Ervaar de kracht van de aarde tijdens dit negendaagse avontuur langs de hoogtepunten van Ecuador. Wandel met een lokale natuurkenner door het intens groene Amazoneregenwoud, dompel je onder in de befaamde en helende warmwaterbronnen in Papallacta, geniet van de lunch bij de bewoners van een dorpje in de Andes en overnacht in een historische haciënda. Laat je overdonderen door de krachten van de natuur.

Hoogtepunten van deze reis

Weefles in Otavalo, Bezoek het huis en de studio van Don Miguel Andrango, een inheemse kunstenaar die op een traditioneel weefgetouw textiel weeft, net als zijn voorouders deden. Leer hoe hij en zijn familie deze oude kunst draadje voor draadje weer tot leven brengen.

Bezoek aan etnobotanisch park Omaere, Leer in dit weelderige park meer over de relatie tussen cultuur en botanie. Verken de wandelpaden met een deskundige gids en leer hoe de Shuar- en Waoranibevolking inheemse planten gebruiken in hun dagelijks leven. Bij het koken, in de geneeskunde en voor andere doeleinden.

Reisschema - 9 dagen

Dag 1 Quito

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Quito/Otavalo

Rijd naar de hooglanden, met een tussenstop in de gemeenschap San Clemente voor een lokale lunch. Ga door naar Otavalo en bezoek de beroemde ambachtsmarkt. Overnacht in een historische haciënda in de hooglanden.

Dag 3 Otavalo/Papallacta

Bezoek het huis en de studio van Don Miguel en zie hoe de inheemse bevolking van de Otavaloregio stoffen weeft met een aan hun rug bevestigd weefgetouw. Ga door naar het Papallacta Hot Springs Resort en geniet van warmwaterbronnen, optionele spabehandelingen en wandelexcursies. Je hebt genoeg tijd om te badderen, te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de bergen.

Dag 4 Papallacta/Tena

Bezoek het privé nevelwoudreservaat Guango en leer tijdens een wandeling met onze CEO meer over de unieke flora en fauna van de regio. Bezoek Misahualli en bekijk de speelse kapucijnapen die in dit stadje wonen. Ga door naar Tena en vaar in onze motorkano naar de Amazonelodge. Maak het jezelf gemakkelijk, de lokale natuurgids geeft een briefing over de lodge en de omgeving. Maak daarna een avondwandeling met de natuurgids en leer meer over de nachtdieren van de Amazone.

Dag 5 Tena

Ga al vroeg met de kano op pad naar een likplaats voor papegaaien (Saladero). Bekijk met onze natuurgids de papegaaien en parkieten die hierheen komen om de mineraalrijke klei te eten, zodat ze fruit en zaden beter kunnen verteren. Ga terug naar de lodge voor het ontbijt en ga daarna naar AmaZOOnico, een dierenopvang die dieren die het slachtoffer zijn van dierensmokkel opvangt, verzorgt, rehabiliteert en weer terugplaatst in de natuur. Geniet later van een unieke culturele ervaring bij een lokale familie thuis. Ontmoet de familie en maak kennis met hun tradities en het dagelijks leven in de Amazone.

Dag 6 Tena/Baños

Bezoek onderweg het etnobotanische park Omaere en ontdek de etnobotanie: het onderzoek naar de relatie tussen culturen en de planten in hun omgeving.

Dag 7 Baños

Vrije dag om Baños te verkennen. Er worden ook verschillende optionele activiteiten georganiseerd, zoals wandelingen, paardrijden, een bezoekje aan warmwaterbronnen en mountainbiken.

Dag 8 Baños/Quito

Rijd via de schitterende Avenue of Volcanoes terug naar Quito en bezoek onderweg nationaal park Cotopaxi. Bewonder het adembenemende uitzicht op de perfect gevormde vulkaan (een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld).

Dag 9 Quito

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door