Reis af naar West-Amerika en verken enkele van ‘s werelds meest geprezen natuurlijke bezienswaardigheden, waaronder Grand Canyon, Zion en Bryce Canyon National Park. In de Grand Canyon ontdekt u te voet de North Rim en komt u meer te weten over de indrukwekkende natuurkrachten die de brede, ruim 1500 meter diepe kloof over een tijdspanne van 200 miljoen jaar hebben uitgeslepen. Tijdens verschillende wandeltochten door de Old West ontdekt u schitterende watervallen, ontzagwekkende bergtoppen en pittoreske landschappen. U verblijft deze week in enkele charmante historische accommodaties, gelegen in de mooie omgeving die we overdag verkennen.  

Hoogtepunten van deze reis

Een bijzondere verkenning van drie nationale parken – Grand Canyon, Zion en Bryce Canyon – vergezeld door een expert van National Geographic

Sterrenkijken, samen met een gids, langs de North Rim van de Grand Canyon

Lezing van een expert over de geologische gebeurtenissen die de regio hebben gevormd, een hike door de smalle kloof van The Narrows in Zion National Park en het wonderlijke doolhof van spitse rode rotsformaties in de Bryce Canyon

Reisschema - 8 dagen

1-2 St. George, Utah/Grand Canyon, Arizona

Aan het einde van de eerste dag komt u aan in St. George. Na een overnachting reist u de volgende ochtend richting de Grand Canyon, en maakt onderweg een tussenstop bij het Pipe Spring National Monument. Eenmaal ingecheckt bij de historische accommodatie waar we de komende dagen zullen verblijven, staat er in de avond nog een excursie op het programma: sterrenkijken, samen met een gids, langs de North Rim. (dag 1: D; dag 2: O/L/D)

Accommodatie: Best Western Plus Abbey Inn; Grand Canyon Lodge North Rim

3 North Rim van de Grand Canyon

Vandaag verkent u te voet de omgeving van de North Rim, langs de duizelingwekkend diepe, meerkleurige kloof die over een tijdspanne van miljoenen jaren door de rivier de Colorado is uitgesleten. Er zijn wandelingen voor ieder niveau, waaruit u zelf een keuze kunt maken. Terwijl u door de prachtige omgeving loopt, met om elke hoek weer een nieuw adembenemend uitzicht, komt u meer te weten over de unieke ecosystemen van het park. Aan het einde van de dag keert u terug naar de lodge, om te genieten van de intense kleurenpracht van de canyon in het warme licht van de ondergaande zon. (O/L/D)

Accommodatie: Grand Canyon Lodge North Rim

4-5 Zion National Park, Utah

Op dag vier gaat de reis verder naar Zion National Park, via de Mount Carmel Scenic Byway. Na een korte wandeling checken we in bij ons hotel. In de avond geeft onze expert een interessante lezing over de geologische gebeurtenissen die de Grand Staircase hebben gevormd. De volgende dag heeft u de keuze uit een klim naar Scout Lookout of een hike door de befaamde smalle rotskloof The Narrows. (O/L/D)

Accommodatie: Flanigan’s Inn of Desert Pearl Inn

6 Bryce Canyon National Park

We reizen door naar de Bryce Canyon en stoppen bij Fairyland Point, waar u kunt genieten van een adembenemend uitzicht en het begin- en eindpunt van de Rim Trail vindt. Na de wandeling checken we in bij onze accommodatie aan de rand van de canyon. In de avond gaat u er samen met een parkwachter op uit om de schitterende sterrenhemel te bekijken door een telescoop. (O/L/D)

Accommodatie: Bryce Canyon Lodge

7 Bryce Canyon National Park

Vandaag verkent u de bekende hoodoos van de Bryce Canyon, bijzondere rotsformaties die door erosie een wonderlijke spitse vorm hebben gekregen. Tijdens een wandeling door het hart van het park komt u meer te weten over de geologische processen achter dit uit steen gehouwen landschap. Tot slot kunt u ‘s avonds weer genieten van een schitterende zonsondergang boven de canyon. (O/L/D)

Accommodatie: Bryce Canyon Lodge

8 Kolob Canyons/St. George

Op deze laatste dag slingeren we door de Red Canyon naar het Cedar Breaks National Monument, een ontzagwekkend natuurlijk amfitheater. Vervolgens doen we de Kolob Canyons aan, een iets minder bekend deel van Zion National Park, voordat we terugkeren naar St. George en u begint aan uw terugreis. (O)

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door