UNESCO heeft de oude stenen stad Petra een van de meest waardevolle culturele eigendommen ter wereld. Ontdek het zelf tijdens dit acht dagen durend avontuur door Jordaniës heden en verleden. Ga drijven in de Dode Zee, verken indrukwekkende archeologische ruïnes, maak in de woestijn een spannende rit met een 4x4 en wandel door Petra zelf na een lezing door een plaatselijke archeoloog. Maak zelf geschiedenis op een plek die zo vaak bezocht is.

Hoogtepunten van deze reis

Lezing door archeoloog in Petra, Woon een lezing bij van een archeoloog over de UNESCO-werelderfgoedsite Petra, de oude stad die half gebouwd en half gehouwen was uit een zandstenen landschap. Kom meer te weten over de uitgravingen die op dit moment worden uitgevoerd, en krijg een beter begrip van de site voor wanneer je ze zelf gaat verkennen.

Nachtwandeling Wadi Rum, Er bestaat niets zoals het tellen van sterren 's nachts vanuit de woestijn. Je woestijngids zal je de namen van de sterren en sterrenbeelden leren, en zal je vertellen hoe ze hier gebruikt worden om te navigeren.

Kookles en lunch verzorgd door vrouwen, Volg een kookles bij een door G Adventures gesteund café dat wordt gerund en gemanaged door vrouwen die financieel onafhankelijk willen zijn.

Reisschema - 8 dagen

Dag 1 Amman

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Amman

Maak een oriëntatierit door Amman en bezoek het Nationaal Museum en de archeologische opgravingen in de Citadel. Ga door en bezoek Jerash, een van de grootste en best geconserveerde Romeinse ruïnes buiten Italië.

Dag 3 Amman/Wādī Mūsá

Bezoek de oude stad Madaba, beroemd om zijn mozaïeken en kerken. Ga door naar de berg Nebo en bewonder het adembenemende uitzicht vanaf de top. Luister 's avonds naar een lezing van een archeoloog over het belang van Petra en de huidige opgravingen op deze UNESCO-werelderfgoedlocatie.

Dag 4 Wādī Mūsá

Volg een rondleiding met gids door de UNESCO-werelderfgoedlocatie Petra, 's middags heb je tijd om zelf op ontdekking uit te gaan. Geniet 's avonds van een kookdemonstratie en een diner met lokale specialiteiten.

Dag 5 Wadi Rum/Dode Zee

Ga door naar Wadi Rum in het hart van het woestijnlandschap van Jordanië. Geniet van de lunch in ons kamp en maak een spannende jeepexcursie door de woestijn. Maak 's avonds met een lokale bedoeïenengids een wandeling door de woestijn en bewonder de sterrenhemel. De gids leert je de namen van de sterren en hoe je kunt navigeren aan de hand van de sterren.

Dag 6 Wadi Rum/Dode Zee

Travel towards the Dead Sea, one of the saltiest bodies of water on the planet. Stop for lunch at a G Adventures–supported community café, located on lush green farmland surrounded by desert. Continue to the shores of the Dead Sea and settle into our hotel. Spend the rest of the day relaxing poolside, or choose to take a dip in the mineral-rich waters of the lake, long known for their therapeutic properties.

Dag 7 Dode Zee

Bezoek de archeologische vindplaats Betanië, de doopplaats van Jezus. G Adventures verder naar Amman voor de laatste avond, met een optioneel afscheidsdiner met de CEO.

Dag 8 Amman

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door