen aan de zuidkust van het eiland Santiago. Voordat u aan boord stapt, kunt u hier uiteraard genieten van het fantastische natuurschoon in en om de stad. Maar het is eveneens een mooie plek om alvast eens in de rijke geschiedenis van Kaapverdië te duiken. Dat kan bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan het oude stadscentrum, waar het Etnografisch Museum inzicht biedt in de culturele ontstaansgeschiedenis van deze UNESCO-werelderfgoedlocatie. Terwijl u door de straten wandelt, ziet u bovendien vele historische gebouwen met karakteristieke bovenramen en tropische tamarindes en Albizia-bomen. Voor een echte authentieke ervaring mag u ook zeker de bruisende Afrikaanse markt niet missen, waar de locals zich verzamelen voor een praatje en de wekelijkse boodschappen. En bij het vallen van de avond kunt u overal in de stad genieten van geweldige live muziek.

2 Mindelo, Kaapverdië

Mindelo wordt gezien als de culturele hoofdstad van Kaapverdië en bevindt zich aan de noordwestkust van São Vicente. De Portugese roots van de stad zijn nog duidelijk te herkennen, in de pastelkleurige huizen rond de haven, de statige koloniale gebouwen in het historische centrum en de melancholieke morna die hier in de cafés live ten gehore wordt gebracht.

Andere must sees zijn de historische façades van het oude Gouverneurspaleis en de bruisende Mercado Municipal, een overdekte markt waar u letterlijk en figuurlijk kunt proeven van de lokale cultuur.

3 Fogo, Kaapverdië

Fogo betekent vuur en dit eiland in het zuidwesten van de archipel draagt die naam niet voor niets. U vindt er namelijk de actiefste vulkaan van Kaapverdië. Een wandeling door de heuvels aan de voet van de Pico de Fogo is een bijzondere ervaring. Naast dat u een weergaloos uitzicht heeft over de omgeving, loopt u ook rond de caldera van de actieve krater. De route begint in het kleine plaatsje Chã das Caldeiras en voert ons onderweg langs sporen van recente en oudere lavastromen. En ook langs de rotsachtige kust is er genoeg te ontdekken: van het pittoreske Mosteiros tot de historische plaats São Filipe, waar elegante koloniale huizen uitkijken over de Atlantische Oceaan.

4 Boa Vista, Kaapverdië

Boa Vista is het ruigste eiland van Kaapverdië, met witte zandstranden, smaragdgroene wateren en glooiende zandduinen. Het staat vooral bekend als een belangrijk broedgebied voor de onechte karetschildpad. De warme wateren zijn eveneens zeer in trek bij bultrugwalvissen, die hier voor de kust paren en hun jongen grootbrengen tot deze sterk genoeg zijn om de Atlantische Oceaan te trotseren.

Boa Vista is bovendien populair onder watersportfanaten, zoals surfers en windsurfers. En met een rijke onderwaterwereld zullen ook duikers en snorkelaars zich hier zeker vermaken.

5 Op zee

Tijdens deze dag op zee kunt u profiteren van de vele faciliteiten die L'Austral te bieden heeft. Trakteer uzelf in de spa op een ontspannende massage met uitzicht op zee of neem een duik in het zwembad. Grijp uw kans en stel al uw vragen aan onze expert en fotograaf van National Geographic, die tijdens interessante lezingen en workshops meer vertellen over de bestemming. In de speciaal ingerichte fotogalerij vindt u bovendien een selectie van de professionele foto’s die gedurende de reis zijn gemaakt. Of geniet gewoonweg van het spectaculaire uitzicht vanaf het bovendek. Wie weet ziet u in het gezelschap van een natuurgids wel enkele van de wilde dieren die in deze wateren leven.

6-8 Carache, Bijagós Archipel

De Bijagós Archipel, bestaande uit 88 eilanden, is het kroonjuweel van Guinee-Bissau. Het gehele gebied is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en is nog grotendeels onaangetast. De wilde, ongerepte natuur herbergt een zeer rijke biodiversiteit en wordt geweldig goed beschermd door de lokale bevolking.

U krijgt de kans kennis te maken met de locals op de eilanden Caravela en Carache, die hier in harmonie met de natuur leven.

9 Dakar, Senegal

Aan het einde van de reis gaan we voor anker in Dakar, op het meest westelijke puntje van het Afrikaanse continent. Met de bruisende binnenstad, geweldige culturele scene en de oogstrelende natuur die de stad omringt is er hier genoeg te zien en beleven.

Heeft u nog wat tijd voordat u aan uw terugreis begint, doe dan zeker het eiland Gorée aan. Dit eiland, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, was enkele eeuwen het grootste centrum van de slavenhandel aan de Afrikaanse kust en staat garant voor een indrukwekkende en ontroerende ervaring. Of verken het nationale park van de eilandengroep Îles de la Madeleine, waar u een spectaculaire ongerepte flora en fauna wacht.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door