Natuur, cultuur en avontuur: dé ingrediënten voor een onvergetelijke reis door de adembenemende omgeving van de Kimberley.

Vanuit Darwin vaart Le Bellot langs de spectaculaire kustlijn van deze nog grotendeels onaangetaste Australische regio, waar een rijke flora en fauna zich aan ons ontvouwt. Tijdens de dertien dagen durende expeditiecruise zetten we via de beroemde King George River en de majestueuze Twin Falls koers naar de rivier de Hunter, absoluut één van de meest idyllische delen van de Kimberley-kust.

De schilderachtige kustlijn wordt onderbroken door vele baaien, waar eeuwenoude rotsgalerieën in verborgen inhammen en grotten een inkijkje geven in het leven van de vroegste beschavingen die zich in dit heilige gebied vestigden.

Net uit de kust van de Kimberley liggen de Lacepede Islands, een natuurreservaat en een belangrijke broedplaats voor de groene zeeschildpad. U heeft hier ook de kans een breed scala aan vogelsoorten te bewonderen, zoals bruine genten, Dougalls sternen en Australische pelikanen.

Aan geweldig natuurschoon en bijzondere wilde dieren zal het tijdens deze reis dus niet ontbreken. Om uw expeditie extra te verrijken, worden we bovendien aan boord vergezeld door een expert en fotograaf van National Geographic, die goed bekend zijn met de bestemming en hun kennis en ervaring graag met u delen.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Bellot.

Hoogtepunten van deze reis

Een wandeling door het miljarden jaren oude landschap van Vansittart Bay, waar u aan de hand van eeuwenoude rotskunst meer te weten komt over de aboriginalcultuur en de vroegste beschavingen die zich in dit heilige gebied vestigden

Een verkenning van de ongerepte mangroves rond de King George River, het leefgebied van een indrukwekkend scala aan wilde dieren – inclusief het grootste levende reptiel ter wereld: de zoutwaterkrokodil

Het bijwonen van unieke getijdenfenomenen, zoals de Horizontal Falls en de King George Falls, tijdens een tocht over Collier Bay en de King George River

Een bezoek aan de Lacepede Islands, waar u uiteenlopende diersoorten kunt spotten – de eilanden zijn bijvoorbeeld een belangrijke broedplaats voor de groene zeeschildpad (Chelonia mydas)

Reisschema - 12 dagen

1 Darwin, Australië

Darwin bevindt zich in het Noordelijk Territorium en is de enige tropische hoofdstad van Australië. De stad wordt wel gezien als de toegangspoort naar het ‘Top End’, het ‘bovenste’ deel van het continent. De metropool is een smeltkroes van verscheidene nationaliteiten en culturen, en staat bekend om zijn schitterende natuur, relaxte locals en de vele overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog.

Maar ook de recentere geschiedenis van de stad is de moeite van het ontdekken waard. Neem bijvoorbeeld het nieuwe Parliament House dat in 1994 zijn deuren opende en een geweldig voorbeeld is van de tropische architectuur uit deze regionen. Hetzelfde geldt voor Admiralty House, een historisch huis op palen dat twee cyclonen en meerdere luchtaanvallen heeft overleefd.

2 Pulau Meatimiarang (technische stop)

Vandaag brengen we een dag op zee door. Een mooie gelegenheid om te genieten van de vele faciliteiten die Le Bellot te bieden heeft. Zo vindt u aan boord een spa en een zwembad, perfect voor een ontspannende massage of een verfrissende duik. Grijp uw kans en stel al uw vragen aan onze expert en fotograaf van National Geographic, die tijdens interessante lezingen en workshops meer vertellen over de bestemming. Breng een bezoek aan de fotogalerij waar een selectie van de professionele foto’s die gedurende de reis zijn gemaakt worden getoond. Of geniet gewoonweg van het spectaculaire uitzicht vanaf het bovendek. Wie weet ziet u in het gezelschap van een natuurgids wel enkele van de wilde dieren die in deze wateren leven.

Vandaag worden de noodzakelijke douaneformaliteiten afgehandeld door de Indonesische autoriteiten. Onze stop bij Pulau Meatimiarang is enkel technisch van aard. U heeft hier niet de gelegenheid aan land te gaan.

3 Wyndham

Te midden van spectaculaire landvormen, rivieren en moerasachtige wetlands ligt het exotische en afgelegen Wyndham. Het is de oudste plaats in de Kimberley, de noordelijkst gelegen plaats van West-Australië en de warmste plaats (met de hoogste gemiddelde temperatuur) van het land. Wyndham ligt nabij de Cambridge Gulf en in de omgeving vindt u onder meer de spectaculaire Ord River, de Argyle Dam en Purnululu National Park. Tijdens ons bezoek aan Wyndham heeft u de keuze uit drie excursies: een boottocht waarbij we op zoek gaan naar de prachtige wilde dieren die in en rond Ord River leven; een vlucht over het oosten van de Kimberley en de Bungle Bungle Range; of een dag op verkenning in het El Questro National Park met een bezichtiging van de Emma Gorge en de Zebedee Springs.

4 King George River

Op deze vierde dag doen we de beroemde King George River aan, waar u uw ogen de kost kunt geven aan de spectaculaire King George Falls – de hoogste dubbele waterval van West-Australië. Aan weerszijden van de rivier torenen gigantische zandsteenrotsen boven ons uit en terwijl we richting de waterval varen, ziet u het landschap in de kloof steeds meer veranderen, tot we uiteindelijk oog in oog staan met de imposante, tachtig meter hoge muur van klaterend water. De waterval wordt gevoed door de regen die in het natte seizoen valt en dus varieert zijn omvang van jaar tot jaar. Het expeditieteam brengt u in Zodiac-boten of tenders naar de voet van deze dubbele waterval en vertelt u alles over de prachtige geologische formaties van de kloof.

5 Vansittart Bay

In Vansittart Bay ligt Jar Island, waar eeuwenoude rotstekeningen te vinden zijn in de enkel hier in de Kimberley voorkomende Gwion Gwion-stijl. Aan de hand van deze fascinerende rotskunst komt u meer te weten over de rijke geschiedenis van de aboriginalcultuur in de Kimberley. In de afgelopen jaren is er wereldwijd steeds meer aandacht voor de kunst van de Gwion Gwion. De voorstellingen werden naar men vermoedt ruim 30.000 jaar geleden gecreëerd en geven ons een inkijkje in de eerste golf van overzeese kolonisten die het Australische continent aandeden. Het zijn de oudste gedetailleerde voorstellingen van menselijke figuren ter wereld. Het expeditieteam neemt u mee aan wal, waar u tijdens een korte wandeling langs enkele fascinerende rotsformaties komt en de Gwion Gwion-kunst van dichtbij kunt bekijken.

6 Hunter (rivier)

Het stroomgebied van de rivier de Hunter is absoluut één van de spectaculairste delen van de Kimberley. Aan weerszijden van de idyllische waterweg liggen eeuwenoude regenwouden, ongerepte mangroves en imposante zandsteenkliffen. Alleen de mangroves bevatten al zo’n achttien verschillende soorten en ondersteunen een rijke en diverse fauna. In de rivier zelf leven bovendien meer zoutwaterkrokodillen dan in welke andere rivier in de Kimberley. Eenmaal voorbij aan de imposante, ruim tweehonderd meter hoge zandsteenklif bij de monding van de rivier, ‘Kampamantiya’ genaamd, ontvouwt zich een indrukwekkend landschap met uitgestrekte modderbanken en mangrovebossen.

Ons deskundige expeditieteam vertelt u er alles over terwijl u per Zodiac®-boot deze nog onaangetaste omgeving verkent en samen op zoek gaat naar de wilde dieren die hier voorkomen. U heeft deze dag bovendien de kans vanaf het strand van Naturalist Island een helikoptervlucht te maken naar de Mitchell Falls.

7 Collier Bay

Collier Bay ligt in de Buccaneer Archipelago. Het is één van de meest afgelegen baaien in de Kimberley en enkel per schip bereikbaar. Onder invloed van de getijdenbewegingen ontstaat hier het adembenemende natuurlijke fenomeen van de ‘Horizontal Falls’, een waterval van tot wel vier meter hoog in de smalle doorgangen tussen de duizelingwekkende kliffen van Talbot Bay en het Montgomery Reef. Met grote ondiepe lagunes, zeegrasvelden en koraal is het Montgomery Reef het grootste nabij de kust gelegen rif van Australië. In deze prachtige omgeving betreedt u een aboriginalgebied, waar op de wanden van grotten fascinerende rotschilderingen te zien zijn.

Of we alle vermelde activiteiten kunnen ondernemen, is afhankelijk van de weersomstandigheden en getijden ten tijde van uw bezoek aan de regio.

8 Lacepede Islands

Deze groep van vier eilanden, die soms ook kortweg de Lacepedes wordt genoemd, ligt net uit de kust van de Kimberley en is van onschatbare waarde voor de inheemse fauna van Australië. Zo zijn de eilanden een belangrijke broedplaats voor de groene zeeschildpad (Chelonia mydas) en zijn ze door BirdLife International uitgeroepen tot een ‘Important Bird Area’(IBA), een belangrijk leefgebied voor wilde vogels. Op de Lacepede Islands broedt de grootste kolonie bruine genten ter wereld en werden al zo’n 20.000 Dougalls sternen geteld. Het expeditieteam laat u hier per Zodiac®-boot de rijke dierenwereld van dichtbij ervaren. Zo spot u vandaag misschien wel maskergenten, Australische pelikanen, kleine fregatvogels, oostelijke rifreigers, witkopmeeuwen, grote kuif-, bril- en Bengaalse sternen, noddy’s en Australische bonte en zwarte scholeksters.

Ter bescherming van het kwetsbare ecosysteem is het echter verboden hier aan land te gaan.

9 Collier Bay

We keren terug naar Collier Bay, in de Buccaneer Archipelago. Deze afgelegen baai in de Kimberley is enkel per schip bereikbaar. Hier bent u misschien wel getuige van een bijzonder natuurlijk fenomeen, de ‘Horizontal Falls’. De tot wel vier meter hoge watervallen ontstaan onder invloed van de getijdenbewegingen tussen de duizelingwekkende kliffen van Talbot Bay en het Montgomery Reef. Het Montgomery Reef is het grootste nabij de kust gelegen rif in Australië en met grote ondiepe lagunes, zeegrasvelden en koraal een lust voor het oog. In deze schitterende setting ligt ook een aboriginalgebied, waar prachtige rotsschilderingen op de wanden van grotten een inkijkje geven in de verhalen en tradities van deze eeuwenoude cultuur.

Of we alle vermelde activiteiten kunnen ondernemen, is afhankelijk van de weersomstandigheden en getijden ten tijde van uw bezoek aan de regio.

10 Careening Bay

Careening Bay kreeg zijn naam van Luitenant Phillip Parker King, toen zijn schip de HMC Mermaid hier in 1820 tijdens zijn derde ontdekkingsreis kielde (careening). Omdat het schip onderweg ernstig beschadigd en lek was geraakt, ging King op zoek naar een ondiepe baai om het schip in op te lappen. Op een warme middag in september voer hij de Mermaid daar bij hoogtij op het zand. Tien dagen lang werd met man en macht aan het vaartuig gewerkt, voordat het weer te water werd gelaten. De scheepstimmerman kerfde de naam van het schip en het jaartal in een opvallende boabboom. Inmiddels is de beroemde boom een indrukwekkende drie meter breed en onderdeel van het nationale cultureel erfgoed.

11 Swift Bay

De Bonaparte Archipelago is een indrukwekkend rotsachtig eilandendoolhof vol ongerept natuurschoon dat zich over een lengte van nagenoeg 150 km langs de afgelegen Kimberley-kust uitstrekt. Ook Swift Bay dankt zijn naam aan de ontdekkingsreiziger Phillip Parker King, die de baai noemde naar Jonathan Swift (1667-1745), de schrijver van Gullivers reizen. De T-vormige baai bestaat uit diep gekloofd zandsteen, waarin zich vele grotten en rotsholtes bevinden. Op de wanden van deze natuurlijke schuilplaatsen prijken rotstekeningen in de stijl van de Wandjina en Gwion Gwion.

Samen met het expeditieteam zet u hier vandaag voet aan land om enkele van deze bijzondere rotsgalerieën te bezichtigen.

12 Op zee

We brengen deze dag op zee door. Dit is een uitgelezen kans om, mocht u dat nog niet hebben gedaan, te ontdekken welke faciliteiten Le Bellot u zoal te bieden heeft. Trakteer uzelf in de spa van het schip op een ontspannende massage met uitzicht op zee of neem een duik in het zwembad. Grijp uw kans om tijdens interessante workshops meer te weten te komen over de bestemming en een gesprek aan te knopen met experts en fotografen van National Geographic. Of begeef u naar het bovendek om van het spectaculaire uitzicht te genieten. Wie weet ziet u wel enkele van de wilde dieren die in deze wateren leven!

13 Darwin

Aan het einde van onze reis keren we terug in Darwin, de enige tropische hoofdstad van Australië en de toegangspoort naar het ‘Top End’. Het is een ware metropool, waar verschillende nationaliteiten en culturen naast elkaar wonen en werken. U hoeft zich hier voordat u aan uw terugreis naar huis begint zeker niet te vervelen. Geniet van de ontspannen sfeer, verken het geweldige natuurschoon in de omgeving en bezichtig de vele overblijfselen uit de Tweede Wereldoorlog die hier nog te vinden zijn.

Of duik in de recentere geschiedenis en bewonder het nieuwe Parliament House, dat in 1994 zijn deuren opende en een geweldig voorbeeld is van de tropische architectuur uit deze regionen. Dat geldt eveneens voor Admiralty House, een historisch huis op palen dat er ook na twee cyclonen en meerdere luchtaanvallen nog steeds staat.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door