Mythische plekken, kleurrijke markten en een duik in warm, diepblauw water: Zuidoost-Azië is een echte droombestemming voor volwassenen en kinderen. Tijdens deze reis ontdek je de overwoekerde ruïnes van Angkor, bekijken je een fascinerende poppenshow in het water, maak je een salto met Cambodjaanse circusartiesten en nog veel meer. Ga mee en maak kennis met de rijke historie van Zuidoost-Azië, beleef ongekende avonturen en laat je betoveren door alles wat je tegenkomt.

Hoogtepunten van deze reis

Rondleiding met gids Angkor Wat, Een lokale professionele gids leidt je rond langs deze indrukwekkende ruïnes. Sta vroeg op en zie hoe de zon opkomt boven de indrukwekkende tempel Angkor Wat. Bewonder de mysterieuze gezichten van Bayon in de ommuurde stad Angkor Thom en ontdek Ta Prohm (de 'Tomb Raider' tempel) die wordt opgeslokt door het oerwoud.

Opleidingsrestaurant New Hope, Geniet van een traditionele Khmer maaltijd in opleidingsrestaurant New Hope, een initiatief van G Adventures. Dit project is opgezet om kansarme mensen nieuwe vaardigheden te leren. De opbrengst van het restaurant wordt gebruikt om de naastgelegen gratis school en kliniek te financieren. Bezoek het restaurant dat wordt gerund door locals en ontdek hoe het project New Hope het leven in de lokale gemeenschap heeft verbeterd.

Reisschema - 13 dagen

Dag 1 Hanoi

Aankomst op eigen gelegenheid. Schuif 's avonds aan bij het welkomstbijeenkomst met je medereizigers. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Hanoi

Verken de bruisende oude stad van Hanoi vanuit een traditionele cyclo: een driewielige fietstaxi. Rijd langs winkeltjes die van alles verkopen, van houten handwerk tot verse sapjes en traditioneel snoep. Leg de gezellige sfeer vast met je camera. Stap daarna uit voor een traditionele poppenshow op het water en geniet van populaire Vietnamese legenden en sprookjes.

Dag 3 Hanoi/Hoa Lu/Tam Coc/Ninh Binh

Head south to the ancient Vietnamese capital of Hoa Lu, and get immersed in a fertile landscape of emerald rice fields and towering karst mountains. Step foot in the surviving temples of the Dinh and Le dynasties while learning about the feudal history of the country. After lunch in Tam Coc, set sail on a traditional sampan, or bamboo boat, down the Ngo Dong River. Float through verdant jungle and drift past impressive stalactites in a trio of spectacular caves. Continue to Ninh Binh for an evening at leisure.

Dag 4 Ninh Binh

Return to Tam Coc and explore the surrounding countryside by bicycle. Witness local life as you pedal past farms, venture through serene Thung Nang (aka Sunshine Valley), and marvel at the intricate Buddhist pagodas of Bich Dong cave. Head to a local restaurant for a hands-on experience learning to make Vietnamese sweet potato chips. Later, enjoy a free evening at the hotel to relax in the pool or spa, or explore the streets of Ninh Binh on your own.

Dag 5 Bat Trang/Hue

Neem een vlucht naar de stad Hue op de oever van de pittoreske Perfume River. Ondanks dat deze voormalige hoofdstad tijdens de Vietnamoorlog zwaar beschadigd is geraakt, is de keizerlijke grandeur van de stad nog goed te zien. In de avond kun je relaxen in het hotel of fietsen huren voor een tochtje langs de rivier om alvast een glimp op te vangen van de prachtige UNESCO-werelderfgoedlocaties die we morgen gaan bezoeken.

Dag 6 Huế/Hoi An

Vandaag verkennen we de citadel van Hue. Deze is omring door een diepe gracht en indrukwekkende stenen muren. Dwaal door luxe paleizen en weelderige tuinen en luister naar interessante verhalen van de gids over de voormalige keizerlijke familie die hier woonde. Bezoek daarna de Verboden Paarse Stad, ontworpen naar voorbeeld van de Verboden Stad in Peking. Ooit leefde de heersende keizer in dit versterkte complex. Deze stad-in-de-stad heeft zelfs een eigen gracht! Ga daarna naar het platteland vol rijstvelden en pagodes. Lunch bij een boeddhistisch nonnenklooster en rijd vervolgens via de spectaculaire Hai Van-pas en de heuvelachtige kust van de Zuid-Chinese Zee naar Hoi An.

Dag 7 Hoi An

Ontdek het charmante Hoi An. Deze kuststad was van de 15e tot de 19e eeuw een belangrijke havenstad. Bezoek het oude centrum dat op de Werelderfgoedlijst staat. Dwaal door een doolhof aan straatjes vol papieren lampions, tempels en kleermakers. Ga naar een van de kleermakers en laat je maten opnemen voor een maatoverhemd. Ga daarna naar de fabriek in de buurt om met eigen ogen te zien hoe je kledingstuk wordt gemaakt!

Dag 8 Hoi An

Ga terug naar de oude stad voor een leuke noedeltoer. De tour wordt geleid door gidsen van Oodles of Noodels, een door G Adventures gesteund culinair opleidingscentrum voor lokale jongeren. Proef verschillende soorten noedels op de markt, kies je favoriete verse ingrediënten en neem je buit mee naar de trainingskeuken van Oodles of Noodles. Het koken kan beginnen! Maak daarna een ontspannen fietstochtje over het platteland van Hoi An en vaar in een traditionele mandboot naar een boerendorpje in de buurt.

Dag 9 Hoi An/Ho Chi Minhstad

Ga naar het vliegveld en vlieg naar Ho Chi Minhstad, het economisch centrum en de dichtstbevolkte stad van Vietnam. Maak tijdens een cyclotour kennis met deze bruisende metropool die nog vaak Saigon wordt genoemd. Rijd langs Franse koloniale gebouwen en statige monumenten. Bezoek daarna een drukke markt en geniet van het overweldigende aanbod aan producten, verkopers die hun waren aanprijzen en de geuren van streetfood.

Dag 10 Ho Chi Minhstad

Vandaag dalen we af in de indrukwekkende Cu Chi-tunnels, een immens netwerk van ondergrondse tunnels dat in de Tweede Wereldoorlog door de Vietcong is gebouwd en gebruikt. In de tunnels waren ondergrondse scholen en ziekenhuizen. De tunnels waren beveiligd met boobytraps die werden ingesmeerd met giftige stoffen om vijandelijke soldaten te verwonden. Proef de lokale cassavewortel waar de Vietcong soldaten jarenlang op leefden. Geniet na het bezoek van een traditionele lunch bij de rivier.

Dag 11 Ho Chi Minhstad/Siem Reap

Neem het vliegtuig naar Siem Reap in Cambodja. Dit is de poort naar de indrukwekkende ruïnes van Angkor. Proef 's avonds een heerlijke Khmer maaltijd bij trainingsrestaurant New Hope Cambodia, een initiatief van G Adventures. Het restaurant biedt horecatraining voor werkeloze jongvolwassenen en financiert ook een gratis school en een gezondheidsprogramma voor de gemeenschap.

Dag 12 Ho Chi Minhstad

Wie is er klaar voor een avontuur in de jungle? Deze ochtend verkennen we het oude tempelcomplex Angkor diep in de Cambodjaanse jungle. Ontdek verborgen gangen en afbrokkelende binnenplaatsen die zijn overwoekerd door de jungle. Leer daarna wat acrobatiekkunsten tijdens een workshop bij Phare, een sociale onderneming die training en werkgelegenheid biedt aan kansarme jongeren. Ga eerst lekker zelf aan de slag en bekijk daarna een fantastisch optreden van Phare. Vergeet je fototoestel niet! Blik 's avonds bij het afscheidsdiner terug op je onvergetelijke reis.

Dag 13 Ho Chi Minhstad

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door