In Centraal-Europa, dat gebouwd is om te verkennen, bevinden zich sommige van 's werelds cultureel meest toonaangevende steden. In dit negendaags avontuur bezoeken we vier verschillende landen, en houden we halt in vier van Europa's meest fascinerende steden – Berlijn, Wenen, Praag en Boedapest. Kom in aanraking met het verleden in een brouwerij in het middeleeuwse Český Krumlov, en door met een historicus langs de Berlijnse Muur te wandelen. Maak speciale herinneringen in een decor vol met kunst, muziek en geschiedenis.

Hoogtepunten van deze reis

Bezoek Brandenburgse Poort, De Brandenburgse Poort is een plek met veel historische waarde. Aanschouw de plek waar honderdduizenden mensen eindelijk van de oost- naar de westkant van de muur konden oversteken na de val van de muur. Wandel over de kasseien van de omringende Pariser Platz en meng je onder de locals, die hier verzamelen om podiumshows te zien en openbare evenementen te vieren.

Wandeling op de Naschmarkt, Wandel met een lokale kok over de 16e-eeuwse Naschmarkt in Wenen. Je leert meer over het roemrijke verleden van de markt en over de lokale gerechten en eetcultuur. En natuurlijk proef je heerlijke kazen, worsten en olies.

Geleide stadstour Praag, Doe een geleide tour van de oude stad, inclusief de Joodse Wijk, de astronomische klok, de Karelsbrug en het Wenceslasplein. Bezoek alle grote bezienswaardigheden van de Oude Stad en snuif gewoon de atmosfeer op van een unieke gemeenschap, waar elke straat, inham of theater een verhaal vertelt.

Bezoek Stephansdom, De Stephansdom is een van Wenens belangrijkste monumenten. Klim de spiraaltrap met 343 treden op voor een uitzicht over de stad.

Wandeling met een historicus langs de Berlijnse Muur, Wandel met een historicus langs een stuk van de Berlijnse Muur. Onderweg hoor je alles over de politieke, sociale en culturele impact van de muur vanaf het moment dat hij werd gebouwd, tot het moment dat hij viel.

Reisschema - 9 dagen

Dag 1 Berlijn

Kom aan wanneer je wilt.

Dag 2 Berlijn

Doe een oriëntatiewandeling met je CEO, ontdek daarna samen met een lokale historicus gedeeltes van de Berlijnse Muur en graaf dieper in de politieke en sociale geschiedenis. Optie om een riviertour te maken of galerijen en musea te bezoeken in je vrije tijd.

Dag 3 Berlijn/Praag

Reis per trein naar de hoofdstad van de Tsjechisch Republiek. Doe een geleide tour van de oude stad, inclusief de Joodse Wijk, de astronomische klok, de Karelsbrug en het Wenceslasplein.

Dag 4 Praag

Gedurende de dag heb je vrij om op verkenning te gaan, in de wijk te gaan shoppen of te relaxen in een plaatselijk café. Optie om de Praagse Burcht, musea en galerijen te bezoeken.

Dag 5 Praag/Český Krumlov

Reis naar de charmante stad Český Krumlov.

Dag 6 Český Krumlov/Wenen

Drive across the border into Austria, where we take an orientation walk with our CEO. Stop by a Viennese café for a taste of the world-famous Sacher Torte - an elegant confection historically linked to Vienna's distinguished coffee houses. Enjoy free time this evening to visit the opera house or simply enjoy a walk around the city.

Dag 7 Wenen

Ga een volledige dag zelf op verkenning. Wandel door de charmante straten, bezoek sommige van Europa's meest gerenommeerde kunstgalerijen, bezoek de indrukwekkende Lippizaner paarden of de beroemde Weense rijschool, woon een mis bij met de Weense Zangknapen of ga naar een café en bestel een stuk verrukkelijke Weense cake.

Dag 8 Wenen/Boedapest

Neem de trein naar onze laatste halte, Boedapest, Hongarije. Doe een oriëntatiewandeling met optie om te gaan baden in een thermisch badhuis of het indrukwekkende kasteel te bezoeken.

Dag 9 Budapest

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door