Tijdens dit fantastische avontuur over het hele Indochinese schiereiland ervaar je de kleurrijke culturen en eeuwenoude tradities van Laos, Vietnam, Cambodja en Thailand. Maak een cruise door de Ha Long-baai, verken het indrukwekkende Angkor Wat, ontmoet lokale families en proef op de avondmarkten van Chiang Mai het beste streetfood ter wereld. Ervaar alles wat er maar te beleven is in dit deel van de wereld.

Hoogtepunten van deze reis

Rondleiding met gids Angkor Wat, Een lokale professionele gids leidt je rond langs deze indrukwekkende ruïnes. Sta vroeg op en zie hoe de zon opkomt boven de indrukwekkende tempel Angkor Wat. Bewonder de mysterieuze gezichten van Bayon in de ommuurde stad Angkor Thom en ontdek Ta Prohm (de 'Tomb Raider' tempel) die wordt opgeslokt door het oerwoud.

Ontmoet monniken in Wat Chedi Luang, Je bezoekt de 14e-eeuwse Boeddhistische tempel Wat Chedi in het hart van de oude stad van Chiang Mai. Ga bij de jonge monniken zitten en bespreek het dagelijks leven en het Boeddhisme. Daarna voel je je helemaal verfrist door deze spirituele ervaring.

Opleidingsrestaurant New Hope, Geniet van een traditionele Khmer maaltijd in opleidingsrestaurant New Hope, een initiatief van G Adventures. Dit project is opgezet om kansarme mensen nieuwe vaardigheden te leren. De opbrengst van het restaurant wordt gebruikt om de naastgelegen gratis school en kliniek te financieren. Bezoek het restaurant dat wordt gerund door locals en ontdek hoe het project New Hope het leven in de lokale gemeenschap heeft verbeterd.

Reisschema - 18 dagen

Dag 1 Bangkok

Kom aan wanneer je wilt. Transfer bij aankomst inbegrepen.

Dag 2 Bangkok/Chiang Mai

Verken Bangkok en vaar met een boot door de klongs (kanalen). Bezoek het Koninklijk Paleis en de heilige Smaragden Boeddha in de Wat Phra Kaew-tempel. Neem later op de dag een vlucht naar Chiang Mai.

Dag 3 Chiang Mai

Je gaat naar de markt met een lokale kok, die je kennis laat maken met traditionele ingrediënten. Volg een les Thais koken en proef je creaties tijdens de lunch. Bezoek bij zonsondergang de Boeddhistische tempel Doi Suthep en luister naar de chants van de monniken. Je kunt de bruisende avondmarkt van Chiang Mai bezoeken.

Dag 4 Chiang Mai

Je hebt vandaag de tijd om zelf op pad te gaan in Chiang Mai. In de avond bezoek je een dorpje aan de rand van Chiang Mai waar je bij een lokale familie thuis aanschuift voor een authentiek Khantoke diner.

Dag 5 Chiang Mai/Luang Prabang

Vlieg naar Luang Prabang in Laos en maak een oriëntatiewandeling door dit stadje dat op de Werelderfgoedlijst staat.

Dag 6 Luang Prabang

Sta bij zonsopgang op en kijk hoe de monniken voedseloffers ontvangen van de locals in ruil voor zegeningen. Bezoek daarna het Royal Palace Museum en Wat Xiengthong. Ook geeft hij uitleg over het Boeddhisme en het dagelijks leven. Neem daarna een boot naar de tempelgrotten van Pak Ou en stop onderweg bij dorpjes.

Dag 7 Luang Prabang

Je kunt de ochtend besteden aan optionele activiteiten, zoals een bezoek aan textielgalerieën, relaxen in een van de cafeetjes van de stad of een bezoekje brengen aan het Etnologiemuseum. In de middag maken we een excursie naar de Kuang Sii-waterval.

Dag 8 Luang Prabang/Hanoi

Geniet van vrije tijd in Luang Prabang en neem aan het eind van de middag het vliegtuig naar Hanoi.

Dag 9 HANOI/HA LONG BAY

Bezoek het mausoleum van Ho Chi Minh en ga daarna naar de Ha Long-baai. Overnacht op een traditionele jonk in het prachtige zeegroene water, omringd door duizenden grillige kartseilanden die omhoog rijzen uit het kalme water. Vaar door de Bai Tu Long-baai, een afgelegen en ongerept gedeelte van deze schitterende UNESCO-werelderfgoedlocatie.

Dag 10 HA LONG BAY/HANOI

Vaar verder door de baai en verken met je lokale gids de Thien Canh Son-grot. Ga weer aan land en ga terug naar Hanoi. Geniet van de lunch bij Hoa Sua. Deze goededoelenorganisatie biedt opleidingen aan kansarme jongeren. Na de lunch neemt een gids je mee op een cyclotocht en oriëntatietour door de Oude Stad.

Dag 11 Hanoi/Ho Chi Minhstad

Neem een vlucht naar Ho Chi Minhstad (Saigon) in Vietnam en maak een spannende cyclotour door deze bruisende stad.

Dag 12 Ho Chi Minhstad

Bezoek met een gids de beroemde Cu Chi-tunnels, die berucht zijn door de cruciale rol die ze speelden tijdens de Vietnamoorlog.

Dag 13 Ho Chi Minhstad/Phnom Penh

Vlucht naar Phnom Penh in Cambodja. Maak een door een stichting ondersteunde cyclotour langs het water en de belangrijkste bezienswaardigheden. Onderweg kun je de beroemde Foreign Correspondents Club bezoeken voor een drankje bij zonsondergang.

Dag 14 Phnom Penh

Ontdek de donkere kant van de Cambodjaanse geschiedenis bij het Choeng Ek Memorial op de plek van de beruchte Killing Fields. We bezoeken ook de Tuol Sleng-gevangenis, de beruchte gevangenis van de Rode Khmer, waar duizenden Cambodjanen zijn omgekomen.

Dag 15 Phnom Penh/Siem Reap

Je rijdt naar Siem Reap in Cambodja. Daar maak je een oriëntatiewandeling door de entertainmentwijk en bezoek je de geweldige avondmarkt.

Dag 16 Siem Reap

Een deskundige gids leidt je twee dagen rond door de ruïnes van tempelcomplex Angkor Wat. Geniet van een Khmer lunch bij New Hope een lokaal trainingscentrum dat door G Adventures wordt gesteund. Ga 's avonds naar een optreden van Phare, the Cambodian Circus. Een sociale onderneming die training en werkgelegenheid biedt aan Cambodjaanse jongeren met een moeilijke sociale en economische achtergrond. We ontmoeten ook een van de organisatoren, die ons meer vertelt over deze fantastische organisatie.

Dag 17 Siem Reap

We gaan door met het verkennen van de oude hoofdstad en tempelcomplex Angkor, 's middags kun je het Angkor National Museum en het drijvende dorp Tonle Sap bezoeken.

Dag 18 Siem Reap

Vertrek wanneer je wilt.

Bekijk meer

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door

U wordt nu doorverwezen naar onze Europese (Engelstalige) website.

Lees de privacy policy van de Externe Website om te begrijpen op welke wijze uw persoonsgegevens worden verwerkt.

Ga door