Krijg tijdens een korte en leuke trip naar Zuid-Afrika en Zimbabwe een eerste indruk van de kenmerkende hoogtepunten van dit gebied. Begin met een safari in Groot-Kruger, waar je de kans krijgt om leeuwen en olifanten op hun eigen grasweide te spotten en te fotograferen. Vlieg daarna naar Zimbabwe, waar je kennis kan maken met de spectaculaire Victoria-watervallen, die je van een afstand van 40 km kan horen. Deze met avontuur gevulde dagen in Zuid-Afrika zullen je met hun buitengewone wildlife en indrukwekkende natuurverschijnselen vast en zeker met verstomming slaan.

Hoogtepunten van deze reis

Carnivorenbehoud, Een onderzoeker van het beschermingsprogramma voor carnivoren van Endangered Wildlife Trust zal ons vergezellen tijdens de safaririt, en zal uitleg geven over het gedrag van cheeta's en andere carnivoren, en over de geleverde inspanningen om ze te beschermen. Dit door National Geographic gesponsorde programma is een onderdeel van het Big Cats Initiative.

Diner bij een zimbabwaanse familie, Ga op bezoek bij Flatter Ncube en ontmoet haar familie. Je schuift in haar boerderij aan bij een traditioneel Zimbabwaans diner dat is bereid met verse groenten uit haar tuin. Tijdens de heerlijke maaltijd vertellen Ncube en haar familie over hun dagelijks leven.

Reisschema - 9 dagen

Dag 1 Johannesburg

Aankomst en transfer naar het gasthuis. Geniet van een traditionele Zuid-Afrikaanse braai (barbecue) als welkomstmaaltijd.

Dag 2 Johannesburg/Groot-Kruger

Maak een panoramische rit langs over de beroemde panoramaroute met haltes aan de Blydesrivierspoort, Bourke's Luck Potholes en God's Window. Ga verder naar ons tentenkamp net buiten het nationaal park Kruger.

Dag 3 Kruger nationaal park

Maak 's ochtends een inbegrepen safaririt in Kruger nationaal park in een open safariwagen. Bekijk vanuit je stoel de overvloedige wildlife. Namiddags heb je de optie voor een safaririt of een woudwandeling, of om te relaxen op het dek met uitzicht op de Drinkplaats, een populaire safariplek.
Ga terug naar het kamp en geniet van een traditioneel Zuid-Afrikaans diner op het dek of in de boma.

Dag 4 Kruger nationaal park/Karongwe

Ga verder naar een privé natuurreservaat in Groot-Kruger.

Dag 5 Karongwe Private Game Reserve

Spend the day exploring Karongwe on morning and afternoon safaris with our local guides. Search for Africa's famed "big five" as we drive through the shrublands of the bushveld. Back at camp, relax on deck or take a walk around the grounds.

Dag 6 Karongwe Private Game Reserve/Johannesburg

Keer na een laatste safaririt terug naar de stad. Eet 's avonds in een lokaal gasthuis.

Dag 7 Johannesburg/Victoriawatervallen

Vlieg naar Zimbabwe. Krijg een beter inzicht van het leven in Afrika met een wandeling langs een plaatselijke markt en een diner bij een familie thuis. Ontmoet de familie, ken hun geschiedenis en deel verhalen terwijl je helpt bij het klaarmaken van een traditioneel Zimbabwaans diner.

Dag 8 Victoriawatervallen

Geniet van een vrije dag om het gebied te verkennen. Doe mee aan een riviersafari, culturele tours, ga wildwaterraften, kanovaren of vlieg met een helikopter over de watervallen.

Dag 9 Victoriawatervallen

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door