In West-Canada vind je zowat overal een adembenemend landschap en fascinerende wildlife. Dit 12 dagen durende avontuur biedt de highlights van de Rocky Mountain, van de robuuste Jasper en het Lake Louise, over een panoramische ferrytocht naar Vancouver Island, tot een riviersafari naar Grizzly Bear Valley en een rit langs de adembenemende Icefields Parkway. Of je nu over een gletsjer wandelt of door de prachtige straten van Whistler Village dwaalt, je wordt vanzelf gegrepen door de Rocky Mountain High.

Hoogtepunten van deze reis

Banff historische wandeltocht, Ontdek de mooie stad Banff tijdens een panoramische wandeltocht geleid door een expert van het Whyte-museum. Kom meer te weten over de fascinerende geschiedenis van deze stad, de bevolking en de iconische Canadian Pacific Railway.

Columbia ijsveldenbezoek, Bekijk een van de Rockies' grootste en meest toegankelijke actieve gletsjers. De Athabasca-wordt alk jaar gemiddeld 5 m kleiner. Ga dit natuurwonder bekijken nu het nog kan.

Bezoek Mount Robson, Stop bij het bezoekerscentrum, en bij een heldere dag kan je de Mount Robson zien, de hoogste piek van de Canadese Rockies.

Reisschema - 12 dagen

Dag 1 Vancouver

Kom aan wanneer je wilt.

Dag 2 Vancouver/Victoria

Ontdek de highlights van Vancouver, zoals Stanley Park en Gastown, en ga daarna aan boord van de panoramische ferry naar Victoria, waar we een oriëntatiewandeling maken met onze CEO.

Dag 3 Victoria

Vandaag heb je vrij voor optionele activiteiten, zoals een cruise waarop je zodiac walvissen kan bekijken, musea en Butchart-tuinen kan bezoeken of van een high tea kan genieten in een exotisch hotel.

Dag 4 Victoria/Whistler

Neem de ferry terug naar het binnenland en rijd over de panoramische Sea-to-Sky Highway naar het dorp Whistler, waar in 2010 de Olympische Winterspelen gehouden werden. Her besøker vi Squamish Lil’wat Cultural Centre på en G Adventures for Good-utflukt, eksklusiv for Journeys-reisende. Delta på en tradisjonell teseremoni med bannock (brød) og utforsk området og museet sammen med en innfødt guide som har gjennomgått senterets opplæringsprogram.

Dag 5 Whistler

Vandaag heb je vrij. Maak een wandeling door het dorp met optie voor een gondolarit in te bergen, een trektocht of de tokkelbaan af te dalen.

Dag 6 Whistler/Blue River

Pass through Coastal Mountains into the Caribou Mountains, and enjoy stops at the emerald coloured Seton Lake and picturesque Kamloops Lake before arriving in the small community of Blue River.

Dag 7 Blue River/Jasper National Park

Maak een riviersafari door de Grizzly Bear Valley en 's werelds enige gematigde regenwoud. Ga op zoek naar wildlife, met onder andere grizzlyberen, elanden en adelaars. Trek naar Jasper National Park, steek de Rockies over en bekijk de hoogste piek, Mount Robson, met een tussenstop aan het bezoekerscentrum.

Dag 8 Jasper National Park

Deze dag heb je vrij, met de optie om te wandelen door de Maligne Canyon, een bootcruise te maken of te gaan wildwaterraften. 's Avonds hebben we een inbegrepen bezoek aan de Miette-warmwaterbronnen.

Dag 9 Jasper National Park/Lake Louise

Reis over de Icefields Parkway naar Bow Lake, beschouwd als een van de meest panoramische routes ter wereld, met een tussenstop aan de Columbia Icefield. Wandel met een ervaren gids over de laagste Athabasca-gletsjer om het leven van deze actieve gletsjer te leren kennen en te begrijpen. Ga verder naar Lake Louise, waar je het smaragdblauwe water en de Victoria-gletsjer kan zien.

Dag 10 Lake Louise/Banff

Breng de ochtend door in Lake Louise met de optie om naar het Tea House te trekken. Ga verder naar Banff, waar se samen met een expert van het Whyte-museum terug in de tijd keren en de historische stad Banff ontdekken.

Dag 11 Banff/Calgary

Breng de ochtend door in Banff, en rijd daarna naar Calgary voor een korte tour, met opties om musea, cowboybars en het Olympisch Park te bezoeken.

Dag 12 Calgary

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door