Deze 12-daagse reis door de ongewone en adembenemend mooie landschappen van Borneo is perfect voor natuurliefhebbers. Je bekijkt de bizar gevormde kalksteenrotsen van nationaal park Mulu (en de beroemde zwermen vleermuizen), ontmoet de orang-oetangs van Sepilok, speurt tijdens een bootexcursie naar de zeldzame Borneodwergolifant en gaat daarna naar de Lipad-moddervulkaan en een likplaats voor lokale wilde dieren. We weten zeker dat dit paradijselijke eiland een plekje in je hart verovert.

Reisschema - 12 dagen

Dag 1 Kuching

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Kuching

Ga de hele dag op excursie naar een dorpje van de Bidayuh-stam. In deze bloeiende plattelandsgemeenschap vind je een van de laatste bewaard gebleven traditionele Bidayuh-langhuizen van Sarawak. De Bidayuh (of Dajak) zijn de op een na grootste stam van Sarawak. Vandaag maken we kennis met hun cultuur, geschiedenis en huidige levenswijze. Verken met onze lokale gids het oude langhuis en het dorpje, wandel door de akkers en weiden en geniet van een traditionele lunch. Ga 's avonds terug naar Kuching.

Dag 3 Kuching

Bezoek het Matang Wildlife Centre, een opvangcentrum voor beschermde dieren in Sarawak zoals orang-oetans, honingberen, nevelpanters en beermarters. Een orang-oetanbeschermer legt uit waarom het werk van het opvangcentrum zo belangrijk is. Tijd voor een pauze, ga in het dorpje bij iemand thuis langs voor een traditionele lunch. Ga later terug naar het opvangcentrum en leer meer over de dagelijkse verzorging en revalidatie van de orang-oetans en het ultieme doel: de dieren weer loslaten in het wild.

Dag 4 Kuching/Gunung Mulu National Park

Neem een vlucht en ga naar ons hotel in de buurt van de UNESCO-werelderfgoedlocatie nationaal park Mulu. In dit weelderige regenwoud vind je indrukwekkende grotten. Maak een nachtwandeling met onze lokale gids en speur naar nachtdieren, knipperende vuurvliegjes en lichtgevende paddenstoelen.

Dag 5 Gunung Mulu National Park

Stap in een longboat en vaar over de rivier naar de Wind en Clearwater Caves. Ga op ontdekking en bewonder de calcietformaties in de Wind Cave en de prachtige ondergrondse rivier in de Clearwater Cave. Neem daarna een duik in het koele, kristalheldere water en picknick in het regenwoud bij de Clearwater Springs. Ga het nationaal park in voor een wandeling door het regenwoud en verken de Lang en Deer Caves. Bewonder de indrukwekkende stalagmieten en stalagtieten in de Lang Cave en vergaap je aan de Deer Cave, deze heeft de grootste grotopening ter wereld en er leven ongeveer 2 tot 3 miljoen vleermuizen.

Dag 6 Gunung Mulu National Park/Kota Kinabalu

Neem 's middags een vlucht naar Kota Kinabalu en geniet van een rustige avond.

Dag 7 KOTA KINABALU/KAMPUNG BILIT

Neem een vroege vlucht naar Sandakan en bezoek het Bornean Sun Bear Conservation Centre, hier horen we meer over de beren en het werk dat wordt gedaan om ze te beschermen. Ga daarna met een boot naar onze regenwoudlodge in Sukau en ga 's avonds met de boot op zoek naar wilde dieren.

Dag 8 Kampung Bilit

Maak te voet en met de boot natuurexcursies in de jungle onder leiding van lokale gidsen en natuurgidsen. Vaar over de rivier de Kinabatangan op zoek naar vogels en wilde dieren. Misschien spot je wel een Borneodwergolifant of een van de zeven soorten primaten die op Borneo leven, zoals de neusaap of de orang-oetan.

Dag 9 Kampung Bilit/Tabin Wildlife Reserve

Rijd naar het Tabin Wildlife Reserve en check in bij onze regenwoudlodge. Maak daarna een wandeling langs een olifantenpad naar de actieve Lipad-moddervulkaan. Dankzij de vele mineralen in de grond is dit een likplaats voor wilde dieren. Ga na het diner op nachtsafari om nachtdieren te spotten.

Dag 10 Tabin Wildlife Reserve

Ga vandaag met lokale gidsen op ontdekking in het Tabin Wildlife Reserve. Er leven meer dan 300 soorten vogels in het gebied, maak vroeg in de ochtend een wandeling om te kijken welke je kunt spotten. Maak na het ontbijt een ritje op zoek naar wilde dieren. Met een beetje geluk zie je een van de drie grootste zoogdieren van Sabah: de Borneodwergolifant, Sumatraanse neushoorn of banteng. Of misschien spot je een van de negen soorten primaten of drie soorten wilde katten die allemaal op de lijst met beschermde diersoorten staan. Trek daarna door het weelderige groene regenwoud met zijn enorme diversiteit aan flora en fauna naar de Lipad-waterval. Relax en neem een duik in het natuurlijke zwembad en geniet van een verfrissende natuurdouche onder de waterval. Maak een nachtwandeling en speur naar slapende vogels, kikkers en insecten.

Dag 11 Tabin Wildlife Reserve/Kota Kinabalu

Geniet van een rustige ochtend en vlieg daarna terug naar Kota Kinabalu. Maak gebruik van wat vrije tijd om zelf op verkenning te gaan.

Dag 12 Kota Kinabalu

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door