Ontdek het magische Marokko tijdens een reis langs bruisende markten en enorme woestijnduinen. Ontmoet betoverende muzikanten en verhalenvertellers, maak kennis met het Berbererfgoed en kook een kleurrijk lokaal gerecht. Wandel langs schitterende rotsformaties, beklim verwaaide zandvlakten en ontdek eeuwenoude geheimen in groene oases en luxe paleizen.

Hoogtepunten van deze reis

Saharaduinen en culturele excursie, Bescherm je ogen tegen de zon en tuur over de eindeloze zandvlakte tijdens een woestijnrit door de Sahara. Rijd in een 4x4 naar het dorpje Khamliya, waar je Gnaoua-muzikanten ontmoet en geniet van hun optreden.

Reisschema - 9 dagen

Dag 1 Marrakech

Aankomst op eigen gelegenheid. Schuif 's avonds aan bij het welkomstbijeenkomst met je medereizigers. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Marrakesh/Ouarzazate

We rijden zuidwaarts door de prachtige valleien van de Hoge Atlas. De weg slingert langs de rode hellingen en groene terrassen van het gebergte. Onderweg stoppen we voor de lunch: een heerlijke picknick langs een schitterende rivier. We komen aan in Ouarzazate, ook wel de 'poort naar de Sahara' genoemd. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij een filmstudio en ontdekt hoe de omringende duinen zijn gebruikt in films.

Dag 3 Ouarzazate/Merzouga

Reis vandaag langs scherpe pieken en groene oases vol palmbomen naar het woestijndorp Merzouga. Ons hotel ligt naast de indrukwekkende Erg Chebbi, een enorme zee aan duinen die is gevormd door de wind. Geniet bij zonsondergang van een traditioneel Berberdiner. Spreid daarna een dekentje uit in het zand om naar de sterren te kijken.

Dag 4 Merzouga

Stap deze ochtend in een 4x4 voor een rit door de duinen. Ontdek fossielen uit de tijd dat hier ooit een zee was en laat je in een dorpje betoveren door de muziek van de Gnawa. Na terugkomst bij het hotel heb je vrije tijd om af te koelen in het zwembad. Je kunt ook helemaal in stijl de woestijn verkennen op een kameel, zoals mensen al eeuwen door het zand reizen. Geniet van een lekker Berberdiner en luister daarna naar verhalen bij het kampvuur.

Dag 5 Merzouga/Dadeskloof

Verken het ruige landschap van de Dadeskloof. Deze indrukwekkende en kleurrijke vallei is uitgesleten door het water van de Dadesrivier. Bezoek een Berberdorp voor de lunch en proef een wel heel speciaal gerecht: een traditionele Berberpizza! Tijdens een wandeling door de vallei vertelt een gids over de bijzondere geologie van de grillige rotsformaties in de kloof. Deze avond heb je vrije tijd om te relaxen bij het hotel.

Dag 6 Dadeskloof/Aït Ben Haddou

Rijd door de Ounilavallei naar de oude versterkte stad Aït Ben Haddou. Op deze UNESCO-werelderfgoedlocatie staan lemen huizen dicht opeengepakt in een traditionele ksar achter de stadsmuren. Verken de kronkelende steegjes tussen de oude gebouwen en kijk vanaf de stadsmuren uit over de groene oases rond dit indrukwekkende fort. Leer tijdens een kookles hoe je kookt met een tajine en geniet daarna van een heerlijk diner.

Dag 7 Aït Ben Haddou/Marrakech

Reis door de bergen naar Marrakesh. Deze stad wordt ook wel de 'rode stad' genoemd omdat de muren, huizen en veel moskeeën zijn gemaakt van rode klei. We lunchen op het levendige Djemaa el Fna-plein. Dit oude marktplein is al eeuwenlang het centrale plein van Marrakesh. Daarna wandel je met een gids door de doolhof van smalle straatjes van de medina, vol kleurrijke winkeltjes met tapijten, specerijen en andere waren.

Dag 8 Marrakech

Ontwaak met het geluid van de gebedsoproep die door de stad schalt. Ga na het ontbijt naar een lokale hennasalon en laat je handen beschilderen met deze eeuwenoude tijdelijke tatoeagekunst. Ga de rest van de dag zelf op pad in Marrakesh. Je kunt bijvoorbeeld de Majorelletuin bezoeken. Schuif 's avonds aan bij het afscheidsdiner in een traditionele riad, een paleis met een elegante binnentuin.

Dag 9 Marrakesh

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door