Van bruisende stadswijken vol neonreclames tot serene tempels in de heuvels, Japan is een feest voor alle zintuigen. Verken het overweldigende Tokio, het keizerlijke Kioto en de bergstad Nagano en ontdek een intrigerende mix van het moderne leven en oude tradities. Dwaal door Boeddhistische tempels en Shinto-heiligdommen, ga sumoworstelen, hanteer het zwaard als een echte samurai en proef heerlijke gerechten met wasabi. Dit fascinerende land van anime, makaken en hogesnelheidstreinen biedt plezier voor het hele gezin.

Hoogtepunten van deze reis

Kenbu-masters, Maak kennis met Kenbu, de eeuwenoude vechtsport van de samoerai. Geniet van een optreden van Kenbu-masters die een sierlijke zwaarddans uitvoeren. Je leert zelf ook Japanse zwaardtechnieken waarmee je volgens de samoerai je lef en moed vergroot en concentratievermogen verbetert.

Reisschema - 11 dagen

Dag 1 Tokio

Aankomst op eigen gelegenheid. Schuif 's avonds aan bij het welkomstbijeenkomst met je medereizigers. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Tokio

Vandaag reizen we net als de locals met het openbaar vervoer door Tokio. Ontdek de traditionele kant van de stad tijdens een bezoek aan de serene Meiji Jingu-schrijn die is gewijd aan de geest van keizer Meiji. Verken daarna de straten van de bruisende wijk Harajuku, vol kitsch, schattige straatmode en felgekleurde pruiken. Ga daarna naar het oude deel van de stad om te leren drummen op taiko's. Ontdek hoe deze traditionele houten drums worden gemaakt en leer drie verschillende speeltechnieken. Laat je nieuwe kunsten zien tijdens een groepsoptreden en luister daarna naar een opzwepende professionele show.

Dag 3 Tokio

Ontdek het Japanse geheim voor een lang leven tijdens een kookles met gerechten van Okinawa, het eiland met de hoogste levensverwachting ter wereld. We maken een aantal gerechten met typische ingrediënten uit deze keuken en leren meer over de goede eigenschappen van elk ingrediënt. Het dieet op Okinawa bestaat voor een groot deel uit zoete aardappelen, zeewier, vis, rijst en verschillende kruiden en specerijen. Geniet van de gezonde lunch en ga daarna op eigen tempo op ontdekking in Tokio.

Dag 4 Tokio/Nagano

In de ochtend is het tijd voor een stoomcursus sumoworstelen, de nationale sport van Japan. Maak kennis met deze ruige vechtsport die meer dan duizend jaar geleden is ontstaan als een religieus ritueel. Leer meer over het strenge leefschema van de worstelaars en de enorme hoeveelheid calorieën die ze elke dag moeten eten. Laat ook je naam in Kanji schrijven om thuis aan de muur te hangen. Daarna reizen we naar Nagano, het prachtige bergstadje waar in 1998 de Olympische Winterspelen werden gehouden. We verblijven in een historische ryokan (een traditionele Japanse herberg) net buiten de stad, in het plaatsje Shibu Onsen dat bekend staat om zijn warwaterbronnen.

Dag 5 Nagano-shi

In Nagano leven Japanse makaken, deze aapjes zijn een van de weinige primatensoorten die kunnen overleven in temperaturen onder de nul. Ga naar Jigokudani Yaen Koen (Snow Monkey Park) en bekijk deze aapjes terwijl ze over de rotsen klauteren een bad nemen in een van de natuurlijke warmwaterbronnen. Ga dan naar de stad Nagano en bezoek de zevende eeuwse Boeddhistische tempel Zenkoji, met het eerste Boeddhabeeld dat ooit naar Japan werd gebracht.

Dag 6 Nagano-shi

Reis naar Matsumoto voor een bezoek aan een van de mooiste kastelen van Japan. Vanwege de zwarte kleur van de buitenmuren wordt Kasteel Matsumoto ook wel het 'Kraaienkasteel' genoemd. Het is gebouwd in de 16e eeuw door de samurai, de elitekrijgers van Japan. Daarna reizen we naar een wasabikwekerij en leren we meer over het arbeidsintensieve kweekproces van deze pittige Japanse smaakmaker. Je kunt verschillende wasabiproducten proeven, zoals ingemaakte groenten, crackers, noedels en sap met wasabi. Ze hebben zelfs wasabi-ijs en -chocolade. Echte waaghalzen kunnen ook een stukje verse wasabiwortel proeven.

Dag 7 Nagano-shi/Kyoto

Neem de bullet train naar Kioto. Deze stad was meer dan duizend jaar de hoofdstad van het Japanse Keizerrijk. Dwaal tussen de aromatische kraampjes van de Nishikimarkt, een van de populairste voedselmarkten van de stad. Proef lokale specialiteiten zoals gegrilde paling, donuts van sojamelk, sesamijs en meer. Dit is een echt culinair smaakavontuur In de avond gaan we naar Gion, de beruchte geishawijk van Kioto. Tijdens een wandeling door de met lantaarns verlichte straten zie je misschien wel geisha's. Je herkent deze traditionele vrouwen aan hun opvallende make-up.

Dag 8 Kyoto

In de ochtend bezoeken we de Fushimi Inari-schrijn, net buiten Kioto. Deze tempel is gewijd aan de Shintogod van de rijst en staat bekend om de Senbon Torii, een schitterend pad door oranjerode poorten. Daarna is het weer tijd voor een leuke kookles. We maken een heerlijke kom ramennoedels.

Dag 9 Nara

Ga vandaag op ontdekking in het oude Nara. Deze stad was de eerste hoofdstad van Japan en is opgericht aan het begin van de achtste eeuw. Bewonder de rijkversierde hallen van de Todaiji-tempel en het grootste bronzen Boeddhabeeld ter wereld dat wel 15 meter hoog is. Kasuga Taisha is de belangrijkste schrijn in Nara. Wandel over romantische paadjes langs honderden bronzen en stenen lantaarns. Dwaal door de tuinen in het Narapark tussen roedels halfwilde reeën. Bezoek winkels en galerieën in de wijk Naramachi, daarna gaan we terug naar Kioto.

Dag 10 Kyoto

Ontdek deze ochtend je innerlijke krijger en hanteer het zwaard als een samurai. Leer hoe je een Japans zwaard gebruikt en geniet van een onvergetelijk optreden van kembumeesters die een zwaarddans uitvoeren. Verken 's middags de schilderachtige Kiyomizudera-tempel op een heuvel bij een heilige waterval. Niemand hoeft zich hier te vervelen: laat enorme klankschalen klinken, neem een slokje heilig water (men zegt dat je wensen dan in vervulling gaan) en laat zien dat je moedig genoeg bent om door de Tainai Meguri te lopen (een onverlichte ondergrondse tunnel die het pad naar verlichting symboliseert). Sluit 's avonds jullie Japanse avontuur af met een feestelijk afscheidsdiner.

Dag 11 Kyoto

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door