Het avontuur roept! Trek naar de wilde savannes van Afrika. Ga op safari in de wereldberoemde nationale parken van Tanzania en bewonder enorme kuddes gnoes en zebra's, speelse olifanten en sluwe jachtdieren zoals leeuwen, jachtluipaarden en nijlkrokodillen. Reis van Arusha naar Mto wa Mbu en proef bananen en koffiebonen vers van het land, kijk hoe lokaal handwerk wordt gemaakt en ontdek wat de locals doen om de cultuur en het dierenleven van hun bijzondere vaderland te beschermen.

Reisschema - 8 dagen

Dag 1 Arusha

Aankomst op eigen gelegenheid. Schuif 's avonds aan bij het welkomstbijeenkomst met je medereizigers. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Arusha/Mto wa Mbu

Buk om onder de enorme bladeren van bananenbomen door te lopen terwijl je het rijke landbouwgebied rond het bruisende dorpje Mto wa Mbu verkent. Maak een wandeling met een gids door het dorpje. Leden van verschillende Tanzaniaanse stammen vertellen meer over de lokale geschiedenis, industrie en keuken. Geniet van de lunch bij een lokale familie en proef verschillende gerechten met bananen en rijst van boeren uit de buurt. Bezoek de werkplaatsen van lokale handwerkers en probeer zelf ook wat te schilderen. Ga door naar de Grote Riftvallei en onze lodge met uitzicht op Lake Manyara.

Dag 3 Mto wa Mbu/Nationaal park Serengeti

Ga naar natuurgebied Ngorongoro in een enorme vulkaankrater die allerlei soorten dieren trekt die komen grazen of jagen. Spot buffels, gnoes, zebra's en gazelles in het gras. Ontdek de geschiedenis van de mensheid bij het Olduvai Gorge Museum and Visitor's Center. Dit ligt in de buurt van de plek waar National Geographics archeologen Louis en Mary Leakey fossielen en stenen werktuigen van de eerste mensen ontdekten. Ga na de lunch verder richting het wereldberoemde nationale park Serengeti. Ga op safari op de wilde Serengeti-vlakte en probeer rennende giraffen en luierende leeuwen te spotten. Daarna gaan we naar ons tentenkamp onder de ondergaande zon.

Dag 4 Nationaal park Serengeti

Vandaag leer je de fantastische inwoners van de Serengeti kennen. Je kunt het park vanuit de lucht bekijken tijdens een optionele ballonsafari bij zonsopgang. Of in de ochtend en middag op avontuur gaan om wilde dieren te spotten. Rijd in een 4x4 over gouden zandvlaktes, tuur met je verrekijker door het open dak op zoek naar wild en bewonder de dieren die zomaar langs ons lopen. De drinkplekken trekken veel dieren. Bekijk enorme giraffes en schattige dikdiks, dit zijn kleine antilopes. Met een beetje geluk spot je de "Big Five" van Afrika: leeuwen, luipaarden, olifanten, neushoorns en Afrikaanse buffels.

Dag 5 Nationaal park Serengeti/Ngorongoro-krater/Karatu

Speur tijdens een ochtendsafari naar lachende jakhalzen, stoere honingdassen en langgenekte struisvogels die door het gras paraderen. Ga tijdens het ontbijt picknicken in de enorme savanne. Verlaat daarna de Serengeti en stop onderweg voor de lunch op de rand van de Ngorongoro-krater. Daal af in de krater voor een middagsafari en laat je betoveren door de strepen van de zebra's en de kronkelende hoorns van de elanden. Vandaag overnachten we in onze safarilodge in Karatu.

Dag 6 Karatu

Ruik de heerlijke geuren van koffie tijdens een bezoek aan een lokale plantage, waar we meer leren over de teelt en bereiding van koffie. Ga terug naar de lodge voor de lunch. In de middag kun relaxen bij het zwembad of bewonder het uitzicht op de vallei.

Dag 7 Karatu/Arusha

Ga de Grote Riftvallei in, een enorme kloof waar de Afrikaanse tektonische plaat in tweeën wordt gesplitst. Bezoek een Maasai-dorpje, klets met de locals en leer meer over het door G Adventures gesteunde Clean Cookstoves Project wat is opgezet om de luchtvervuiling in huizen te verminderen. Ontmoet een van de vrouwelijke engineers en help bij de installatie van een nieuw fornuis in een boma (traditioneel huid) in het dorp. Ga terug naar Arusha. In de middag kun je relaxen of het cultureel erfgoedcentrum in de stad bezoeken. Schuif 's avonds aan bij het afscheidsdiner en wissel verhalen uit over jullie spannende reisavonturen.

Dag 8 Arusha

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door