IJsland, het land van vuur en ijs, bevindt zich daar waar twee continenten bijna letterlijk tegen elkaar aanbotsen. Laat het leven een week achter je en bekijk de unieke natuurlijke hoogtepunten van dit land van dichtbij. Vind je weg door de lavatunnels, bekijk de Aarde in volle acties op enkele van de vulkanen van het eiland, relax in ongelooflijke warmwaterbronnen en ga op zoek naar walvissen aan de kust. Voel je in je element tussen de kracht van de elementen.

Hoogtepunten van deze reis

Bezoek aan geothermische boerderij met lunch, Bezoek de geothermisch verwarmde Friðheimar-boerderij, maak een tour op de beroemde serre en leer hoe sommige IJslandse boeren gebruik maken van de kracht van de Aarde. Ga na het bezoek aan de landen aan tafel en geniet van de beroemde tomatensoep en wat vers gebakken brood van de boerderij.

Jökulsárlón gletsjerlagunebezoek, Bezoek de Jökulsárlón-gletsjerlagune met uitzicht op de ijskappen. Het meer is het laagste punt van het land en is vol met naar de zee drijvende ijsbergen, vaak met zeehonden erbovenop.

Gletsjerwandeling Nationaal park Skaftafell, Wandel over een van de vele behouden wegen in het nationaal park Skaftafell, dat over het gehele land bekend staat voor het uitstekende weer en de zonnige zomerdagen. Dit beschermd gebied in het zuidoosten is nu inbegrepen in het grotere nationaal park Vatnajökull.

Thorbergur Cultural Heritage Museum and Local Meal, Þórbergssetur is een unieke tentoonstelling over het leven en de ideeën van Þórbergur Þórðarson, een van de grootste grootste denkers en schrijvers van IJsland.

Reisschema - 7 dagen

Dag 1 Reykjavík

Kom aan wanneer je wilt.

Dag 2 Reykjavík/Golden Circle/Selfoss (1O, 1L)

Ontdek de geologische wonderen die IJsland gevormd hebben tijdens een tour van de Gouden Cirkel, inclusief een wandeling in het nationaal park Thingvellir en bezoeken aan de Gullfoss-waterval en de Geysir-warmwaterbronnen. Bezoek ook een boerderij, en kom meer te weten over het gebruik van geothermische warmte in de IJslandse horticultuur, en geniet van een lunch van lokale producten. Bezoek daarna een plaatselijke kerncentrale en krijg een beter begrip over het gebruik van geothermische energie in het land. Relax 's avonds in de geothermische bubbelbaden en sauna van het hotel.

Dag 3 Selfoss/Vík í Mýrdal (1O)

Ontdek de pracht van de zuidkust van IJsland, en vang een glimp op van de beruchte Eyjafjallajökull-vulkaan. Bezoek de pittoreske Seljalandsfoss-waterval en volg onze CEO via een verborgen pad naar de geheime waterval van Gljúfrabúi. Verken ook het zwarte zandstrand van Reynisfjara en de omliggende kust, op zoek naar vogels en wildlife.

Dag 4 Vík í Mýrdal/Skaftafell (1O, 1D)

Verken verder de zuidkust: ga langs zandvlaktes en met mos bedekte lavavelden en stop onderweg bij verschillende geologische en historische sites. Bezoek het ijsstrand en de Jökulsárlón-gletsjerlagune, waar je ijsbergen kan zien die zich uitstrekken tot aan de zee, vaak tot aan de oevers van het zwarte zandstrand. Bezoek daarna het Throbergur Cultureel Erfgoedmuseum en geniet van een traditioneel diner. Optie voor een boottocht op de lagune (mei-oktober).

Dag 5 Skaftafell (1O)

Maak een prachtige gletsjertocht in het nationaal park Skaftafell met een ervaren gids. Bezichtig de indrukwekkende ijsformaties en trek naar een waterval om meer te weten te komen over de Vatnajokull-gletsjer en het nationaal park.

Dag 6 Skaftafell/Reykjavík (1O)

Reis terug naar Reykjavik en bezoek het Skogarsafn-museum en de beroemde Skogafoss-waterval. Opt om de 400 treden naast de watervallen te beklimmen en van het spectaculaire uitzicht te genieten.

Dag 7 Reykjavík (1O)

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U verlaat deze website en wordt doorgeleid naar externe Websites.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

GA DOOR

U verlaat deze website en wordt doorgeleid naar externe Websites.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

GA DOOR