Maak samen met je gezin kennis met de wonderen van Peru, van de mysteries van de Inca's tot de prachtige dieren van het Amazoneregenwoud. Ontdek kleurrijke dorpsmarkten en tradities uit de Andes. Rijd met de trein diep de bergen in en verken de ruïnes van de 'verloren' stad Machu Pichu. Sluit de reis af met een spannend avontuur in de Amazone. Spot apen, luiaarden, vlinders en toekans vanuit een eco-lodge in het regenwoud.

Hoogtepunten van deze reis

Bezoek aan de Ccaccaccollo community en de Women's Weaving Co-op, Bezoek het Ccaccaccollo Community Centre dat door de Planeterra Foundation in 2005 is opgezet met behulp van donaties van reizigers van G Adventures. In dit centrum verkopen lokale vrouwen traditioneel textiel aan reizigers.

Planetarium in Cusco, Bezoek het planetarium in Cusco, midden in de natuurlijke schoonheid van het Llaullipata Ecological Reserve. Bekijk door telescopen de duizenden sterren aan de zuidelijke sterrenhemel. Speur naar de sterrenbeelden van de zuidelijke hemisfeer en kom meer te weten over de band die de oude Inca's voelden met de kosmos.

Parwa community restaurant in de Heilige Vallei, Leer hoe dit door lokale bewoners gerunde restaurant is opgezet door G Adventures, de Planeterra Foundation en het Multilateral Investment Fund. Dit succesvolle 'farm-to-table' programma heeft de lokale economie een boost gegeven en heeft gezorgd dat er een aantal bijbehorende micro-ondernemingen zijn opgericht.

Reisschema - 10 dagen

Dag 1 Lima

Aankomst op eigen gelegenheid. Schuif 's avonds aan bij het welkomstbijeenkomst met je medereizigers. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Lima/Heilige Vallei van de Inca's

Neem een vroege vlucht naar Cusco, de poort naar het land van de Inca's. Geniet van het spectaculaire landschap van de Andes terwijl we noordwaarts naar de Urubambavallei rijden, ook wel bekend als de Heilige Vallei van de Inca's. We komen aan bij het Piuraymeer, een azuurblauwe oase omringd door met sneeuw bedekte bergtoppen. Geniet van de lunch aan het meer. Je kunt gaan peddelsurfen of kanoën of genieten van het berglandschap. We reizen door naar ons hotel en komen op tijd aan voor het diner.

Dag 3 Heilige Vallei van de Inca's

We beginnen de dag met een bezoek aan de door G Adventures gesteunde Women's Weaving Co-op, waar we kennis maken met traditionele weef- en verftechnieken en een paar weefsters ontmoeten. Probeer daarna je Spaans uit tijdens het afdingen met verkopers op de beroemde Pisacmarkt vol kleurrijk handwerk van de Quechua. We pauzeren voor een farm-to-table lunch bij het door G Adventures gesteunde Parwa Community Restaurant. We proeven Peruvaanse gerechten en horen hoe dit door inwoners gerunde restaurant financieel bijdraagt aan projecten in de gemeenschap. In de middag kun je relaxen bij ons hotel of de Incaruïnes van Moray en de zoutvlakte van Maras bezoeken.

Dag 4 Heilige Vallei van de Inca's/Aguas Calientes

Verken de ruïnes van de incaburcht in Ollantaytambo en waan je terug in de tijd bij oude terrassen, opslagplaatsen en een enorm tempelfort. Stap daarna weer aan boord van de trein voor een tocht door de Urubambavallei naar het einde van de lijn:Aguas Calientes, een afgelegen dorpje vlakbij Machu Picchu. In de middag kun je kiezen uit optionele excursies zoals een bezoek aan vlinderboerderij of warmwaterbronnen in de buurt.

Dag 5 Machu Picchu

De dag begint al vroeg! Na een licht ontbijt vertrekken we naar Machu Picchu om de citadel in het ochtendlicht te bezoeken, voordat de grote hordes bezoekers arriveren. We verkennen de ruïnes met onze gidsen en ontdekken de mysteries van deze 'verloren' Incastad die na de verovering door de Spanjaarden in de vergetelheid is geraakt en in 1911 met steun van National Geographic weer is ontdekt door Hiram Bingham. In de middag gaan we met de trein terug naar Ollantaytambo. Daarna reizen we door naar Cusco.

Dag 6 Cusco

Ga op pad om de prachtige straten en pleinen van Cusco te verkennen. Ooit waren ze rijkelijk versierd met Incagoud, maar dat is tijdens de verovering door de Spanjaarden gestolen. Bezoek de enorme San Pedro-markt, hier vind je alles van ingemaakte slangen tot lekkere tamales. Bewonder in het Machu Picchu Museum voorwerpen uit de Incatijd die zijn gevonden bij Machu Picchu. Geniet daarna van een avond vol sterren bij het planetarium van Cusco. Ontdek waarom astronomie zo'n belangrijke rol speelde bij de Inca's en bekijk de sterrenhemel door krachtige telescopen.

Dag 7 Cusco/Tambopata National Reserve

Vandaag ontdekken we een wilde kant van Peru. In de ochtend vliegen we naar Puerto Maldonado. Daarna varen we met een motorkano over de rivier de Tambopata naar onze junglelodge die is voorzien van een rieten dak. Het lodge ligt in de buurt van Tambopata National Reserve, een echte biodiversiteitshotspot. In de middag gaan we met lokale onderzoekers op zoek naar de fascinerende insecten die in het regenwoud leven. Probeer kleurrijke vlinders en enorme spinnen te spotten en leer hoe je insecten kunt vangen en identificeren.

Dag 8 Tambopata National Reserve

Pak je verrekijker en ga met onze natuurgidsen op pad om het complexe ecosysteem van het regenwoud te verkennen. Klim in een observatietoren om kleurrijke vogels, stoere brulapen en trage luiaarden te spotten in het bladerdak. Wandel naar een hoefijzermeer en peddel in boomstamkano's over het water op zoek naar rivierotters en schildpadden. Met een beetje geluk zien we zelfs een anaconda. In de avond maken we een nachtwandeling om zeldzame nachtdieren in de jungle te spotten. Met een beetje geluk spotten we kaaimannen. Deze kleinere neefjes van de alligator verstoppen zich in de modderige rivierbedding.

Dag 9 Tambopata National Reserve/Lima

Geniet van het laatste ontbijt bij onze lodge en stap daarna aan boord van een motorkano om naar Puerto Maldonado te varen. Vlieg naar Lima en check in bij ons hotel. In de avond sluiten we het avontuur af met een feestelijk afscheidsdiner.

Dag 10 Lima

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door