Costa Rica mag dan wel klein zijn, er valt veel avontuur te beleven. Deze twee weken durende trip is ideaal voor iedereen die de platgetreden paden wil verlaten en een ander soort reiservaring wil ontdekken. Ga naar een herbebossingsproject, bezoek een beschermingsprogramma voor zeeschildpadden, optie om in een tokkelbaan boven de weelderige boomtoppen te vliegen en baad in de vulkanische warmwaterbronnen. Geniet van 'la pura vida', het ultieme reisgenot.

Hoogtepunten van deze reis

Mi Cafecito-coffee coöperatie tour, Bezoek de Mi Cafecito coffee-coöperatie in San Miguel de Sarapiqui, zie boskoffieplanten, leer meer over het oogsten, pellen, drogen en roosteren van de bomen, en geniet daarna van het beste gedeelte – een verse kop! Je kan je goed voelen over al dit eten en drinken omdat je weet dat je een G Adventures for Good-project aan het ondersteunen bent dat 200 landbouwers en hun families helpt.

Monteverde-Instituut lezing & herbebossingsproject, Bezoek het Monteverde-instituut, een door National Geographic ondersteund onderzoekscentrum, en kom uit de eerste hand meer te weten over herbebossingsprojecten door zelf bomen te planten of te helpen bij het boomonderhoud in de kwekerijen.

Bezoek het Sea Turtle Conservancy, Ontmoet de onderzoekers van het Sea Turtle Conservancy. Een van de oprichters van dit reservaat was Archie Carr, een onderzoeker die werd gesteund door National Geographic. Het team vertelt je alles over de vier soorten zeeschildpadden in Tortuguero en de manieren waarop ze worden bedreigd.

Tortilla's maken en thuisdiner, Leer de kunst van het maken van tortilla's bij mevrouw Mara thuis. Maal de maïs, meng daarna het deeg en bak het in een houtverbrandingsoven. Ga aan tafel voor een heerlijke casado (traditioneel Costaricaans gerecht) als de tortilla's klaar zijn, die zijn bereid met de door jou gemaakte tortilla's.

Reisschema - 14 dagen

Dag 1 San José

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 San José/Tortuguero

Reis naar het nationaal park Tortuguero en maak een geleide boottocht, terwijl je de wildlife bekijkt langs de kanalen en in de jungle langs de kust. Kom in je vrije tijd tot rust in de afgelegen lodge (diezelfde avond) of maak een optionele excursie per nachtboot.

Dag 3 Tortuguero

Maak een geleide boottocht en wandeling door de jungle. Ga op zoek naar kaaimannen, apen (slingerapen, brulapen en witschouderkapucijnapen), luiaarden en basiliskhagedissen. Bezoek ook het beschermingscentrum voor zeeschildpadden, een non-profit organisatie mede opgericht door Archie Carr, een National Geographic-concessiehouder. Kom meer te weten over het onderzoek en de beschermingsinitiatieven die gebruikt zijn om het uitsterven van de Caribische groene schildpad te voorkomen.

Dag 4 Tortuguero/La Fortuna

Vertrek vroeg en breng een bezoek aan een G Adventures kofficoöperatie. Maak een tour in de coöperatie en proef van een lokale lunch. Kom 's avonds aan in La Fortuna en relax aan het zwembad terwijl je geniet van het uitzicht over de jungle en de vulkanen.

Dag 5 La Fortuna

Verken Fortuna met verschillende optionele activiteiten. Bezoek 's avonds een plaatselijk huis en leer de kunst van het tortilla maken. Proef als de tortilla's klaar zijn van een lekkere “casado” – een typisch Costaricaans gerecht dat bestaat uit zwarte bonen, kookbanaan en je eigen tortilla's.

Dag 6 La Fortuna

Vrije dag in La Fortuna. Opties zijn raften, van een waterval abseilen, baden in plaatselijke warmwaterbronnen in het Caño Negro Beschermd Natuurgebied.

Dag 7 La Fortuna/Monteverde

Vanuit La Fortuna trekken we over de weg en per boot verder naar de mistige berglucht van het Monteverde regenwoud. Verken gedurende twee dagen de stad en het nabijgelegen woudreservaat, een waar paradijs voor vogelliefhebbers.

Dag 8 Monteverde

Maak een natuurwandeling in het Santa Elena nevelwoudreservaat. Je zal er ook wat vrije tijd hebben om een tokkelbaan af te dalen, over de hangbruggen te wandelen of de stad te verkennen.

Dag 9 Monteverde

Bezoek het Monteverde-instituut, dat als basis diende voor verschillende door National Geographic gesubsidieerde ontdekkingsreizigers en onderzoekers die het beroemde bladerdak van het Monteverde nevelwoudreservaat bestudeerden. Woon een lezing bij door een van de onderzoekers voordat je een actieve rol in dit project zal spelen, met een bezoek aan het door National Geographic gesponsorde onderzoekscentrum waar je bomen zal planten, zal helpen in de kwekerijen of data zal verzamelen.

Dag 10 Monteverde/Manuel Antonio

Rijd naar Manuel Antonio. Geniet van de rustgevende sfeer aan de Pacifische kust met opties om te gaan surfen, paardrijden of nabijgelegen pittoreske stranden te bezoeken.

Dag 11 Manuel Antonio

Excursie naar het nationaal park Manuel Antonio. Geniet daarna van je vrije tijd op het strand.

Dag 12 Manuel Antonio

Vrije tijd om Manuel Antonio en het nationaal park te bezoeken met opties om te gaan surfen, paardrijden of nabijgelegen pittoreske stranden te bezoeken.

Dag 13 Manuel Antonio/San José

Ga terug naar San José voor een optioneel afscheidsmaaltijd met de groep.

Dag 14 San José

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door