Tijdens deze unieke expeditiecruise tussen twee continenten ontdekt u rijke culturen en prachtige natuurlijke bezienswaardigheden, terwijl we van Zuid-Amerika naar Afrika varen. Uw avontuur begint in het Braziliaanse Recife, een plaats die dankzij de vele bruggen en rivieren ook wel bekendstaat als het ‘Venetië van Brazilië’. Ten noorden van Recife ligt de stad Olinda. Het historische centrum met zijn mooie Portugese koloniale architectuur uit de 16e eeuw is door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed en zeker een bezoekje waard. Voor de kust van Brazilië doet u de Fernando de Noronha-eilanden aan, een natuurlijk paradijs waar duizenden vogels en uiteenlopende zeedieren leven. Vervolgens steken we de Atlantische Oceaan over en zetten koers naar de Bijagós Archipel, een UNESCO-biosfeerreservaat dat slechts een selecte groep bevoorrechte reizigers van dichtbij te zien krijgt. De expeditie eindigt in Dakar, Senegal, in het uiterste westen van het Afrikaanse continent. Met zijn bruisende binnenstad en spectaculaire natuurlijke omgeving is Dakar een geweldige plek om dit bijzondere avontuur af te sluiten.

Hoogtepunten van deze reis

Een verkenning van het gevarieerde landschap van de Bijagós Archipel, van tropische regenwouden tot weelderige flora en fauna, savanne en mangroves – een unieke kennismaking met deze ongekend mooie regio

Een bezoek aan bijzondere UNESCO-locaties: Olinda, de Bijagós Archipel en Fernando de Noronha

Excursies op zee en aan land met Zodiac®-boten en een team van ervaren natuurgidsen (in Fernando de Noronha afhankelijk van of hiervoor toestemming is verkregen)

Een tocht langs de afgelegen eilanden in de Atlantische Oceaan, vergezeld door een fotograaf en expert van National Geographic die de bestemming op hun duimpje kennen

Reisschema - 12 dagen

1 Recife, Brazilië

Recife ligt aan de noordoostkust van Brazilië en werd opgericht in de 16e eeuw. De stad biedt een dynamische mix van oud en nieuw. Hier ziet u tijdens een wandeling door het historische centrum charmante pastelkleurige huizen, de barokke kathedraal van São Pedro en de blauwwitte muurschilderingen op ‘azulejos’ (tegeltjes) in de Santo Antônio-kerk, nabij het neoklassieke theater Santa Isabel. Langs de kust vindt u bovendien uitgestrekte zandstranden en kristalheldere wateren, tegen een achtergrond van wuivende palmbomen en moderne wolkenkrabbers.

2-4 Fernando de Noronha, Brazilië

Fernando de Noronha is het hoofdeiland van de gelijknamige archipel. Het staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst vanwege zijn ongerepte natuurschoon. En mooi is het hier zeker, met verlaten stranden en kristalheldere wateren tegen een achtergrond van weelderige groene heuvels. In Baía dos Golfinhos, of Dolphins Bay, zou u maar zo langsnuitdolfijnen, walvishaaien en karetschildpadden kunnen spotten. En tijdens een bezoek aan Vila dos Remédios, een kustplaats met vele historische gebouwen, krijgt u een inkijkje in de cultuur van het eiland.

5 Passeren van de evenaar

Het passeren van de evenaar is een memorabel moment dat van oudsher gepaard gaat met een ‘doop’, een mariene traditie die we graag voortzetten. De kapitein en officieren van uw schip wijzen enkele passagiers en bemanningsleden die voor het eerst de evenaar passeren aan om mee te doen aan dit leuke ritueel. Met een kleine ceremonie vieren passagiers en bemanning samen in een gezellige en feestelijke sfeer het wisselen van halfrond. Een onvergetelijk moment onder het toeziend oog van Neptunus, de god van de zee!

6-8 Op zee

Geniet terwijl we over de Atlantische Oceaan van Zuid-Amerika naar Afrika varen van de vele services en faciliteiten die L’Austral te bieden heeft. Kom tot rust in de luxe spa, leef u uit in het fitnesscentrum, neem bij mooi weer aan dek een duik in het infinity zwembad of ontspan op een handdoekje in de zon, neus in de kleine boetiekjes, of kijk welke shows en activiteiten er op het programma staan. Deze tijd aan boord is ook een mooie gelegenheid om de fotografen van National Geographic op te zoeken of op het bovendek te genieten van het fenomenale uitzicht.

9 Maio en Ampincha, Bijagós Archipel

De Bijagós Archipel maakt onderdeel uit van Guinee-Bissau. De eilandengroep staat bekend om zijn rijke biodiversiteit en is uitgeroepen tot UNESCO-biosfeerreservaat. De archipel bestaat uit 88 eilanden, waarvan er 23 onbewoond zijn. Op Maio, ook wel Chediã genoemd, kunt u kennismaken met de Bijagós-bevolking en meer te weten komen over hun oude tradities en levensstijl. U bezoekt ook Ampincha, een zeer traditioneel dorpje op het eiland Carache.

10 Caravela, Escaramoussa’s Beach, Bijagós Archipel

De tweede stop in de Bijagós Archipel is het eiland Caravela, waar de bevolking in harmonie met de natuur leeft. In deze afgelegen en van alle westerse invloeden afgeschermde regio krijgt u een uniek kijkje in het dagelijks leven van de locals. Het eiland is met zijn adembenemende landschappen en uitbundige natuurschoon een lust voor het oog.

11 Laterite Beach, Bijagós Archipel

Vandaag kunt u op dit afgelegen serene strand even bijkomen van alle indrukken die u tijdens de reis heeft opgedaan. Met zijn helderblauwe water, gouden zand en wuivende palmbomen is dit zonder overdrijven een paradijs op aarde.

12 Dakar, Senegal

We sluiten onze expeditiecruise af in de bruisende hoofdstad van Senegal, Dakar. Deze enorme stad is een heel contrast met de rustige contreien waar we de afgelopen dagen in verkeerden, maar dat went al snel en voordat u het weet geniet u met volle teugen van de bruisende binnenstad, geweldige culturele scene en de prachtige natuur die de stad omringt. Mocht u nog wat tijd hebben voordat u aan uw terugreis begint, doe dan zeker het eiland Gorée aan. Dit eiland, dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, was enkele eeuwen het grootste centrum van de slavenhandel aan de Afrikaanse kust en staat garant voor een zeer indrukwekkende en ontroerende ervaring.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door