Ongerepte regenwouden, gouden zandstranden en ontelbare nieuwsgierige dieren, Costa Rica is de ideale bestemming voor het hele gezin. Jullie verkennen op allerlei manieren de jungle en het vulkaanlandschap: roetsjend aan een tokkelbaan, te paard en lopend over hangbruggen en nevelachtige wandelpaden. Daarna is het tijd voor zon, golven en zeeavonturen aan de Goudkust aan de Grote Oceaan.

Reisschema - 9 dagen

Dag 1 San José

Aankomst op eigen gelegenheid. Schuif 's avonds aan bij het welkomstbijeenkomst met je medereizigers. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 San José/Monteverde

In de ochtend reizen we de nevelwouden van Monteverde in, waar we een boerderij en koffiecoöperatie bezoeken voor een earth-to-table lunch gevolgd door een rondleiding over het terrein. Ontdek de geheimen van de keuken van Costa Rica en test je kookkunsten tijdens een middagles en woon daarna een demonstratie koffie maken bij. Geniet van wat vrije tijd om uit te rusten in ons hotel. In de avond gaan we met een natuurgids op pad in het woud op zoek naar fascinerende nachtdieren zoals roodoogmakikikkers en stekelvarkens.

Dag 3 Monteverde

Bezoek het Monteverde Institute, een instituut voor onderzoek en educatie dat wordt gesteund door National Geographic. We horen meer over de herbebossingprojecten van het instituut en daarna steken we de handen uit de mouwen om te helpen bij de boomkwekerij. De rest van de dag kun je zelf indelen. Ga lekker relaxen bij het zwembad, of maak een optionele excursie zoals een tochtje naar een tokkelbaan, paardrijden of een wandeling over hangbruggen tussen de boomtoppen.

Dag 4 Monteverde/Nationaal park Rincón de la Vieja

Vandaag reizen we door nationaal park Rincón de la Vieja, een buitenaards landschap vol rokende vulkanen, bubbelende modderpoelen en warmwaterbronnen, omringd door een dicht regenwoud. Voel je even Tarzan als je aan een tokkelbaan door het bladerdak roetsjt. Daarna bezoeken we warmwaterbronnen en modderbaden, waar je heerlijk met modder mag spelen. In de avond kun je als je wilt de lokale vlindertuin bezoeken.

Dag 5 Nationaal park Rincón de la Vieja

Vandaag staan we vroeg op om op avontuur te gaan in het nationale park. Stap in het zadel voor een excursie te paard, maak tijdens een wandeling met een natuurgids kennis met de dieren in het park en zwem in een enorme kloof bij de watervallen van de Río Negro. Je kunt ook bij de haciënda blijven om te relaxen bij het zwembad.

Dag 6 Nationaal park Rincón de la Vieja/Playa Potrero

Reis naar Playa Potrero aan de Grote Oceaan aan de Goudkust van Costa Rica. Ga 's morgens lekker spelen op het strand en in de zee en maak daarna een boottochtje door de baai en langs Isla Catalina.

Dag 7 Potrero

Vandaag kunnen jullie de dag zelf indelen. Relax bij het zwembad of aan het strand in dit tropische paradijs. Je kunt een yogales volgen of gaan wandelen of paardrijden in de jungle.

Dag 8 Potrero/San José

We laten het strand achter ons en reizen terug naar de hoofdstad. We stoppen onderweg voor een junglecruise in nationaal park Palo Verde. De rivier is een paradijs voor liefhebbers van wilde dieren: krokodillen glijden door het water, apen slingeren door de boomtoppen en schitterende vogels waden door het water en vliegen door de lucht. Je kunt visarenden, kaalkopooievaars en rode lepelaars spotten. We reizen door naar San José en sluiten ons avontuur af met een feestelijk afscheidsdiner.

Dag 9 San José

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door