Stap aan boord van Le Champlain voor een zeer gevarieerde cruise van IJsland naar het bosrijke Canada, via het magische ijslandschap van Groenland.

Uw avontuur start in IJsland. Vanuit hier zet het schip koers naar het zuidoosten van Groenland, waar de bergen en gletsjers lijken samen te smelten met de zee. Dit deel van de Groenlandse kust werd pas een eeuw geleden ontdekt en is nog altijd de meest authentieke en ontzagwekkende streek van dit gebied. Hier krijgt u de kans in de voetsporen te treden van de grote ontdekkingsreizigers van weleer en kennis te maken met de lokale cultuur en bevolking.

Voor de oostkust van Canada vindt u Newfoundland, een werkelijk uniek eiland met schitterende landschappen. Op het programma staat onder meer een bezoek aan St. John’s, de kleurrijke hoofdstad van het eiland waar historie en moderniteit samenkomen.

*** Vlucht Saint Pierre en Miquelon / Montreal, inclusief transfer**

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Champlain, behorende tot de Explorer-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Hoogtepunten van deze reis

Bezoek aan bevroren kusten tijdens excursies met Zodiac®-boten en een team van ervaren natuurgidsen

Verkenning van het ongerepte natuurschoon van Groenland en Newfoundland, dat wordt gekenmerkt door prachtige blauw getinte ijsbergen, gletsjers, fjorden, ruige bergen en ongerepte toendra’s

Spotten van bijzondere wilde dieren, zoals noordse sternen, kariboes, muskusossen, walvissen en orka’s

Boottocht over de Prins Christian Sund, een smalle, honderd kilometer lange waterweg die zich al slingerend een weg baant langs kliffen en gletsjers

Boottocht over de Prins Christian Sund, een smalle, honderd kilometer lange waterweg die zich al slingerend een weg baant langs kliffen en gletsjers

Een tocht langs de afgelegen regionen van Groenland en Newfoundland, vergezeld door een fotograaf en expert van National Geographic die de bestemming op hun duimpje kennen

Reisschema - 9 dagen

1 Reykjavík, IJsland

Uw avontuur begint in Reykjavík, de hoofdstad van IJsland. Hier brengt u een bezoek aan Perlan, de ‘Parel van Reykjavik’, een bijzonder multifunctioneel complex op de Öskjuhlið-heuvel dat een panoramisch uitzicht biedt over de weelderig groene omgeving. Verder kunt u vandaag een wandeling maken door de levendige straten en neuzen in de kleine winkels van het historische centrum, of net buiten de stad heerlijk ontspannen in de befaamde geothermische baden van de Blue Lagoon op het schiereiland Reykjanes.

2 Op zee

Le Champlain is een innovatief en milieuvriendelijk schip met elegant ingerichte luxe hutten en suites, comfortabele lounges die een open blik naar buiten gunnen en een beperkte capaciteit voor een exclusieve en intieme sfeer – dé ingrediënten voor een werkelijk unieke cruise-ervaring. Tijdens deze dag op zee heeft u de kans het schip eens rustig te verkennen en te genieten van alle services en activiteiten aan boord.

3 Ammassalik, Groenland

Op dag drie doen we de oostkust van Groenland aan, waar de imposante bergen lijken samen te smelten met de zee en de fjorden zijn versierd met hoge besneeuwde toppen en drijvende ijsbergen. We treden in het spoor van kapitein Jean-Baptiste Charcot en zijn bemanning, die met het beroemde schip de ‘Pourquoi Pas?’ eropuit trokken om Ammassalik te verkennen. De naam van het eiland is een verwijzing naar de lodde (in deze contreien ‘ammassat’ genoemd), een kleine zilverkleurige vis die met zijn aanwezigheid in de wateren voor de locals het begin van de lente aankondigt. In dit spectaculaire en ongerepte landschap leven niet alleen bijzondere dieren, maar ook de Inuit. U krijgt vandaag de kans de bewoners van dit afgelegen gebied te ontmoeten en meer te weten te komen over hun diepgewortelde tradities en cultuur.

4 Nansen Harbor, Groenland

Vandaag maken we terwijl we de prachtige baai van Nansen Harbor verkennen een reis terug in de tijd. U treedt in de voetsporen van een van de grote Noorse ontdekkingsreizigers, Fridtjof Nansen, die deze plek uitkoos als beginpunt voor zijn oversteek van de Groenlandse ijskap. Een unieke ervaring die het hart van onze avontuurlijkste reizigers zeker sneller zal laten kloppen.

5 Skjoldungen, Groenland

Op dag vijf staat een bezoek aan het onbewoonde eiland Skjoldungen op het programma, dat omringd wordt door een adembenemende fjord. Hier wacht u een onbeschrijflijk mooi landschap met bergen, gletsjerdalen, imposante rotspartijen, toendra’s en wilgenbossen. Het is bovendien het domein van de baardrob, de orka en vogelsoorten als de barmsijs, de tapuit en de raaf.

6 Prins Christian Sund

De Prins Christian Sund is een lange, smalle waterweg tussen het zuidoosten en zuidwesten van Groenland, die zich al meanderend een weg baant door het hypnotiserend mooie, ongerepte landschap met rotsachtige kliffen, watervallen en ijskoude wateren. Hier heeft u grote kans zeehonden te spotten die op het drijvende ijs van het zonnetje genieten. En met wat geluk wordt u bovendien door de poolnacht getrakteerd op een spectaculaire lichtshow: het noorderlicht (aurora borealis).

7-8 Op zee

Benut deze laatste dag op zee om te genieten van de vele services en faciliteiten die het schip te bieden heeft. Kom tot rust in de luxe spa, leef u uit in het fitnesscentrum, neem bij mooi weer een duik in het infinity zwembad of ontspan in de zon, neus in de kleine boetiekjes, of kijk welke shows en activiteiten er op het programma staan. Deze tijd aan boord is ook een mooie gelegenheid om de fotografen van National Geographic op te zoeken of op het bovendek te genieten van het fenomenale uitzicht.

9 St. John’s, Newfoundland

Newfoundland is een groot eiland voor de oostkust van Canada en heeft een zeer gevarieerd landschap, met onder meer de imposante Long Range Mountains in het westen, evenals bossen en baaien. St. John’s, de hoofdstad van de provincie, is een bijzondere bestemming met karakteristieke historische charme en een verfijnde, moderne touch. Tijdens een wandeling door de steile, kronkelende straatjes richting de lager gelegen haven kunt u de felgekleurde huizen bewonderen waar de stad inmiddels om bekendstaat. Of beklim Signal Hill, waar u vanaf de top in de ene richting uitkijkt over stad en haven, en aan de andere kant een prachtig uitzicht heeft over de Atlantische Oceaan.

10 Saint-Pierre, Saint Pierre en Miquelon

Na het verkennen van Newfoundland wijken we iets verder van het gebaande pad en reizen op deze laatste dag af naar Saint-Pierre, een nog vrij onbekend Frans eiland voor de kust van Canada. Ondanks de kleine afmetingen is er hier met een zeer interessante geschiedenis en een adembenemend landschap genoeg te ontdekken.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door