Glacier National Park is zonder twijfel een van ‘s werelds schitterendste ecosystemen, met ruim vierhonderd vierkante kilometer aan besneeuwde bergen, smaragdgroene meren, bossen en rivieren om te ontdekken. Tijdens deze zevendaagse expeditie brengen verscheidene excursies u naar het hart van dit prachtige natuurgebied en verkent u de door gletsjers gevormde landschappen, om in de avond neer te strijken in enkele historische accommodaties. Last but not least steekt u ook nog even de grens over naar de Canadian Rockies, waar u onder meer een bezoek brengt aan het nationaal park Waterton Lakes en een avontuurlijke rafttocht kunt maken.

Hoogtepunten van deze reis

Verkenning van Glacier National Park, vergezeld door een natuurgids, op zoek naar beren, elanden, dikhoornschapen en sneeuwgeiten

Beklimming van de Going-to-the-Sun Road met lokale gidsen, en een rafttocht op de Middle Fork van de Flathead River

Verblijf in historische accommodaties en een dagexcursie aan de andere kant van de grens, in de imposante bergen van het Canadese nationaal park Waterton Lakes

Reisschema - 7 dagen

1 Kalispell, Montana/Whitefish

U komt aan in Kalispell en wordt per transfer naar ons hotel in Whitefish gebracht.

Accommodatie: Grouse Mountain Lodge

2 Big Mountain/Lake McDonald

Vandaag doet u Big Mountain aan, zoals Whitefish Mountain Resort door de locals wordt genoemd, waar de kabelbaan u naar de top van deze spectaculaire berg brengt. Verder staat er een mooie hike met uitzicht over Flathead Valley op het programma. De dag eindigt in Glacier National Park, waar we inchecken bij onze lodge, een ‘National Historic Landmark’. (O/L/D)

Accommodatie: Lake McDonald Lodge

3 Lake McDonald Valley

Op dag drie verkent u het nationaal park. U heeft hierbij de keuze uit een kortere wandeling (Trail of the Cedars naar Avalanche Lake) of een langere hike (Lincoln Creek Trail). In de middag ervaart u het natuurschoon vanaf het water, terwijl u in een opblaasboot over de Middle Fork van de Flathead River peddelt. (O/L/D)

Accommodatie: Lake McDonald Lodge

4 Going-to-the-Sun Road/Many Glacier Valley

Op deze vierde dag wordt u vergezeld door lokale gidsen voor een onvergetelijke tocht over de Going-to-the-Sun Road – een infrastructureel hoogstandje van ruim tachtig kilometer lang die via de Logan Pass de Continental Divide oversteekt. We stoppen onderweg om enkele adembenemende wandelingen te maken, en komen vervolgens aan in Many Glacier Valley, waar een verscheidenheid aan wilde dieren leeft en een aantal van de laatste zichtbare gletsjers van het park te zien zijn. Aan het eind van de dag kunt u bijkomen in onze volgende historische accommodatie, gelegen op de oever van Swiftcurrent Lake. (O/L/D)

Accommodatie: Many Glacier Hotel

5 Many Glacier Valley

U maakt een tochtje over Swiftcurrent Lake en Josephine Lake aan boord van klassieke houten boten. Verder kunt u vandaag Many Glacier Valley verkennen, tijdens een korte wandeling of een pittigere hike naar een gletsjer – aan u de keuze. Kijk ondertussen goed om u heen, want u zou maar zo Amerikaanse zeearenden, elanden en beren kunnen spotten. (O/L/D)

Accommodatie: Many Glacier Hotel

6 Waterton Lakes/nationaal park, Canada

Vandaag staat een dagexcursie naar het Canadese nationale park Waterton Lakes op het programma. Dit park werd in 1932, samen met Glacier, ‘s werelds eerste internationale ‘Peace Park’. Later werd het door UNESCO bovendien uitgeroepen tot werelderfgoed. Hier kunt u een boottocht maken over Upper Waterton Lake, de omgeving te voet verkennen en genieten van een high tea bij het legendarische Prince of Wales Hotel. (O/L/D)

Accommodatie: Many Glacier Hotel

7 Many Glacier Valley/Kalispell

Na het ontbijt wordt u per transfer naar het vliegveld in Kalispell gebracht, en begint u aan de terugreis naar huis. (O)

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door