Verken ruim vijfduizend jaar aan Griekse historie tijdens deze elfdaagse expeditie met National Geographic.

Terwijl u van Athene naar Kalambáka, Mycene en Olympia reist, doet u uiteenlopende schitterende plekken en bezienswaardigheden aan, waaronder de legendarische Akropolis van Athene en de op hoge rotspilaren gebouwde kloosters van Meteora. Samen met lokale academici en archeologen, onder wie experts van National Geographic, duikt u bovendien in de mythologie en meesterwerken van het oude Griekenland.

Hoogtepunten van deze reis

Een unieke reis, geïnspireerd door de National Geographic-televisieserie The Greeks, een fotoverhaal uit het tijdschrift van National Geographic (juli 2016) en de National Geographic-museumtentoonstelling ‘The Greeks: From Agamemnon to Alexander the Great’ (2016)

Een ontmoeting met een lokale expert in Athene, die u meer vertelt over het politieke en economische landschap van het hedendaagse Griekenland

Een feestelijk afscheidsdiner, thuis bij een lokale familie

Reisschema - 11 dagen

1-2 Athene, Griekenland

Na aankomst in Athene wordt u naar het hotel gebracht waar u uw eerste nacht zult doorbrengen. Op het dak van het hotel wacht u in de avond een welkomstreceptie en diner. De volgende dag begint bij het nieuwe Akropolismuseum. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Akropolis en verkent u de oude Agora. (dag 1: D; dag 2: O/L)

Accommodatie: Electra Palace Athens

3 Athene/Náfplion

Na een bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum reizen we zuidwaarts voor een bezichtiging van de Tempel van Apollo en het Romeinse Forum. We eindigen de dag in Náfplio met een wandeltocht. (O/L/D)

Accommodatie: Amalia Hotel Nafplio

4 Mycene/Epidaurus/Náfplio

In Mycene bezichtigt u een eeuwenoude grafcirkel, het koninklijk paleis en de tombe van Agamemnon. Verder staat er een proeverij van lokale wijnen op het programma, en brengen we een bezoek aan het theater van Epidaurus. (O/L/D)

Accommodatie: Amalia Hotel Nafplio

5 Olympia

Vandaag reizen we door de bergdorpjes van Arcadië naar Olympia, waar u de gelegenheid heeft deze geweldige verzameling van eeuwenoude tempels, altaren en een stadion te bezichtigen en een bezoek te brengen aan het archeologisch museum. (O/L/D)

Accommodatie: Olympion Asty Hotel

6-7 Delphi

Op het programma van deze dagen staat onder meer een olijfolieproeverij, op de plek waar deze wordt geproduceerd. Vervolgens verruilen we de Peloponnesos voor het Griekse vasteland en reizen naar het heiligdom van Delphi. Hier bewandelt u de heilige weg naar de Tempel van Apollo en verkent de ontzagwekkende ruïnes. Verder krijgt u in Arachova een weefdemonstratie en brengt u een bezoek aan het uit de elfde eeuw stammende klooster van Hosios Loukas. (O/L/D)

Accommodatie: Amalia Hotel Delphi

8-9 Kalambáka/Meteora/Athene

Via de bergpas van Thermopylae reizen we naar Kalambáka, vanuit waar we een bezoek brengen aan de indrukwekkende kloosters van Meteora en de kapellen en binnenplaatsen met schitterende fresco’s verkennen. In de avond keren we terug naar Athene en staat een ontmoeting met een lokale expert op het programma, die u meer vertelt over het politieke en economische landschap van het hedendaagse Griekenland. (dag 8: O/D; dag 9: O/L)

Accommodatie: Dellas Boutique Hotel; Electra Palace Athens

10-11 Aegina/Athene

Onderweg naar de havenplaats Piraeus maken we een tussenstop bij een muurschildering van de Griekse straatkunstenaar iNO, wiens werk te zien was in de National Geographic-serie The Greeks. Vanuit Piraeus nemen we een veerboot naar het eiland Aegina. Bij terugkomst in Athene wordt u bij een lokale familie thuis getrakteerd op een feestelijk afscheidsdiner.
De volgende dag begint u weer aan uw terugreis. (dag 10: O/L/D; dag 11: O)

Accommodatie: Electra Palace Athens

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door