Het Balkan-schiereiland, op het kruispunt van Oost en West, heeft tal van verborgen schatten die ontdekt willen worden. Deze 12 gevulde dagen vormen de ideale inleiding tot de indrukwekkende Dalmatische kust van Kroatië, de oosterse delicatessen van Bosnië en Herzegovina en de begroeide waterwegen van Montenegro. Geniet bovendien van een exclusieve ervaring en wandel door het nationaal park van de Plitvice-meren samen met een naturalist. Geschiedenis, natuur, cultuur, voedsel en mensen. Hier vind je het allemaal.

Hoogtepunten van deze reis

Agroturizam, In de weelderige Konavlevallei in Kroatië bezoek je een door een familie gerunde Agroturizam. De villa wordt omringd door Mediterrane tuinen en heeft een prachtig uitzicht op de Adriatische zee. Ga met je gastheer op ontdekking door de tuinen en geniet van een lokale lunch met vleeswaren, kazen en wijnen.

Geleide wandeling Diocletian's Paleis, Maak een geleide wandeling in Diocletians paleis, een van de meest imposante ruïnes in Europa. Het duurde meer dan 10 jaar om het te bouwen en is gemaakt uit krijtsteen geïmporteerd uit het eiland Brač.

Bezoek Latijnse Brug, De Latijnse Brug is een bezoekje waard, aangezien het een directe link biedt met de geschiedenis. Dit is de plaats waar de Aartshertog van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk, Franz Ferdinand, vermoord werd, wat leidde tot het begin van Wereldoorlog I.

Reisschema - 12 dagen

Dag 1 Zagreb

Kom aan wanneer je wilt.

Dag 2 Zagreb/Plitvice Lakes National Park

Doe een excursie naar het nationaal park van de Plitvice-meren tijdens een natuurwandeling met een naturalist en kom meer te weten over de diverse wildlife en unieke vogelpopulatie. Geniet deze avond van een traditionele pekamaaltijd (gebakken groenten- en vleesgerecht) bereid op hete kolen.

Dag 3 Plitvice Lakes National Park/Split

Ga door naar Split. Maak in de vroege avond een geleide wandeling in Diocletians paleis, een van de meest imposante ruïnes in Europa.

Dag 4 Split

Maak gebruik van je vrije tijd om deze charmante kuststad te ontdekken.

Dag 5 Split/Sarajevo

Reis naar Mostar. Wandel in de oude stad, bezoek de beroemde Stari Most (Oude Brug) en trek daarna naar Sarajevo om er de avond door te brengen.

Dag 6 Sarajevo

Een lokale expert die de bezetting van Sarajevo heeft meegemaakt, vertelt meer over deze tijd. Je bezoekt de Oorlogstunnel van Sarajevo en de Trebevićberg en krijgt inzicht in de manier waarop de stadsbewoners tijdens het conflict leefden. Daarna bezoek je met je CEO de markt en geniet je van de lunch.

Dag 7 Sarajevo

Vrije dag om deze stad zelf te verkennen.

Dag 8 Sarajevo/Kotor

Steek over naar Montenegro voor twee dagen aan de Baai van Kotor. Bezoek de Romeinse mozaïeken van Risan te bezoeken, ga lekker relaxen in Perast en de eilanden of ga zeekajakken in de spectaculaire baai.

Dag 9 Kotor

Maak gebruik van de vrije dag om op verkenning te gaan.

Dag 10 Kotor/Dubrovnik

Reis naar Dubrovnik, de "Parel aan de Adriatische Zee," en wandel langs de oude stadsmuren.

Dag 11 Dubrovnik

Maak gebruik van je vrije dag om de oude stadsomwallingen te verkennen of maak een boottocht naar een van de eilanden. De rode daken van de oude stad zijn ideaal voor spectaculaire foto's, en in de strandcafés kan je heerlijk zeevoedsel eten.

Dag 12 Dubrovnik

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door