Een reis door het ongekende natuurschoon van Argentinië en Chili, dat is wat u te wachten staat tijdens deze dertien dagen durende expeditiecruise.

Als we dit deel van de wereld in één woord zouden moeten omschrijven, komt ‘adembenemend’ toch wel het dichtst in de buurt. Wat wil je ook, met spectaculaire gletsjers en imposante fjorden tot aan meanderende waterwegen en indrukwekkende landschappen zo ver het oog reikt.

De reis begint in Ushuaia, de zuidelijkst gelegen stad op aarde, vanuit waar het schip koers zet naar het mythische Kaap Hoorn. We beloofden u schitterend natuurschoon en dat is er in overvloed onderweg naar de Garibaldi-, de Agostini- en de El Brujo-gletsjer, en tijdens onze tocht tussen de besneeuwde toppen van de English Passage.

Terwijl we richting Chili varen, doen we bovendien Quemchi aan, een charmante vissersplaats omgeven door met sneeuw bedekte vulkanen. Naast de fascinerende flora is er ook een rijke fauna te ontdekken. Zo leven in deze regionen onder meer zeeleeuwen en bruinvissen, magelhaenpinguïns, bultrugwalvissen, dolfijnen, alpaca’s en verscheidene vogelsoorten.

Om ervoor te zorgen dat u werkelijk alles uit uw expeditie kunt halen, worden we onderweg begeleid door een expert en fotograaf van National Geographic, die veel afweten van de bestemming en u er graag meer over vertellen.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Boréal, behorende tot de Sistership-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Overnachten in Buenos Aires + vlucht Buenos Aires/Ushuaia + expeditiecruise  + vlucht Concepcion/Santiago

Hoogtepunten van deze reis

Een unieke tocht door de Straat Magellaan, de belangrijkste natuurlijke zeestraat tussen de Atlantische en Stille Oceaan

Diverse Zodiac®-excursies, voor een nadere kennismaking met de bijzondere flora en fauna die ons gedurende de expeditie omringen

Reizen in het gezelschap van een expert en fotograaf van National Geographic die goed vertrouwd zijn met de bestemming en uw ervaring verrijken met interessante workshops en praktische tips

Reisschema - 12 dagen

1 Ushuaia

De reis begint in Ushuaia, de hoofdstad van Tierra del Fuego (Vuurland), die door velen als de toegangspoort naar het ‘Grote Witte Continent’ en de Zuidpool wordt gezien. De Argentijnse bevolking noemt de stad ook wel ‘El fin del Mundo’ (het einde van de wereld). Ushuaia ligt in de beschutting van imposante bergen en wordt omringd door vruchtbare vlaktes waar vele wilde dieren hun toevlucht hebben gezocht. Een mooie plek om te verkennen, voordat u aan boord stapt.

2 Varen rond Kaap Hoorn

Kaap Hoorn ligt op het punt waar de Atlantische en Stille Oceaan samenkomen. De zeestraat rond het zuidelijkste punt van Zuid-Amerika werd in 1616 ontdekt en sindsdien voer menig handelsschip al rond de Hoorn. Vanwege de vaak woelige wateren heeft het ‘ronden van Kaap Hoorn’ voor zeelieden eenzelfde reputatie als het bedwingen van de Himalaya heeft voor bergbeklimmers.

3 Puerto Williams

Op Isla Navarino, een eiland op enkele kilometers van de Argentijnse grens, ligt de charmante vissershaven van Puerto Williams. In dit charmante plaatsje hangt een aangename, vriendelijke sfeer. Neem terwijl u door de straten struint ook zeker even de tijd om het donkere silhouet van de Patagonische Andes, met zijn eeuwig besneeuwde witte bergtoppen, in u op te nemen. Het Museo Antropológico Martín Gusinde geeft een interessant inkijkje in de geschiedenis en cultuur van de oorspronkelijke inheemse bevolking, het Yámana-volk, en de ongerepte natuur rond Puerto Williams leent zich uitstekend voor een mooie wandeling.

4 Garibaldi-gletsjer

Terwijl we door de smalle Garibaldi Fjord varen, trekken spectaculaire landschappen aan ons voorbij. Het weelderige groen op de steile bergen doet niet onder voor het schitterende land van sneeuw en ijs dat ze omringt. Dan doemt in de verte de Garibaldi-gletsjer op, een reusachtige ijsmassa aan het einde van de gelijknamige fjord. De kans is groot dat we tijdens deze betoverende tocht naar het hart van één van Chili’s mooiste gletsjers door zeeleeuwen en verschillende soorten vogels worden begeleid.

5 Agostini-gletsjer

In Tierra del Fuego (of Vuurland) bevindt zich te midden van de bergen van de Cordillera Darwin de Agostini-gletsjer, aan het einde van de fjord die dezelfde naam draagt. De opvallende gletsjer werd genoemd naar de Italiaanse missionaris en ontdekkingsreiziger Alberto Maria De Agostini. Vanaf de blauw getinte ijsmassa heeft u een adembenemend uitzicht over de fjord.

6 Tocht door de Straat Magellaan

De iconische Straat Magellaan in het zuiden van Chili scheidt Zuid-Amerika van Tierra del Fuego. U heeft de unieke kans in de voetsporen te treden van Fernão Magalhães (of Ferdinand Magellaan, zoals hij bij ons ook wel bekend is), de Portugese ontdekkingsreiziger die er in de zestiende eeuw als eerste in slaagde de wereld rond te zeilen. Met ons schip leggen we de zeshonderd kilometer tussen de Atlantische en de Stille Oceaan af. Voordat we terugkeren in Ushuaia verkennen we de zeestraat die lange tijd de ‘Allerheiligenstraat’ werd genoemd, omdat het schip van Magalhães deze voor het eerst op Allerheiligen overvoer.

7 El Brujo-gletsjer

De El Brujo-gletsjer bevindt zich in het hart van het nationaal park Bernardo O’Higgins, het grootste beschermde natuurgebied in Chili. We verkennen op dag zeven de schitterende omgeving van deze monumentale natuurlijke bezienswaardigheid, gelegen aan het einde van de Asia Fjord. De aanblik van de enorme door de wind gevormde muur van ijs, die als door magie afhankelijk van hoe het licht erop valt continu van kleur verandert, zal u ongetwijfeld nog lang bijblijven.

8 Pío XI-gletsjer & English Passage

Met een oppervlakte van ruim 1200 km2 is de Pío XI- of Brüggen-gletsjer, zoals hij ook wel wordt genoemd, de grootste gletsjer van het Zuid-Patagonische IJsveld en de op twee na grootste ijsmassa ter wereld. Hij spreidt zich op indrukwekkende wijze uit over de Zuidelijke Andes en voorziet deze in zichzelf al zeer imposante bergketen van een extra vleugje natuurlijke grandeur.

De volgende iconische waterweg die we tijdens deze expeditiecruise doorkruisen, is de English Passage voor de zuidwestkust van Chili, aan het einde van het Messier-kanaal. Deze nauwe zeestraat van slechts 180 meter breed staat dankzij zijn uitzonderlijke afmetingen en natuurlijke omgeving garant voor een werkelijk unieke ervaring. Onderweg kunt u genieten van een schilderachtig landschap met weelderig groene heuvels die tegen een achtergrond van imposante besneeuwde bergtoppen uit het water omhoog rijzen.

9 Tortel

In het hart van zuidelijk Patagonië, halverwege Puerto Montt en Kaap Hoorn, ligt het pittoreske vissersdorpje Tortel. Tijdens een wandeling door de smalle straatjes kunt u de lokale cultuur opsnuiven, sculpturen van lokale kunstenaars bewonderen en genieten van geweldige uitzichten. De vele houten pontons aan de waterkant zijn de plek bij uitstek om al het moois, van de glooiende bergen en dichte bossen tot aan het heldere water van de Stille Oceaan, in u op te nemen.

10 Op zee

De tiende dag brengen we op zee door. Het is een perfecte gelegenheid te ontdekken welke luxueuze faciliteiten ons schip Le Boréal u zoal te bieden heeft, mocht u dat nog niet hebben gedaan. Zo beschikt het over een spa, om heerlijk te ontspannen, en een fitnessruimte, voor als u ook tijdens de reis graag in shape wilt blijven. Als het seizoen en weer het toelaten, zou u ook een duik in het zwembad kunnen overwegen of wat tijd met een boek op een handdoekje in de zon kunnen doorbrengen. Het is eveneens een mooie kans om te genieten van het omvangrijke entertainmentprogramma, rond te neuzen in de boetiek of kennis te maken met de PONANT-fotografen. Vanaf het bovendek heeft u bovendien een spectaculair uitzicht over de deinende golven. Wie weet spot u wel enkele van de wilde dieren die in deze wateren leven!

11 Quemchi, Isla de Chiloé

Vandaag verkennen we de prachtige omgeving van Quemchi, een charmante kleine vissershaven aan de oostkust van het eiland Chiloé. Hier heeft u alle tijd om over de vismarkt te struinen en een blik te werpen in de lokale winkels. Een bezoek aan het museum gewijd aan Francisco Coloane, de beroemde Chileense schrijver en avonturier die in deze contreien werd geboren, is ook zeker aan te bevelen. Niet ver daar vandaan ligt het kleine eiland Isla Aucar, dat via een houten voetgangersbrug te bereiken is. Hier kunt u een breed scala aan vogelsoorten spotten en wandelen door een prachtige botanische tuin met vele inheemse planten uit de regio.

12 Op zee

We brengen opnieuw een dag op zee door. Mocht u nog niet alle faciliteiten van Le Boréal hebben uitgeprobeerd, heeft u daar nu de kans toe. Ontspan in de luxe spa of leef u uit in de goed uitgeruste fitnessruimte. Neem als het weer het toelaat een duik in het zwembad of kom heerlijk tot rust op een handdoekje in de zon. Maak uw keuze uit het geweldige entertainmentprogramma, koop uw souvenirs in de boetiek of maak een praatje met onze PONANT-fotografen. En begeef u ook zeker even naar het bovendek, om het spectaculaire uitzicht nog eens goed in u op te nemen en wie weet nog een aantal van de wilde dieren te spotten die in deze wateren leven.

13 Talcahuano

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door