Ontdek de bijzondere geschiedenis, kunst en cultuur van Frankrijk tijdens een avontuurlijke reis van de beroemde monumenten van Parijs naar de bijzondere grotwoningen in het Loiredal. Ontdek geheime plekjes in de schitterende tuinen van Giverny en Versailles, bestudeer de strategie achter invallen uit de Tweede Wereldoorlog en los eeuwenoude mysteries op in de kamers van historische kastelen en kloosters. Ontdek de vele schatten, van crêpes tot kathedralen, die dit fantastische land te bieden heeft voor reizigers van alle leeftijden.

Reisschema - 9 dagen

Dag 1 Parijs

Aankomst op eigen gelegenheid. Schuif 's avonds aan bij het welkomstbijeenkomst met je medereizigers. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Parijs

Ga recht naar het hart van de Parijs tijdens een wandeltour over het Île de la Cité, het eiland in de Seine waar de stad is gesticht. Steek het water over via de Pont Neuf, ofwel de Nieuwe Brug, die eigenlijk de oudste brug van Parijs is! De rest van de dag kun je zelf op pad in de Lichtstad. Je kunt bijvoorbeeld de Eiffeltoren beklimmen, een chocoladeproeverij bijwonen of het Louvre bezoeken. Onder de iconische piramide vind je prachtige schatten zoals de Mona Lisa en de Venus van Milo.

Dag 3 Giverny/Honfleur/Bayeux

Verlaat de stad en reis naar het dorpje Giverny. Hier woonde de impressionistische schilder Claude Monet. Dwaal tussen de treurwilgen en vijvers vol waterlelies in de tuinen die de inspiratie waren voor zijn grootste kunstwerken. Ga daarna naar Honfleur, een kleurrijk havenstadje op de plek waar de Seine uitmondt in Het Kanaal. Zoek zelf een leuk plekje voor de lunch en wandel door de straten van dit stadje aan zee en bewonder de kleurrijke vissersboten die door vele beroemde schilders zijn vastgelegd. Ga daarna door naar Bayeux. Deze oude stad is geplunderd door de Vikingen, veroverd door de Engelsen en in de Tweede Wereldoorlog bezet door de Duitsers.

Dag 4 Bayeux

Duik vanochtend in de geschiedenis van D-Day en de strijd om Frankrijk te bevrijden tijdens een interactieve World War II History Experience. Voel hoe zwaar de uitrusting van een GI was, trek een uniformjas aan en proef de chocoladerepen die de soldaten bij zich hadden. Klim in een militair voertuig en rijd naar het nabijgelegen Normandy American Cemetry and Memorial, de eerste Amerikaanse begraafplaats uit de Tweede Wereldoorlog in Europa. Na de lunch kun je zelf op pad in het historische Bayeux. Leer daarna hoe je superdunne crêpes bakt en schuif aan bij een heerlijk diner.

Dag 5 Bayeux

Ga naar het schitterende forteiland Mont-Saint-Michel dat op een rots voor de kust van Normandië ligt. Deze UNESCO-werelderfgoedlocatie is in de achtste eeuw gebouwd en is sinds die tijd vele malen aangevallen en belegerd, maar bijna nooit veroverd. Waarschijnlijk omdat het fort bij eb wordt omringd door drijfzand. Maak een oriëntatiewandeling. Daarna heb je vrije tijd om door de kronkelende steegjes en geplaveide straten te lopen en vanaf de voet van de berg naar de middeleeuwse abdij op de top te klimmen. Verken het klooster en maak in het museum kennis met de geschiedenis van het eiland. Ga terug naar Bayeux. Hier kun je het beroemde tapijt van Bayeux bewonderen, een kleurrijk borduurwerk dat Normandische verovering van Engeland uitbeeldt.

Dag 6 Loiredal/Blois

Zeg au revoir tegen Normandië en ga naar het weelderig groene Loiredal. Bezoek de bijzondere grotwoningen die ook wel holbewonershuizen worden genoemd. Het zijn schattige huizen in en rond de grotten bij een klif. Maak tijdens een ondergrondse wandeling kennis met de geologische historie van de regio en leer meer over het leven van de holbewoners. Ga door naar de oude stad Blois die hoog boven de prachtige rivier de Loire ligt. In de avond kun je lekker relaxen of de vele trappen in deze heuvelstad beklimmen.

Dag 7 Chenonceaux/Ambroise/Blois

Ga deze ochtend na het opstaan naar het water voor een kano-excursie over de rivier de Cher. Peddel langs pittoreske middeleeuwse stadjes naar het indrukwekkende Château de Chenonceau. Dit sprookjesachtige kasteel is boven de rivier gebouwd en in de tuinen vind je mooi geknipte heggen, een fantastische fontein en een moeilijke doolhof. Ga daarna naar de laatste woonplaats van Leonardo da Vinci, het spectaculaire Château du Clos Lucé. Jonge reizigers kunnen hier een speciaal uitvindersschrift ophalen om aan de hand van tips en truc van Leonardo da Vinci een machine uit te vinden.

Dag 8 Versailles/Parijs

Bewonder vandaag de Spiegelzaal in het schitterende kasteel van Versailles, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Stel je tijdens de rondleiding voor dat je gekleed in fluweel en goud door de fonkelende kamers schrijdt en de eindeloze slingerpaadjes in de enorme tuinen van Versailles verkent. Ga terug naar Parijs voor een vrije middag om langs de oevers van de Seine te wandelen, macarons te snoepen of te shoppen in elegante boetiekjes. Schuif 's avonds aan bij het afscheidsdiner.

Dag 9 Parijs

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door