In West-Canada vind je zowat overal een adembenemend landschap en fascinerende wildlife. Dit 12 dagen durende avontuur biedt de highlights van de Rocky Mountain, van de robuuste Jasper en het Lake Louise, over een panoramische ferrytocht naar Vancouver Island, tot een riviersafari naar Grizzly Bear Valley en een rit langs de adembenemende Icefields Parkway. Of je nu wandelt op een gletsjer of door de prachtige straten van Whistler Village kuiert, je zal altijd een van de meest iconische plekken van Canada ontdekken.

Hoogtepunten van deze reis

Banff historische wandeltocht, Ontdek de mooie stad Banff tijdens een panoramische wandeltocht geleid door een expert van het Whyte-museum. Kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis van deze stad, de bevolking en de iconische Canadian Pacific Railway.

Columbia ijsveldenbezoek, Bekijk een van de Rockies' grootste en meest toegankelijke actieve gletsjers. De Athabasca-wordt alk jaar gemiddeld 5 m kleiner. Ga dit natuurwonder bekijken nu het nog kan.

Bezoek Mount Robson, Stop bij het bezoekerscentrum, en bij een heldere dag kan je de Mount Robson zien, de hoogste piek van de Canadese Rockies.

Reisschema - 12 dagen

Dag 1 Calgary

Kom aan wanneer je wilt.

Dag 2 Calgary/Banff

Rijd naar Banff, waar se samen met een expert van het Whyte-museum terug in de tijd keren en de historische stad ontdekken.

Dag 3 Banff/Lake Louise

Ga verder naar Lake Louise. Bekijk het helderblauwe water van dit alpenmeer, met optie om door het Tea House trekken.

Dag 4 Lake Louise/Jasper National Park

Reis over de Icefields Parkway naar Bow Lake, beschouwd als een van de meest panoramische routes ter wereld, met een tussenstop aan de Columbia Icefield. Wandel met een ervaren gids over de laagste Athabasca-gletsjer om het leven van deze actieve gletsjer te leren kennen en te begrijpen. Ga verder naar Jasper National Park.

Dag 5 Jasper National Park

Deze dag heb je vrij, met de optie om te wandelen door de Maligne Canyon, een bootcruise te maken of te gaan wildwaterraften. 's Avonds hebben we een inbegrepen bezoek aan de Miette-warmwaterbronnen.

Dag 6 Jasper National Park/Blue River

Bekijk de hoogste piek in Jasper, Mount Robson, met een bezoek aan het bezoekerscentrum, voordat je de Rockies oversteekt richting Blue River oversteekt. Maak een riviersafari door de Grizzly Bear Valley en 's werelds enige gematigde regenwoud. Ga op zoek naar wildlife, met onder andere grizzlyberen, elanden en adelaars.

Dag 7 Blue River/Whistler

Pass through the Caribou Mountains into the Coastal Mountains, and enjoy stops at Kamloops Lake and the emerald coloured Seton Lake before arriving to the village of Whistler, host to some of the events of the 2010 Winter Olympics.

Dag 8 Whistler

Vandaag heb je vrij. Maak een wandeling door het dorp met optie voor een gondolarit in te bergen, een trektocht of de tokkelbaan af te dalen.

Dag 9 Whistler/Victoria

Bezoek het Squamish Lil'wat Cultural Centre tijdens een exclusieve G Adventures for Good experience voor Journeys-reizigers. Geniet van een traditionele theeceremonie met bannock en verken het terrein en het museum onder leiding van een inheemse gids die het trainingsprogramma van het centrum heeft doorlopen. Rijd daarna over de prachtige Sea-to-Sky Highway en geniet van het adembenemende uitzicht. Neem de veerboot naar Vancouver Island en ga naar Victoria, waar we een oriëntatiewandeling maken met onze CEO.

Dag 10 Victoria

Vandaag heb je vrij voor optionele activiteiten, zoals een cruise waarop je zodiac walvissen kan bekijken, musea en Butchart-tuinen kan bezoeken of van een high tea kan genieten in een exotisch hotel.

Dag 11 Victoria/Vancouver

Ga aan boord van de panoramische ferry naar Vancouver en ontdek highlights zoals Stanley Park en Gastown.

Dag 12 Vancouver

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door