Tijdens deze reis ga je terug in de tijd, waar iconische ruïnes de Griekse oudheid tot leven brengen. Verken de inspirerende monumenten van Athene en de spectaculaire Cycladen. Spring en ren in de voetsporen van de oude Griekse atleten op de geboorteplaats van de Olympische Spelen. Ga dan naar de ruige kusten en heuvels vol olijfbomen van de Peloponnesos, waar sommige delen van de Ilias en Odyssee van Homerus zich afspelen.

Reisschema - 12 dagen

Dag 1 Athene

Kom aan wanneer je wilt.

Dag 2 Athene

Athene is een van de oudste nog bewoonde steden in de wereld en wordt beschouwd als de bakermat van de westerse beschaving. Verken samen met een archeoloog de beroemde Akropolis en wandel tussen de zuilen van het Parthenon, de tempel van de godin Athena. Ga verder naar de oude Agora, waar Atheners discussieerden over het leven van alledag en luister hoe de gids deze tijdloze ruïnes tot leven brengt.

Dag 3 Athene/Delphi

Je hebt vrije tijd om zelf Athene te ontdekken of een bezoek te brengen aan de Nationale Tuin. Reis daarna naar Delphi en de Apollotempel. Deze tempel is gewijd aan het beroemde orakel van Delphi en werd beschouwd als het centrum van de oude wereld.

Dag 4 Delphi/Olympia

Ontdek de mythes van Delphi tijdens een rondleiding met gids. Ga daarna zelf op verkenning uit tussen de ruïnes en bewonder de talloze oude voorwerpen in het archeologiemuseum van Delphi. Reis langs de adembenemende Golf van Korinthe naar de Peloponnesos. Onderweg ga je over de Rio-Antirriobrug, een indrukwekkend lange tuibrug met meerdere overspanningen. Vervolg je reis naar Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen, en laat je sportieve kant zien op deze bijzondere plek. In de oudheid kwamen hier elke 4 jaar Griekse atleten samen voor sportwedstrijden ter ere van Zeus.

Dag 5 Olympia/Náfplio

Verken 's ochtends het Olympia Museum en reis vervolgens verder naar Náfplio, een charmante havenstad en de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland. Dwaal door de oude kronkelende straatjes van Náfplio en staar vanaf de heuveltoppen over de hemelsblauwe Egeïsche Zee.

Dag 6 Náfplio

Ga terug naar de bronstijd in de stad Mycene, waar ooit de legendarische koning Agamemnon de scepter zwaaide. Wandel met een gids langs Cyclopische muren en ruïnes en ga de citadel in door de beroemde Leeuwenpoort, een van Europa's oudste monumentale bouwwerken. Ga terug naar Náfplio en geniet van een ontspannen middag. Je kunt omhoog klimmen naar de burcht Akronafplia of relaxen op het strand.

Dag 7 Athens/Náxos

Rijd terug naar Athene en stop onderweg bij de historische plek Epidaurus. Bezoek ook de ruïnes van Korinthe, waar de apostel Paulus in de eerste eeuw na Christus schijnt te zijn geweest. Ga in Athene aan boord van een veerboot naar de Cycladen. Geniet aan boord van het prachtige uitzicht over de zee en ga vervolgens aan land bij Náxos, het grootste eiland van de eilandengroep.

Dag 8 Náxos

De Cycladen staan wereldwijd bekend om de gouden stranden en de karakteristieke dorpen vol witte huisjes. Verken het pittoreske stadje Naxos, maak een wandeling naar de iconische Apollotempel met uitzicht over de zee of ga zonnebaden op het strand.

Dag 9 Santorini

Pak een ferry naar het prachtige eiland Santorini. Ontdek het fotogenieke Santorini op je eigen tempo, bewonder de felgekleurde deuren en poorten van de knusse huisjes en geniet van de zonsondergang in het dorpje Oía. Proef lokale gerechten, verbouwd op de vulkanische grond van het eiland en laat alle indrukken bezinken op het strand.

Dag 10 Santorini

Vaar 's ochtends over de adembenemende caldera van Santorini en kom meer te weten over de vulkanische geschiedenis van de nabijgelegen maanvormige eilandengroep. Daarna kun je zelf op ontdekking in Santorini.

Dag 11 Santorini/Athene

Vlieg terug naar Athene voor een smaakvolle les Grieks koken. Ga met een lokale expert de markt op voor verse ingrediënten en leer vervolgens in de keuken hoe je mezze moet maken. Mezze zijn kleine gerechtjes die je vooral in Zuidoost-Europa en het Midden-Oosten vindt. Spoel deze lekkere snacks weg met een glas ouzo en hef het glas op de rest van je reis, 'hoppa!'

Dag 12 Athene

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door