Ontdek de geweldige omgeving en bijzondere wilde dieren van het Zuidpoolgebied. Uw avontuur begint in Ushuaia, dat ook wel het ‘Fin del Mundo’ (of einde van de wereld) wordt genoemd. Via de prachtige Falklandeilanden en Zuid-Georgia, met zijn adembenemende gletsjers en ontelbare koningspinguïns, zetten we koers naar het ongerepte en oogstrelende witte continent. Tijdens uw reis trekt er een zeer divers landschap aan u voorbij, van helderblauwe wateren en witte zandstranden tot imposante gletsjers en met sneeuw bedekte bergtoppen. Als het even meezit – en weer en ijs het toelaten – krijgt u tijdens excursies de kans de mooiste verborgen parels en wilde diersoorten van deze indrukwekkende, afgelegen landstreek van heel dichtbij te bewonderen. Een werkelijk onvergetelijke ervaring!

Hoogtepunten van deze reis

Excursies per Zodiac®-boot met een team van deskundige natuurgidsen, om de prachtige natuur en dieren van dichtbij te ervaren

Een verkenning van de uitgestrekte moerassen, witte zandstranden en helderblauwe wateren van de Falklandeilanden en de bergachtige omgeving en gletsjers van Zuid-Georgia

Een unieke kennismaking met het Antarctische Schiereiland, vergezeld door een fotograaf en expert van National Geographic die de bestemming op hun duimpje kennen

Interessante lezingen en informatiesessies met onze natuurgidsen, over wilde dieren, geschiedenis, geopolitiek, klimaat en milieubescherming

Reisschema - 16 dagen

1 Ushuaia, Argentinië

Uw avontuur begint in het zuidelijkste deel van Argentinië in Ushuaia, de hoofdstad van de provincie Tierra del Fuego. Het contrast van de kleurrijke huizen tegen de achtergrond van een imposante bergketen maakt deze stad uniek. Hier kunt u meer te weten over de natuur, cultuur en geschiedenis van Tierra del Fuego in het Museo del Fin del Mundo (Museum aan het einde van de wereld), het nationale park verkennen of een boottochtje maken in de baai van Ushuaia voor een fenomenaal uitzicht op de stad en een kans om zeeleeuwen en magelhaenpinguïns te spotten.

2 Op zee

Le Soleal is een innovatief en milieuvriendelijk schip, waarin de subtiele blend van luxe, intimiteit en comfort waar PONANT om bekendstaat perfect tot uiting komt. Met de elegante belijningen in zowel interieur als exterieur en het exclusieve karakter (slechts 132 hutten en suites) is Le Soleal een uitzonderlijk jacht binnen de cruisemarkt. Tijdens deze dag op zee heeft u de kans het schip eens rustig te verkennen en te genieten van alle services en activiteiten aan boord.

3 New Island en Grave Cove, Falklandeilanden

New Island wordt beschouwd als een van de mooiste van de Falklandeilanden. Vandaag verkennen we dit natuurlijke paradijs dat gekenmerkt wordt door gouden stranden, hoge kliffen en weids moerasland. Hier bevindt zich een klein dorpje bestaande uit twee families en leven uiteenlopende wilde diersoorten. Met wat geluk stuit u op een kolonie van geelkuifpinguïns, wenkbrauwalbatrossen en keizeraalscholvers. Vervolgens varen we door de zogeheten Woolly Gut, een woelige nauwe zeestraat, richting de serene omgeving van Grave Cove. Deze baai aan de noordelijke rand van de Falklandeilanden dankt zijn naam aan de oude, boven de witte zandstranden gelegen graven van walvisvaarders.
After this visit, make your way through the turbulent Woolly Gut strait and emerge in the stillness of Grave Cove. Located in the northern edge of the Falkland Islands, this bay owes its name to the vestiges of whalers’ graves that overlook the white sandy beach.

4-5 Op zee

Tijdens deze dagen aan boord van Le Soleal kunt u even bijkomen van alle indrukken in de unieke, intieme en comfortabele sfeer van dit luxe cruiseschip. Trakteer uzelf bijvoorbeeld op wat ontspanning in de spa, leef u uit in het fitnesscentrum of neem een duik in het zwembad. Er is werkelijk voor ieder wat wils. Schuif aan bij een van de vele conferenties en shows, of breng gewoonweg een bezoekje aan het bovendek voor een fenomenaal uitzicht over het kabbelende en klotsende water. Wie weet spot u wel een paar bijzondere zeedieren! Met een heerlijke mix van comfort, rust en vertier hoeft u zich gedurende deze tijd op zee zeker niet te vervelen.

6-9 Zuid-Georgia

Zuid-Georgia is een gebied dat is gevormd door een enorme onderzeese bergketen die zich uitstrekt van de Andes tot het Antarctische Schiereiland. Vanaf het schip ontdekt u de geweldige diversiteit aan wilde dieren die deze regionen herbergen. Met wat geluk gaat u ook aan land bij Salisbury Plain, waar u wordt getrakteerd op een wel heel bijzonder schouwspel: hier leven ruim 300.000 koningspinguïns, te herkennen aan de feloranje vlek op hun wang en hals.

10-11 Op zee

Geniet ook deze laatste dagen op zee van de geweldige faciliteiten die het schip te bieden heeft. Mocht er nog iets zijn wat u graag wilt uitproberen, heeft u daar nu alle kans toe. Kijk bijvoorbeeld eens welke shows en activiteiten er vandaag op het programma staan. Het aanbod wisselt van dag tot dag. En mocht u dat nog niet hebben gedaan, is dit ook een uitgelezen moment om een gesprek aan te knopen met de National Geographic-fotografen en -experts en zo echt alles uit deze unieke reis te halen.

12-13 Antarctisch Schiereiland

Het magische Antarctische Schiereiland is de belangrijkste broedplaats voor zeevogels, pinguïns en zeehonden in Antarctica. In dit fascinerende gebied zult u ongetwijfeld enkele onvergetelijke momenten beleven. Als weer en ijs het toelaten, stapt u vandaag in een van onze Zodiac®-boten, voor een unieke tocht door deze ijzige wereld om het magistrale blauwwitte landschap en de inheemse wilde diersoorten van nog dichterbij te bewonderen.

14-15 Oversteek van de Drake Passage

Als er een waterweg is die berucht is bij zowel toeristen en onderzoekers als doorgewinterde zeevaarders, dan is het wel de Drake Passage. De wateren kunnen op deze route naar Antarctica behoorlijk ruw zijn, door de sterke wind en het feit dat hier de koude stromingen van de Zuidpool op de warmere equatoriale wateren stuiten. Op deze onvoorspelbare en zeer speciale plek heeft u echter ook de kans uiteenlopende unieke zeedieren te spotten. Speur onderweg ook zeker af en toe de lucht af, want met wat geluk cirkelen er boven het schip wel albatrossen en Kaapse stormvogels.

16 Ushuaia, Argentinië

Uw Antarctisch avontuur eindigt in Ushuaia, de zuidelijkste stad van de wereld. Deze voormalige zendingspost, strafkolonie en legerbasis is inmiddels uitgegroeid tot een geweldige toeristische trekpleister waar u uw dagen onder meer kunt vullen met hikes, rondleidingen, skiën en boottochten. Ook de lokale keuken is een aanrader, met lokaal lamsvlees en vers gevangen vis- en schaaldieren uit de omliggende wateren.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door