Het adembenemend mooie landschap en de bijzondere dieren maken van zuidelijk Afrika een perfecte bestemming voor het hele gezin. Tijdens deze reis vol actie en avontuur gaan jullie in Zuid-Afrika op safari op zoek naar de legendarische Big Five, ontdekken jullie de charmes van het kosmopolitische Kaapstad en zien jullie de pinguïns op Boulders Beach. Jullie sluiten de reis af in Zimbabwe, met een tour naar de spectaculaire Victoriawatervallen.

Reisschema - 11 dagen

Dag 1 Kaapstad

Aankomst op eigen gelegenheid. Schuif 's avonds aan bij het welkomstbijeenkomst met je medereizigers. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Kaapstad

Vertrek in de ochtend voor een dagtour naar het rotsachtige Kaapse Schiereiland dat de Atlantische Oceaan in steekt. Bewonder de duizenden zwartvoetpinguïns die over het zand van Boulders Beach waggelen. Bezoek daarna de beruchte Kaap de Goede Hoop waar heel wat schepen ten onder zijn gegaan in het tijdperk van de grote ontdekkingen. Klim daarna naar de vuurtoren bij Cape Point voor een fantastisch uitzicht. Ga terug naar Kaapstad via de spectaculaire Chapman's Peak Drive die langs de Atlantische Oceaan slingert.

Dag 3 Kaapstad

Ontdek vandaag wat Kaapstad allemaal te bieden heeft. Je kunt kiezen uit verschillende optionele excursies. Beklim met een gids de beroemde Tafelberg of stap in de Table Mountain Aerial Cableway voor een kort ritje naar de top. Bewonder het schitterende uitzicht op de Atlantic Seaboard. Bezoek de indrukwekkende Iziko Slave Lodge en maak in dit museum kennis met de geschiedenis van de slavernij in Zuid-Afrika. Dierenliefhebbers kunnen zich in het Two Oceans Aquarium verbazen over de enorme variëteit aan zeedieren, van schattige anemoonvissen tot doorzichtige kwallen.

Dag 4 Kaapstad/Regio Kruger

Vlieg van Kaapstad naar Greater Kruger National Park en ga naar onze lodge bij de poort naar het beroemde wildreservaat.

Dag 5 Nationaal park Kruger/Johannesburg

Sta vroeg op en stap in een open jeep voor een safari in nationaal park Kruger op zoek naar de enorme hoeveelheid grote zoogdieren die hier leven. Spot trompetterende olifanten, stoere leeuwen, elegante giraffes en misschien wel een paar zeldzame luipaarden tijdens de rit door deze fantastische wildernis. De excursie duurt de hele dag en we rijden door de savanne, de bush en rivierbeddingen. We volgen het spoor van de geweldige dieren die in het park leven.

Dag 6 Regio Kruger

Deze ochtend gaan we weer op safari en proberen we dieren te spotten die we gisteren nog niet hebben gezien. In de middag kun je zelf op pad in de regio Kruger. Actieve reizigers kunnen het gebied bekijken vanaf een tokkelbaan of gaan mountainbiken. Je kunt ook lekker relaxen aan het zwembad bij onze lodge. Sluit de dag af bij het kampvuur, vertel verhalen en geniet van een traditioneel dansoptreden.

Dag 7 Regio Kruger/Johannesburg

Ga na het ontbijt naar Chimp Eden voor een ontmoeting met onze dichtste verwanten uit de dierenwereld. Chimp Eden is opgericht door het Jane Goodall Institute of South Africa en is het eerste en enige chimpanseereservaat in het land. Er leven tientallen geredde chimps. De legendarische primatoloog Dr. Jane Goodall heeft haar leven gewijd aan het bestuderen van het gedrag van chimpansees. Ze werd jarenlang gesponsord door National Geographic. Bij Chimp Eden sta je oog in oog met de fascinerende chimps en ontdek je waarom Jane in 1960 besloot om onderzoek naar ze te doen. Vlieg later naar Johannesburg en geniet 's avonds van een traditionele Zuid-Afrikaanse braai (barbecue).

Dag 8 Wieg van de mensheid

Stap miljoenen jaren terug in de tijd tijdens een bezoek aan de 'Wieg van de mensheid', waar de fossielen van de eerste mensachtigen zijn gevonden. Hier ontdekte de beroemde National Geographic Explorer Lee Berger de resten van de Homo naledi, een recent ontdekte soort oermensen. Daal af in de grotten van Sterkfontein, waar de meer dan twee miljoen jaar oude overblijfselen van 'Mrs. Ples' en 'Little Foot' zijn gevonden. Ga daarna door naar het Maropeng Visitors Centre waar je de botten in het echt kunt bewonderen tijdens een interessante reis door de evolutie van onze soort.

Dag 9 Johannesburg/Victoriawatervallen

Neem een vlucht naar Zimbabwe en check in bij het hotel. Maak met een lokale gids een tour naar de Victoriawatervallen, een van de breedste watervallen ter wereld. De Schotse ontdekkingsreiziger David Livingstone heeft de watervallen vernoemd naar de Britse koningin Victoria. De oorspronkelijke naam is Mosi-oa-Tunya, 'de donderende rook'. Het enorme gedonder van de watervallen is op bijna 40 km afstand nog te horen. En als je bovenaan de watervallen staat, ben je al snel doorweekt van het water wat op je spat.

Dag 10 Victoriawatervallen

Vandaag kunnen jullie zelf op pad om de Victoriawatervallen en de omgeving te verkennen. Maak een riviercruise over de Zambezi bij zonsondergang, ga raften tijdens een spannende excursie of maak een onvergetelijke helikoptervlucht boven de watervallen. Je kunt ook een dagtripje maken naar nationaal park Chobe in Botswana om de olifanten te bekijken die daar leven. Sluit 's avonds samen met je medereizigers de reis feestelijk af tijdens het afscheidsdiner.

Dag 11 Victoriawatervallen

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door