Ontdek in twaalf onvergetelijke dagen het buitengewone eiland Sri Lanka. Verken de rotsstad Sigiriya en vind innerlijke rust in de unieke grottentempel van Dambulla, beide zijn UNESCO-werelderfgoedlocaties. Wandel door specerijentuinen en theeplantages en rijd met een parkopzichter door nationaal park Wilpattu op zoek naar olifanten en luipaarden. Na deze reis weet je precies waarom de oude Arabische handelaren dit land 'Serendib' noemden, het Engelse woord 'serendipity' komt van deze naam.

Reisschema - 12 dagen

Dag 1 Colombo

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Colombo/Wilpattu National Park

Reis richting het noorden, naar nationaal park Wilpattu dat bekend staat om zijn luipaardenpopulatie. Verken het park per jeep en ontmoet een deskundige parkopzichter die meer vertelt over natuurbescherming en de invloed van mensen op wildreservaten.

Dag 3 Wilpattu National Park/Anuradhapura

Verken de heilige stad Anuradhapura, een UNESCO-werelderfgoedlocatie, en ontdek oude Boeddhistische kloosters.

Dag 4 ANURADHAPURA/HABARANA/DAMBULLA

Bezoek 's morgens de specerijentuin in Matale en ga daarna naar de archeologische vindplaats Nalanda Gedige. Hier vind je een unieke mix van Hindoeïstische en Boeddhistische architectuur en afbeeldingen. Reis door naar de imposante grottentempel in Dambulla en bewonder eeuwenoude Boeddhistische muurschilderingen en beelden.

Dag 5 Dambulla

Ga je naar Sigiriya, de leeuwenrots. Beklim de trappen naar de top van deze betoverende plek, verken de ruïnes die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan en bewonder de adembenemende uitzichten.

Dag 6 Dambulla/Kandy

Reis naar Kandy, met een tussenstop bij een Ceylon theeplantage waar je meer leert over het productieproces van thee. Maak een tour door de stad en langs het meer, inclusief een rondleiding met gids in de Tempel van de Tand. Overnacht in een eco lodge op een theeplantage.

Dag 7 Kandy

Bezoek vandaag de koninklijke botanische tuinen van Peradeniya, deze worden beschouwd als nationaal erfgoed. Geniet van het weelderige groen, de paviljoens, de natuurbeschermingsactiviteiten, de orchideeënkas en de indrukwekkende Javanaanse vijgenboom. Bezoek daarna Sthree Craft Shop and Café, een door G voor Good gesteunde sociale onderneming die lokale vrouwen en jongeren helpt. Hier genieten we van een handwerkdemonstratie, lezing en high tea. Proef de lokale theeën, scones met clotted cream en jam en zoete taartjes en gebak. Daarna heb je vrije tijd om door de stad en rond het Kandy-meer te wandelen.

Dag 8 Kandy/Nuwara Eliya

Ontdek Colombo tijdens een stadstour door de wijken Fort en Pettah. Reis door schilderachtige bergen naar het theestadje Nuwara, met een tussenstop in Kitulgala. Je kunt een facultatieve raftexcursie maken op de rivier de Kelani.

Dag 9 NUWARA ELIYA/HORTON PLAINS NATIONAL PARK/UDAWALAWE NATIONAL PARK

Geniet van een picknickontbijt en wandeling in nationaal park Horton Plains. Ga terug naar Nuwara Eliya en verwen jezelf met een high tea in het historische Grand Hotel. Maak 's avonds een ritje met een tuktuk en bezoek het stadscentrum en de markt.

Dag 10 UDAWALAWE NATIONAL PARK

Ga op safaririt in het park en observeer de vele olifanten die hier leven. Bezoek daarna het Elephant Transit Home en luister naar een lezing over olifantjes zonder ouders die hier worden opgevangen en worden voorbereid om weer los te worden gelaten in de natuur. De meeste olifanten worden losgelaten in nationaal park Udawalawe.

Dag 11 Udawalawe/Negombo

Rijd naar Negombo en ga zelf op pad in de stad om de prachtige Portugese en Nederlandse architectuur te ontdekken.

Dag 12 Negombo

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door