In 17 indrukwekkende dagen verken je de beroemde Gouden Driehoek van Noord-India en beleef je onbetaalbare momenten in het centrum van de Nepalese cultuur. Je ontdekt de Taj Mahal en de iconische kleuren van Rajasthan. Je overnacht in een Boeddhistisch klooster en wandelt met een van de vrouwen van SASANE door de straten van Pokhara. SASANE is een programma dat slachtoffers van mensenhandel opleidt voor juridische beroepen. Van imposante highlights tot intieme momenten, deze unieke reis vergeet je nooit meer.

Hoogtepunten van deze reis

City Walk, Ontdek de straten van Delhi met een jonge gids van het door G Adventures gesteunde New Delhi Streetkids Project. Je lokale gids is een voormalig straatkind en biedt je een uniek perspectief op de stad. Je leert meer over het leven van kinderen in India. Met deze wandeltour draag je bij aan het collegegeld van de gids.

Ontmoet een lokale historicus, In Jaipur, ook wel bekend als de 'Roze stad', ontmoet je een lokale historicus en socioloog die meer vertelt over de complexe sociale structuur en tradities van India. Je bespreekt een uitgebreide reeks onderwerpen, variërend van religies tot architectuur.

Overnachting in een boeddhistisch klooster, Ervaar de sereniteit van een Boeddhistisch klooster tijdens een overnachting in het bijbehorende comfortabele gastenverblijf. Er wonen ongeveer 200 monniken in het klooster. Je kunt thee met ze drinken en hun rituele chants bijwonen.

Lessing over SASANE, Luister naar een vrouw die het SASANE-programma heeft gevolgd. Dit programma leidt slachtoffers van mensenhandel op tot juristen, die vervolgens de strijd aangaan met de mensenhandel. Je leert meer over de obstakels die deze moedige vrouwen moeten overwinnen om anderen te helpen.

Bezoek de Taj Mahal, Na een bezoekje aan een van de zeven wereldwonderen kun je weer een item van je bucketlist strepen. Bewonder het prachtige witte marmeren mausoleum dat de Mogolkeizer Shah Jahan bouwde als uiting van zijn liefde voor Mumtaz Mahal, een van zijn vrouwen.

Tibetan Refugee Settlement, Bezoek het Tibetaanse vluchtelingenkamp Tashiling dat in 1964 is opgezet als tijdelijke nederzetting. Wandel door deze charmante wijk (waar nu meer dan 500 mensen wonen) en geniet daarna van een traditionele lunch in het restaurant dat is opgericht om deze gemeenschap te steunen.

Traditionele weeftechnieken en oorspronkelijke bewoners, Leer meer over Chhing Lhomi die door National Geographic wordt gesteund bij haar werk voor het behoud van de eeuwenoude weeftradities in de Upper Mustang-regio. Chhing of een van haar collega's vertelt over het werk van de Himalayan Indigenous Society.

Reisschema - 17 dagen

Dag 1 Delhi

Kom aan wanneer je wilt. Inbegrepen transfer bij aankomst door G Adventures gesteunde project Women With Wheels.

Dag 2 DELHI/AGRA

Maak met een tiener van het door G Adventures gesteunde New Delhi Streetkids Project een wandeling door de achterafstraatjes van Delhi. Verken daarna Old Delhi met je CEO. In de middag rijden we naar Agra.

Dag 3 AGRA

Bezoek vandaag de hoogtepunten van de ommuurde stad Agra, inclusief de beroemde Taj Mahal, de Baby Taj en fort Agra.

Dag 4 AGRA/JAIPUR

Rit naar Jaipur. Onderweg bezoek je de verlaten Mogolstad Fatehpur Sikri en het dorp Abhaneri, met een van de grootste en diepste trapputten van India.

Dag 5 Jaipur

Verken de 'Roze stad' Jaipur, inclusief fort Amber, het City Palace en Hawa Mahal (Paleis der Winden). Luister naar een lokale historicus/geleerde die vertelt over spiritualiteit, sociale structuren, gewoontes en tradities in India.

Dag 6 Jaipur/Pachewar

Rit naar het afgelegen dorp Pachewar, waar we overnachten in een monumentaal pand. In dit traditionele dorp voelt het alsof de tijd heeft stilgestaan.

Dag 7 Pachewar/Delhi

We rijden terug naar het bruisende Delhi. De CEO organiseert een optioneel groepsdiner.

Dag 8 Delhi/Kathmandu

Transfer naar het vliegveld en vlucht naar Kathmandu.

Dag 9 Kathmandu

Vandaag verken je Kathmandu, inclusief de Boudhanath-stoepa, een van de grootste Boeddhistische heiligdommen ter wereld en de koningsstad Bhaktapur. Daarna bezoek je het project Sisterhood of Survivors. Daar ontmoet je een paar deelnemende vrouwen en leer je hoe je Nepalese momo's (dumplings) maakt. Geniet daarna van een authentieke lokale lunch. Eén van de vrouwen die is afgestudeerd aan het Sasane-programma voor juristen vertelt meer over het programma.

Dag 10 Kathmandu/Pharping

's Morgens kun je een optionele Everest Experience Flight maken. Verken het Patan Durbar-plein, daarna rijd je naar Pharping voor een unieke overnachting in een Boeddhistisch klooster. Je krijgt een kijkje in het kloosterleven en kunt thee drinken en mediteren met de monniken of een wandeling maken door het dorp.

Dag 11 Pharping/Kurintar

Sta vroeg op en geniet van de ochtendchant en de zonsopgang. Daarna rijden we naar Kurintar en wandelen we naar onze afgelegen lodge in de vallei, aan de oever van de rivier de Trishuli. Je kunt ontspannen bij het zwembad of een wandeling maken door de omgeving.

Dag 12 Kurintar/Chitwan National Park

We rijden naar onze lodge aan de oever van de rivier de Rapti, deze grenst aan de UNESCO-werelderfgoedlocatie nationaal park Chitwan. Na de lunch observeren we wilde dieren vanuit traditionele boten op de rivier.

Dag 13 Chitwan National Park

We verkennen nationaal park Chitwan en het dorp in de buurt. Onze activiteiten kunnen bestaan uit een wandeling door het dorp, een boottochtje, een wandeling in de natuur of een jeepsafari in het park, op zoek naar neushoorns, wilde olifanten, zwarte beren, apen en krokodillen. Als we geluk hebben, zien we misschien wel een glimp van de mysterieuze Bengaalse tijger. Geniet 's avonds van het culturele programma, een Tharu dansvoorstelling die wordt opgevoerd door de lokale dorpsbewoners.

Dag 14 Chitwan National Park/Pokhara

Geniet tijdens de rit naar het prachtige Pokhara van adembenemende uitzichten op de Himalaya. Maak een oriëntatiewandeling met de CEO en schuif aan bij een optioneel diner in een populair restaurant in de stad.

Dag 15 Pokhara

Bewonder 's morgens vroeg de zonsopgang en het uitzicht op de bergen vanuit Sarangkot. Ga met een bootje het Phewameer op en wandel naar de World Peace Pagoda. Bezoek een dorpje van Tibetaanse vluchtelingen en leer meer over deze gemeenschap. Bezoek een fotogalerie en geniet van een lokale lunch. In de middag kun je gaan paragliden.

Dag 16 Pokhara/Kathmandu

Vlieg terug naar de hoofdstad Kathmandu.

Dag 17 Kathmandu

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door