Ontdek tijdens deze unieke expeditiecruise de wilde, ongerepte schoonheid van de sub-Antarctische eilanden van Australië en Nieuw-Zeeland. Deze eilanden, die gezamenlijk een plekje innemen op de UNESCO-werelderfgoedlijst, behoren tot de best bewaard gebleven en beschermde omgevingen ter wereld. Het gebied is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, met vele indrukwekkende landschappen, weelderig natuurschoon en onaangetaste kusten, maar ook een schat aan bijzondere wilde dieren, waaronder konings-, Schlegels en geeloogpinguïns, kolonies pelsrobben en uiteenlopende vogelsoorten. Grijp in de korte tijd dat we dit ontzagwekkende gebied aandoen elke kans om werkelijk alles uit deze expeditie te halen.

Hoogtepunten van deze reis

De bijzondere kans om de sub-Antarctische eilanden van Australië en Nieuw-Zeeland te verkennen, één van de minst bezochte en best bewaard gebleven regionen op aarde

Excursies op zee en aan land per Zodiac-boot®, om samen met ons expeditieteam dit ongerepte gebied van dichtbij te bewonderen

Boottocht door het unieke Fiordland in het zuidwesten van Nieuw-Zeeland met een bezichtiging van de befaamde Milford Sound en Doubtful Sound

Een unieke kennismaking met Fiordland en de sub-Antarctische eilanden, vergezeld door een fotograaf en expert van National Geographic die de bestemming op hun duimpje kennen

Uiteenlopende wilde dieren spotten, waaronder kolonies pelsrobben, zeeolifanten en konings-, Schlegels en geeloogpinguïns, en een grote verscheidenheid aan vogelsoorten, zoals de antipodenalbatros, de reuzenstormvogel en de aucklandaalscholver

Reisschema - 15 dagen

1 Dunedin, Nieuw-Zeeland

Dunedin is de oudste stad van Nieuw-Zeeland en bekend om haar Schotse en Maori-roots. De stad staat vol met enkele van de best bewaard gebleven victoriaanse en edwardiaanse bouwwerken op het zuidelijk halfrond. In de Silverpeaks, op een half uur rijden van Dunedin, vindt u mooie en uitdagende wandelroutes.

2 Op zee

Le Lapérouse is een innovatief en milieuvriendelijk schip met elegant ingerichte luxe hutten, ruime suites met grote ramen en comfortabele lounges die een open blik naar buiten gunnen. Op dit nieuw ontworpen cruiseschip hangt een zeer aangename sfeer met een subtiele blend van verfijning, intimiteit en comfort – dé ingrediënten voor een werkelijk unieke cruise-ervaring. Tijdens deze dag op zee heeft u de kans het schip eens rustig te verkennen en te genieten van alle services en activiteiten aan boord.

3 Varen door Dusky Sound en Doubtful Sound

Dusky Sound is een van de meest afgelegen fjorden in Fiordland National Park en door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Het landschap wordt gekenmerkt door steile kliffen, watervallen en glinsterende meren.
Doubtful Sound is een serene fjord die bekendstaat om zijn verscheidenheid aan wilde dieren, van pelsrobben tot tuimelaars. Geef uw ogen de kost! Ons schip vaart op een rustig tempo door de beide fjorden, zodat u dit wonder der natuur op uw gemak in u op kunt nemen.

4 Milford Sound

Milford Sound is de spectaculairste natuurlijke bezienswaardigheid van Nieuw-Zeeland en bevindt zich aan de zuidwestkust van het Zuidereiland. Deze verborgen parel maakt eveneens onderdeel uit van het Fiordland National Park en is de enige fjord in Nieuw-Zeeland die over land bereikbaar is. Het ongerepte landschap wordt gekenmerkt door steile kliffen en dichte regenwouden, en is werkelijk een lust voor het oog.

5 Snareseilanden

De Snareseilanden, ook wel kortweg ‘The Snares’ genoemd, zijn de meest noordelijke van Nieuw-Zeelands sub-Antarctische eilanden. De eilanden zijn onbewoond en er zijn nooit landzoogdieren geïntroduceerd. Het enige wat u hier dus aantreft, zijn zeezoogdieren, vogels en flora. Het gebied is één van de vijf eilandgroepen die samen de Nieuw-Zeelandse sub-Antarctische eilanden vormen en op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan.

6 Op zee

Le Lapérouse is een innovatief en milieuvriendelijk schip met elegant ingerichte luxe hutten, ruime suites met grote ramen en comfortabele lounges die een open blik naar buiten gunnen. Op dit nieuw ontworpen cruiseschip hangt een zeer aangename sfeer met een subtiele blend van verfijning, intimiteit en comfort – dé ingrediënten voor een werkelijk unieke cruise-ervaring. Tijdens deze dag op zee heeft u de kans het schip eens rustig te verkennen en te genieten van alle services en activiteiten aan boord.

7 ANARE Station, Macquarie

Macquarie is een adembenemend mooi eiland met een uitzonderlijke natuurlijke diversiteit. Het eiland is een broedplaats voor ruim 3,5 miljoen zeevogels, waaronder ook pinguïns. Dit is dus een geweldige gelegenheid om aan boord van een Zodiac®-boot te stappen en deze prachtige dieren van dichterbij te ervaren. U heeft vandaag ook de mogelijkheid deel te nemen aan een geleide wandeling in de omgeving van ANARE Station, een onderzoeksstation dat de biodiversiteit op de eilanden ondersteunt.

8 Sandy Bay, Macquarie

Het eiland Macquarie staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst vanwege het grote geologische belang van dit gebied. Het is het enige eiland ter wereld dat volledig bestaat uit oceanische korst en rotsen uit de aardmantel. De unieke biodiversiteit van het eiland maakt het een onbeschrijflijk mooie plek die u ongetwijfeld de adem zal benemen. Aan de oostkust ligt Sandy Bay, waar kolonies Schlegels en koningspinguïns en ook zuidelijke zeeolifanten te vinden zijn. Als het weer het toelaat krijgt u de kans ze per Zodiac®-boot van dichtbij te bewonderen.

9 Op zee

Geniet tijdens deze dag op zee van het brede scala aan activiteiten en faciliteiten dat het schip te bieden heeft. Trakteer uzelf bijvoorbeeld op wat ontspanning in de spa, leef u uit in het fitnesscentrum of neem een duik in het zwembad. Er is werkelijk voor ieder wat wils. Schuif aan bij een van de vele conferenties en shows, of breng gewoonweg een bezoekje aan het bovendek voor een fenomenaal uitzicht over het kabbelende en klotsende water. Wie weet spot u wel een paar bijzondere zeedieren! Met een heerlijke mix van comfort, rust en vertier hoeft u zich deze dagen aan boord zeker niet te vervelen.

10 Campbell-archipel

De Campbell-archipel is een groep sub-Antarctische eilanden in Nieuw-Zeeland. De eilanden staan bekend om hun weergaloze flora en zijn begroeid met een weelde aan ‘megakruiden’, grote meerjarige wilde kruidensoorten met indrukwekkende bladeren en kleurrijke bloemen. De eilanden zijn bovendien het domein van enkele zeldzame en met uitsterven bedreigde vogelsoorten, waaronder de campbelltaling en aucklandsnip. U maakt hier een geleide wandeling over het plankenpad naar Col Lyell Saddle, en stapt aan boord van een Zodiac-boot voor een uniek tochtje rond de kustlijn van Perseverance Harbour.

11 Musgrave Inlet, Aucklandeilanden

Musgrave Inlet in de Aucklandeilanden is een unieke baai met prachtige wilde dieren en intrigerende grotten die per Zodiac®-boot kunnen worden verkend. De Aucklandeilanden zijn de grootste van de sub-Antarctische eilanden en herbergen de rijkste flora, het grootste aantal sub-Antarctische ongewervelde dieren en enkele van de zeldzaamste vogels op aarde, die u tijdens deze dag bij Musgrave Inlet van dichtbij kunt bewonderen.

12 Enderby-eiland, Aucklandeilanden

Enderby is het op een na grootste eiland in de archipel, en is eveneens rijk aan een oogstrelende flora en fauna. Het eiland staat bekend om de zeldzame geeloogpinguïn die hier leeft, en is bovendien de belangrijkste voortplantingslocatie van de Nieuw-Zeelandse zeeleeuw. U maakt een geleide wandeling door de Northern Cliffs en kunt hier – met wat geluk – de zeeleeuwenkolonie observeren.

13-14 Op zee

Geniet ook deze laatste dagen op zee van de geweldige faciliteiten die het schip te bieden heeft. Mocht er nog iets zijn wat u graag wilt uitproberen, heeft u daar nu alle kans toe. Kijk bijvoorbeeld eens welke shows en activiteiten er op het programma staan. Het aanbod wisselt van dag tot dag. En mocht u dat nog niet hebben gedaan, is dit ook een uitgelezen moment om een gesprek aan te knopen met de National Geographic-fotografen en -experts en zo echt alles uit deze unieke reis te halen.

15 Lyttelton, Nieuw-Zeeland

Lyttelton is een kleine havenplaats die ook wel de ‘toegangspoort tot Canterbury’ wordt genoemd. Het stadje werd onlangs door de New Zealand Historic Places Trust, een overheidsorganisatie die zich inzet voor de bescherming van historisch en cultureel erfgoed, uitgeroepen tot ‘Category I Historic Area’, vanwege zijn bijzondere historische en culturele waarde. Lyttelton ligt op slechts enkele minuten van Christchurch, maar deze kleine stad is met zijn rijke geschiedenis en charmante cafés met uitzicht op de haven zelf ook zeker het verkennen waard.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door