Het Caribisch gebied is voor velen de ultieme droombestemming en mocht dit ook voor u gelden, zit u met deze expeditiecruise van Colón naar Fort-de-France helemaal goed. Tijdens de tien dagen durende reis ontdekt u de geweldige schoonheid en diversiteit van het Caribisch gebied met zijn fascinerende culturen, helderblauwe wateren en witte zandstranden.

Aan mooie bestemmingen is hier geen gebrek. Ons schip Le Dumont-d’Urville zet vanuit Colón in Panama koers naar de San Blas-eilanden, Saint George’s en Soufrière. De San Blas-archipel bestaat uit ruim driehonderd eilanden en riffen. We verkennen de omgeving en doen het eiland Holandes Cay aan, waar de Kuna-bevolking leeft.

Op het programma staat ook een bezoek aan Cartagena de Indias in Colombia. Met de vele bezienswaardigheden uit het rijke koloniale verleden van de stad voelt het alsof u even terugreist in de tijd. We varen naar Saint Lucia, een tropisch paradijs met twee opvallende vulkanische pieken dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het avontuur eindigt in Fort-de-France, waar u kleurrijke markten en een ongekende flora en fauna wachten.

Deze expeditiecruise is aan boord van Ponant's Le Dumont-d’Urville, behorende tot de Explorer-klasse. Bekijk hier alle details van het schip, waaronder het dekplan en alle voorzieningen aan boord.

Hoogtepunten van deze reis

Een verkenning van enkele UNESCO-werelderfgoedlocaties, waaronder de oude koloniale stad Cartagena de Indias en het eiland Saint Lucia met zijn vulkanische Pitons

Een bijzondere ontmoeting met de Kuna-indianen, een inheems volk dat in de San Blas-archipel leeft

De mogelijkheid te duiken (PADI Advanced Open Water Diver of vergelijkbaar certificaat) met een ervaren instructeur aan boord en snorkelen met ons expeditieteam, om de spectaculaire onderwaterwereld te ontdekken

Een reis door de schitterende omgeving van het Caribisch gebied, waar u kunt ontspannen op witte zandstranden, zwemmen tussen het exotische zeeleven en wandelen door weelderig natuurschoon

Reisschema - 9 dagen

1 Colón, Panama

De Caribische expeditiecruise start in Colón, de op een na grootste stad van Panama. Colón werd in 1850 gesticht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een van de belangrijkste havens van het Caribisch Gebied. In 1953 werd het bovendien uitgeroepen tot vrijhandelszone. U hoeft zich hier voor vertrek niet te vervelen. Verken bijvoorbeeld de oude binnenstad, de historische kerken en het Centro de Observación de la Ampliación del Canal, een bezoekerscentrum dat uitzicht biedt over de Atlantische sluizen van het Panamakanaal en het Gatúnmeer.

2 San Blas-eilanden

De ruim driehonderd eilanden en riffen van de San Blas-archipel vormen samen een waar paradijs op aarde, met turkooizen wateren, door palmbomen geflankeerde stranden en een exotische onderwaterwereld. U krijgt hier bovendien de kans kennis te maken met de Kuna-indianen die nabij de stranden in hutten van bamboe leven.

3 Cartagena

In het noorden van Colombia doen we Cartagena aan. U vindt er veel koloniale architectuur en een historisch centrum dat op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Het is een pittoreske plaats, vol kerken en huizen met bontgekleurde façades. Vanuit het Castillo San Felipe de Barajas, een fort dat zich bovenop een heuvel bevindt, heeft u een schitterend uitzicht over de gehele stad. In de wijk Las Bóvedas is bovendien een unieke bogengalerij te zien, die tijdens de burgeroorlogen in de negentiende eeuw dienst deed als gevangenis.

4 Op zee

Deze dag op zee is een perfecte gelegenheid om te ontdekken welke luxueuze faciliteiten ons schip Le Dumont-d'Urville u zoal te bieden heeft. Zo beschikt het over een spa, om even heerlijk te ontspannen, en een fitnessruimte, mocht u ook tijdens de reis graag in shape willen blijven. Als het seizoen en weer het toelaten, zou u ook een duik in het zwembad kunnen overwegen of wat tijd met een boek op een handdoekje in de zon kunnen doorbrengen. Het is eveneens een mooie kans om te genieten van het geweldige entertainmentprogramma, rond te neuzen in de boetiek of kennis te maken met de PONANT-fotografen. Vanaf het bovendek heeft u bovendien een spectaculair uitzicht over de deinende golven. Wie weet spot u wel enkele van de wilde dieren die in deze wateren leven!

5 Bonaire

Bonaire is met zijn omringende barrièrerif en zeereservaat een droom voor duikliefhebbers. De kleurrijke koraalriffen en rijke onderwaterwereld smeken er gewoonweg om verkend te worden. In het Washington Slagbaai National Park aan de noordkant van het eiland leven bovendien vele vogelsoorten. Het is binnen de zuidelijke Caraïben de belangrijkste broedplaats van de roze flamingo, die is uitgegroeid tot hét symbool van het eiland.

6 Op zee

We brengen opnieuw een dag op zee door. Mocht u nog niet alle faciliteiten van ons schip Le Dumont-d'Urville hebben uitgeprobeerd, heeft u daar nu de kans toe. Ontspan in de luxe spa of leef u uit in de goed uitgeruste fitnessruimte. Neem als het weer het toelaat een verfrissende duik in het zwembad of kom heerlijk tot rust op een handdoekje in de zon. Maak uw keuze uit het omvangrijke entertainmentprogramma, koop uw souvenirs in de boetiek of maak een praatje met onze PONANT-fotografen. En begeef u ook zeker even naar het bovendek, om het spectaculaire uitzicht nog eens goed in u op te nemen en wie weet nog een aantal van de dieren te spotten die in deze wateren leven.

7 Saint George's, Grenada

De pittoreske stad Saint George’s heeft naast weelderige zandstranden en imposante bergen ook dichte regenwouden met klaterende watervallen en een rijke flora en fauna. De hoofdstad van het ‘specerijeneiland’ Grenada is de perfecte uitvalsbasis voor een verkenning van de omliggende natuur. Maar met zijn smalle straatjes, koloniale huizen en groene parken is de stad zelf ook zeker het ontdekken waard. U vindt er bovendien Grand Anse, één van de mooiste stranden van het Caribisch gebied en daarmee eveneens een absolute must see.

8 Mayreau

Mayreau is een van de kleinste eilanden binnen Saint Vincent en de Grenadines. Net als vele andere Caribische eilanden biedt ook Mayreau serene witte stranden en helderblauwe wateren, met onder het oppervlak een schat aan exotische flora en fauna. Het warme water leent zich perfect voor een snorkelavontuur door de kleurrijke koraaltuinen.

9 Soufrière

Nog zo’n prachtige Caribische parel is Soufrière, de voormalige hoofdstad van Saint Lucia. De plaats wordt gekenmerkt door de Pitons, twee vulkanische pieken die hoog boven het land uit torenen. Soufrière is een vriendelijke, gastvrije stad die barst van de authentieke creoolse charme. In de omgeving kunt u duiken, zwemmen en wandelen, en een bezoek brengen aan de Diamond Falls Botanical Gardens met zijn minerale baden, een van de natuurlijke wonderen van het Caribisch gebied.

10 Fort-De-France, Martinique

Uw avontuur in het Caribisch gebied eindigt aan de westkust van Martinique, in Fort-de-France. Het kustgebied van de stad wordt tot de mooiste ter wereld gerekend. Vanaf het Fort Saint-Louis heeft u een geweldig uitzicht over de hoofdstad van Martinique. De Saint-Louis-kathedraal en de historische Bibliothèque Schoelcher verlenen bovendien een interessant kijkje in het verleden. Zoals u ziet kunt u zich hier prima vermaken voordat u aan uw terugreis begint.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door