Ontdek de antieke wereld op deze tweeweekse reis door het Midden-Oosten langs de hoogtepunten van Israël en Jordanië. Bekijk het leven in Jeruzalem vanuit twee perspectieven tijdens een wandeling met een Israëlische en een Palestijnse gids, ontdek de mooiste Romeinse ruïnes buiten Italië, maak een jeeptocht door de woestijn en dwaal door de adembenemende stad Petra. Tijdens deze ongelofelijke reis maak je kennis met het verleden en de toekomst van deze regio.

Hoogtepunten van deze reis

Lezing door archeoloog in Petra, Woon een lezing bij van een archeoloog over de UNESCO-werelderfgoedsite Petra, de oude stad die half gebouwd en half gehouwen was uit een zandstenen landschap. Kom meer te weten over de uitgravingen die op dit moment worden uitgevoerd, en krijg een beter begrip van de site voor wanneer je ze zelf gaat verkennen.

Nachtwandeling Wadi Rum, Er bestaat niets zoals het tellen van sterren 's nachts vanuit de woestijn. Je woestijngids zal je de namen van de sterren en sterrenbeelden leren, en zal je vertellen hoe ze hier gebruikt worden om te navigeren.

Kookles en lunch verzorgd door vrouwen, Volg een kookles bij een door G Adventures gesteund café dat wordt gerund en gemanaged door vrouwen die financieel onafhankelijk willen zijn.

Reisschema - 15 dagen

Dag 1 Jeruzalem

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Jeruzalem

Maak een speciaal ontwikkelde wandeltour door de Oude Stad van Jeruzalem met een Israelische en een Palestijnse gids die zijn opgeleid door National Geographic Emerging Explorer Aziz Abu Sarah. Tijdens deze unieke tour zie je de stad vanuit twee perspectieven en krijg je inzicht in de verschillende culturele religieuze en politieke aspecten van Israël. Bezoek de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de Tempelberg, de Rotskoepel en de Al-Aqsamoskee. Ga door naar de Westmuur en wandel via de kruisweg naar de de Heilig Grafkerk. Bezoek 's middags de Olijfberg, Hof van Gethsemane en Kerk Van Alle Naties. Bespreek daarna de huidige situatie met een vooraanstaande Israëlische geleerde.

Dag 3 Jeruzalem

Breng een indrukwekkend bezoek aan het monument Yad Vashem en leer meer over de Holocaust en de gevolgen die vandaag de dag nog voelbaar zijn. Bezoek 's middags het beroemde Israëlmuseum. Bekijk de Dode Zee-rollen in de Schrijn van het Boek en bewonder de prachtige archeologietentoonstelling in het museum.

Dag 4 Jeruzalem

Volg nog een speciaal ontwikkelde wandeltour vanuit twee perspectieven met een Israelische en een Palestijnse gids. Bezoek het Kribbeplein en de Geboortekerk. Wandel door een nabijgelegen Palestijns vluchtelingenkamp en ga naar het huis van een Palestijnse familie voor een kookles en de lunch.

Dag 5 Jeruzalem/Tiberias

Begin de dag met een rondleiding met gids door UNESCO-werelderfgoedlocatie Masada, met tussenstops bij het paleis van Herodes, het badhuis en de synagoge. Bezoek daarna Qumran, de plek waar een schaapherder de Dode Zee-rollen vond. Ga daarna naar de Dode Zee om te zwemmen en een modderbad te nemen. Vervolg je weg noordwaarts door de Jordaanvallei tot het Meer van Galilea, waar we twee nachten verblijven in een kibboetshotel.

Dag 6 Jeruzalem

Ga naar de Berg der Zaligsprekingen en geniet van het prachtige uitzicht over het Meer van Galilea. Bezoek bovenop deze heuvel de kerk die is gebouwd op de plek waar Jezus zijn bergrede uitsprak. Ga door naar de ruïnes van Capernaum. Dit is de plek waar Jezus leefde en preekte en waar ook veel apostelen, waaronder Petrus, hebben gewoond. Leer onderweg naar Nazareth meer over het leven van Israëlische Arabieren. We maken een tussenstop bij de Basiliek van de Aankondiging, een van de grootste kerken in het Midden-Oosten.

Dag 7 Jeruzalem

Ga door naar de Middellandse Zee. Bezoek de kuststad Haifa en reis zuidwaarts naar Caesarea Maritima om de ruïnes van de havenstad van Herodes te bekijken. Ga daarna verder naar Jaffa, een oude havenstad die dateert uit de bronstijd. Reis door naar het bruisende Tel Aviv, waar je de laatste avond verblijft.

Dag 8 Tel Aviv/Amman

Reis naar de grens en steek deze over naar Jordanië. Reis naar Amman en ontmoet je nieuwe CEO.

Dag 9 Amman

Maak een oriëntatierit door Amman en bezoek het Nationaal Museum en de archeologische opgravingen in de Citadel. Ga door en bezoek Jerash, een van de grootste en best geconserveerde Romeinse ruïnes buiten Italië.

Dag 10 Amman/Wādī Mūsá

Bezoek de oude stad Madaba, beroemd om zijn mozaïeken en kerken. Ga door naar de berg Nebo en bewonder het adembenemende uitzicht vanaf de top. Luister 's avonds naar een lezing van een archeoloog over het belang van Petra en de huidige opgravingen op deze UNESCO-werelderfgoedlocatie.

Dag 11 Wādī Mūsá

Volg een rondleiding met gids door de UNESCO-werelderfgoedlocatie Petra, 's middags heb je tijd om zelf op ontdekking uit te gaan. Geniet 's avonds van een kookdemonstratie en een diner met lokale specialiteiten.

Dag 12 Wadi Rum/Dode Zee

Ga door naar Wadi Rum in het hart van het woestijnlandschap van Jordanië. Geniet van de lunch in ons kamp en maak een spannende jeepexcursie door de woestijn. Maak 's avonds met een lokale bedoeïenengids een wandeling door de woestijn en bewonder de sterrenhemel. De gids leert je de namen van de sterren en hoe je kunt navigeren aan de hand van de sterren.

Dag 13 Wadi Rum/Dode Zee

Travel towards the Dead Sea, one of the saltiest bodies of water on the planet. Stop for lunch at a G Adventures–supported community café, located on lush green farmland surrounded by desert. Continue to the shores of the Dead Sea and settle into our hotel. Spend the rest of the day relaxing poolside, or choose to take a dip in the mineral-rich waters of the lake, long known for their therapeutic properties.

Dag 14 Dode Zee

Bezoek de archeologische vindplaats Betanië, de doopplaats van Jezus. G Adventures verder naar Amman voor de laatste avond, met een optioneel afscheidsdiner met de CEO.

Dag 15 Amman

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door