Schitterende wilde dieren, enorme bergtoppen en uitgestrekte toendra's: in Alaska is alles ongelofelijk mooi. Reis helemaal naar het noorden, waar de zon in de zomer nooit ondergaat. Profiteer van de extra lange dagen en maak mooie wandelingen en excursies om dieren te spotten in de wildernis van Alaska. Verken de nationale parken Denali en Kenai Fjords, waar kinderen tijdens educatieve avonturen hun Junior Ranger-badges kunnen verdienen.

Hoogtepunten van deze reis

Alaska SeaLife Center, Neem een kijkje achter de schermen bij het wereldberoemde Alaska SeaLife Center, een indrukwekkend centrum voor mariene wetenschappen dat regelmatig met National Geographic samenwerkt aan natuurbeschermingsprojecten. Je bezoekt de laboratoria in het centrum en ontmoet een onderzoeker die een presentatie geeft over de huidige projecten van het centrum.

Reisschema - 9 dagen

Dag 1 Anchorage

Aankomst op eigen gelegenheid. Schuif 's avonds aan bij het welkomstbijeenkomst met je medereizigers. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Anchorage/Seward

Reis over de schitterende Seward Highway langs de Turnagain Arm. Hier stroomt elke dag een van de grootste vloedbrandingen ter wereld als een enorme golf de waterweg binnen. Ga door naar Seward voor een bezoek aan het beroemde Alaska SeaLife Center. Dit aquarium werkt samen met National Geographic aan natuurbeschermingsprojecten. In de middag kun je zelf op pad in Seward of op avontuur in de wildernis van Alaska. Je kunt gaan wandelen of kajakken en zelfs een helikoptervlucht maken of in een hondenslee de gletsjer op.

Dag 3 Seward

Stap in een catamaran voor een boottocht door nationaal park Kenai Fjords, waar bijna 40 gletsjers van het kustgebergte de zee in lopen. Onze boot brengt ons naar een gletsjeruitgang. Hier kun je soms zien (en horen) hoe enorme brokken ijs de zee in storten. Kenai is ook een echt paradijs voor liefhebbers van wilde dieren. Er leven orka's, bultruggen, papegaaiduikers, bruinvissen en nog veel meer prachtige dieren. Geniet van de lunch aan boord en maak kennis met de parkranger die onze jonge reizigers gaat helpen hun eerste Junior Ranger-badge van deze reis te verdienen.

Dag 4 Seward/Talkeetna

Tijdens onze reis terug naar het noorden maken we een tussenstop om de natuur rond het bergstadje Girdwood te verkennen. Wandel over het slingerende plankenpad door het meest noordelijke regenwoud van Noord-Amerika en stap daarna in een met de hand bediende tram. Trek om de beurt aan het touw om jou en de rest van je gezin te verplaatsen over het touw dat hoog boven de kolkende rivier hangt. Ga daarna met de kabelbaan Mount Alyeska op en bewonder de hangende gletsjers op enorme bergkliffen. Ga door naar Talkeetna, een leuk plaatsje dat veel bergbeklimmers trekt die de top van de Denali willen bereiken.

Dag 5 Talkeetna/Denali National Park and Preserve

We reizen naar nationaal park Denali en komen steeds dichter bij de Denali. Deze berg wordt ook wel 'the great one' genoemd en is de hoogste berg van Noord-Amerika. De Denali steekt hoog boven de enorme toppen van de Alaska Range uit. Haal bij de ingang van het park je Junior Ranger-pakketen. Maak kennis met een educatief medewerker van het Denali Education Center die meer vertelt over de ecosystemen in de omgeving en de oorspronkelijke bewoners die eeuwenlang hebben overleefd in dit harde klimaat. In de middag reizen we naar het huis van een echte Alaskaanse held. Jeff King heeft de 1600 kilometer lange slopende sledehondenrace Iditarod wel 4 keer gewonnen! Knuffel met een huskypuppy en bekijk de zomertraining van volwassen sledehondenkampioenen.

Dag 6 Denali National Park and Preserve

Ontdek deze ochtend tijdens een safari het hart van het Denali National Park and Preserve. De geweldige dieren die in het park leven vallen op in het kale landschap en tijdens een rit over de parkweg heb je een goede kans om ze te zien. Probeer tijdens de rit naar het Eielson Visitor Center de Big Five van Denali te spotten: grizzlyberen, elanden, rendieren, Dalls schapen en zeldzame wolven. Je kunt een optionele wandeling maken met een ranger om de bomenloze toendra vol stevige planten van dichterbij te bekijken. Tijdens de terugrit naar ons hotel kun je nog meer dieren spotten.

Dag 7 Denali National Park and Preserve

Deze ochtend ontmoeten we een inwoner van Alaska die meer vertelt over het leven in de meest noordelijke staat van Amerika. Maak daarna een wandeling met een natuurgids van het Denali Education Center. De kinderen kunnen hun Junior Ranger-activiteiten afmaken. Geniet van een vrije middag om te relaxen, of met een helikopter een excursie te maken boven de enorme top van de Denali. Deze avond ontmoeten we een inwoner van Alaska die meer vertelt over het leven in de meest noordelijke staat van Amerika.

Dag 8 Denali National Park and Preserve/Anchorage

Geniet van een vrije ochtend en maak een laatste wandeling. Je kunt ook de prachtige rivier afzakken in een bootje. Daarna rijden we terug naar Anchorage. Schuif 's avonds aan bij het afscheidsdiner met de groep.

Dag 9 Anchorage

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door